Kesha

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö, 12-13kg
Syntymäaika: 2009

12.4.2015
Kesha pääsi muuttamaan omaan kotiin. Onnea!

13.2.2015
Kesha-spanieli pääsi Suomeen kokeilemaan onneaan ja asuu Vihdissä.

Kesha on mukava ja vähän höpsö spanielipoika, jota on Suomessa käytetty lääkärissä. Niskavaiva ei ole haitannut herraa hoitokodissa. On mahdollista, että vanha vaiva saattaa aiheuttaa Keshalle tulevaisuudessa harmia, ja Keshan tulevan kodin pitäisikin olla sellainen, jossa ei murehdita tulevia, vaan nautitaan hetkestä ja katsotaan tilannetta päivä kerrallaan. Eniten ongelmia Keshalle aiheuttavat sen korvat. Keshalle korvia on hoidettu leikkauksella ja tilanne näyttää nyt paremmalta. Herran korvat tulevat vaatimaan kuitenkin jatkuvaa hoitoa ja tarkkailua, sekä korvakäytävien karvat on pidettävä lyhyenä. Kesha elää nyt suuremmassa koirakatraassa, mutta toivoisi rauhallisempaa kotia, vaikka ainoana koirana. Keshan on huomattu kärsivän heikosta kuulosta.

22.12.2014
Kesha on iloinen ja sydämellinen spanielipoika, joka varmasti sulattaa kenen tahansa sydämen!

Noin 5-vuotias Kesha-poika on amerikancockerspanieli, joka joutui lähtemään kodistaan pois toisen koiran tieltä. Perheen uusi koira ei hyväksynyt talon vanhaa asukkia ja niin sai Kesha lähtöpassit. Omistaja vei Keshan paikalliseen eläinkauppaan ja jätti kylmästi pojan sinne. Eläinkaupasta onneksi soitettiin Olgalle ja Kesha päätyi tarhalle uutta kotia etsimään. Olgan luona havaittiin, että Keshalla oli kivulias niskavamma, joka kaipasi pikaisesti leikkaushoitoa. Kesha toipui leikkauksesta hienosti eikä niska enää vaivaa poikaa mitenkään.

Kesha on spanieleiden tapaan utelias, iloinen ja touhukas poika, joka ei epäröi kellistyä vieraan syliin ja tarjota masuaan rapsutettavaksi. Kesha tulee tarhalla hyvin toimeen niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa ja suhtautuu hyvin avoimesti aivan vieraisiinkin ihmisiin. Olga kehuu Keshaa kaikinpuolin mukavaksi koirapojaksi. Pientä jukuripäisyyttä ja pilkettä silmäkulmasta löytyy tältä pojalta myös, joten tulevan omistajan on kuitenkin kerrottava pojalle selvästi kodin säännöt, ettei poika ala touhuilla ihan oman mielensä mukaan. Spanielinsilmillään kaihoisasti katsoen Keshaa onnistuu saamaan meiltä vierailijoita aina herkkupalan jos toisenkin ja Kesha onkin varsin perso hyvyyksille. Kouluttamisenkin pitäisi siis olla varsin mutkatonta herkkujen avulla.

Keshalla on tarhalla ollut spanieleille hyvin tyypillisiä korva- ja silmävaivoja, joiden hoitamiseen tulevan omistajan tulee varautua. Isot luppakorvat tulehtuvat helposti ja ne vaativatkin hyvin säännöllistä puhdistusta. Myös Keshan turkki tarvitsee säännöllistä hoitoa ja trimmausta.

Viipurin koirat - Kesha 29.11.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.