Liina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2014

16.11.2016
Liinan (nyk. Edla) kuulumisia omasta kodista:

"Edla on ollut meillä kotikoirana vähän yli vuoden. Edla on oppinut paljon uutta, vaikka kovasti kaikki alussa pelottikin. Kun kävimme noutamassa neidin Vantaalta, niin Edla ei oikeastaan uskaltanut edes kävellä, kun pelotti niin paljon. Autossa Edla kuitenkin nukahti syliini tyytyväisenä. Edla tulee oikeastaan kaikkien koirien kanssa toimeen, ja koirapuistossa parasta on jahdata ja olla jahdattavana. Juokseminen on Edlasta ihanaa! Täällä Oulussa emme voi pitää Edlaa irti muualla kuin koirapuistossa, mutta aina kun käymme Posiolla (kotikylässämme), niin Edla saa parin koirakaverin kanssa juosta sydämensä kyllyydestä vapaana. Automatkat sujuvat neidiltä hyvin, yleensä nukkuen.

Edla on edelleen kovin ihmisarka tyttönen. Ihmiset kyllä kiinnostavat valtavasti, ja salaa on aina hyvä käydä nuuskimassa uusia hajuja. Edla lienee vähän hitaastilämpenevä, sillä yleensä totuttelun jälkeen se uskaltaa tulla sohvalle viereen istumaan ja ottaa herkkuja. Miehet ovat selvästi vaikeampia Edlalle kuin naiset. Äitini ei pidä koirista kovinkaan paljoa, mutta Edla on päättänyt, että heistä tulee ystävät. Onpa Edla nukahtanut äitini syliinkin pari kertaa, ja häntä heiluu aina iloisesti kun äitini tulee kylään. Koiria hieman pelkäävät kaveritkin ovat ihastuneet Edlaan, kun se ei hypi vasten, ja antaa tilaa ja katselee vieraita vähän kauempaa.

Edla rakastaa kuitenkin läheisyyttä. Sen mielestä on ihanaa torkkua meidän kainalossamme ja välillä herätä halailemaan. Yöllä Edla menee usein ensin nukkumaan omaan petiinsä, mutta kömpii myöhemmin meidän viereemme nukkumaan. Aamut alkavat silityksillä, pusuilla ja haleilla. Herkut ovat myös kova juttu, varsinkin kaikenlaisia luita on ihanaa repiä ja pureskella. Ulkona herkut eivät ole yleensä maittaneet, sillä Edla on usein melko valppaana/innoissaan ulkona. Se vaikeutti hieman kouluttamista, mutta ihan hyvin on tyttö oppinut tavoille. Kylkiluutkaan eivät enää paista, sillä Edla on saanut muutaman toivotun lisäkilon. Lohiöljyllä turkki kiiltää ja tassut pysyvät pakkasellakin kunnossa.

Leluista parhaimmat ovat Edlan mielestä kaikki pehmoiset ja pörröiset, palloista ei Edla niinkään välitä. Kaikenlaiset aktivointilelut, joihin saa sisälle herkkuja, pitävät tytön kiireisenä ja onnellisena. Herkkujenpiilotus-leikki on myös mielenkiintoista puuhaa Edlan mielestä; piilotamme asuntoon herkkuja, joita neiti sitten innoissaan etsii.

Kaiken kaikkiaan aikamoinen rakkauspakkaus tämä meidän Edla-neiti!"

9.2.2016
Liinan (nyk. Edla) kuulumisia omasta kodista:

"Edlalla menee täällä Oulussa oikein hyvin. Se rakastaa juoksemista, ja käymmekin yleensä juoksemassa puistossa 10 minuuttia liinan kanssa. Sen lisäksi käymme melkeimpä päivittäin koirapuistossa lenkin yhteydessä. Edla kainostelee ja arastelee ihmisiä, mutta muiden koirien kanssa on mukavaa temmeltää! Välillä oikein kuuluu raksutus Edlan pään sisästä, että uskaltaakko mennä haistelemaan vai ei. Koirapuistossa oleminen on hyvää treeniä, kun Edla näkee muiden koirien leikkivän ihmisten ympärillä. Pikku hiljaa Edlakin kiertää aina vain lähempää ihmisiä. Edla on usein nopein koira puistossa, ja vähän raskasrakenteisemmat koirat eivät pysy mukana ja alkavat mököttää. Pentujen kanssa Edla ottaa rauhallisesti ja antaa vähän tasoitusta. Vanhempia koiria Edla yrittää innostaa jahtausleikkiin. Koirapuistossa Edla saa hymyn ihmisten huulille upeilla hypyillään ja pupunloikilla.

Ihmisiä Edla vielä arastelee, mutta on kyllä kiinnostunut. Edla käy salaa haistelemassa ja vähän nuolaisemassa, mutta jos hänet huomataan, niin perääntyy. Tutumpien ihmisten kanssa on jo vähän helpompaa. Olimme joululomalla Edlan kanssa äitini luona Torniossa ja Edla taisi kiintyä äitiini ja mummooni – vaikkeivat he koirista yhtään välitä. Edlasta on ihanaa, kun vieraat ihmiset eivät huomioi ja hän saa itse tehdä aloitteen (salaa). Olimme 10 päivää äidilläni, joten siinä ehdittiin jo tulla melko tutuiksi. Jouluaattona kävimme myös veljeni luona ihmettelemässä lasten vilskettä – Edla makoili minun vieressäni ja alkoi nukkua, kun veljenpoikani tuli silittämään (hän myös pelkää koiria, mutta rakastui Edlaan, koska Edla on rauhallinen). Edla makoili rentona ja nautti herkkupaloista, vähän kuitenkin varuillaan.

Alussa Edla pelkäsi kaikkea ja kaikkia, mutta muutamassa kuukaudessa on jo tapahtunut huimasti edistystä. Edla on todella tottelevainen (mitä nyt hieman nuoruuden huumassa korvat unohtuvat välillä jonnekin) ja vastikään oppi myös istu-, maahan- ja tassu-käskyt. Edlan lempipuuhaa juoksemisen ja leikin ohella on herkkujen metsästys Kongista tai Bento Ballista kotona tapahtuvassa aarrejahdissa. Kaiken kaikkiaan upea tyttö! Vielä riittää treenaamista muiden ihmisten kanssa, mutta eipä tässä ole vielä kauaa aikaa kulunutkaan. Hitaasti mutta rauhallisesti tutustellaan."

21.10.2015
Liinasta tuli pohjoisen tyttö ja se muutti Ouluun.

7.7.2015
Liina on kultainen tyttö. Ihmiset ovat siitä ihania, ja kun Liina saa tilaisuuden rapsuttelutuokioon, kävelee se rauhallisin askelin suoraan luokse painaen pään syvälle syliin.

Liina on rauhallinen tyttö, joka katselee aitauksen perältä onnellisen näköisenä, kun huomaa ihmisten saapuvan. Se antaa villien ja riehakkaiden koirien tervehtiä ensin ja odottaa omaa vuoroaan kaikessa rauhassa. Kun meno on rauhoittunut, lähestyn Liinaa. Sen hiukan huolestunut katse pyyhkiytyy pois ja silmät loistavat onnesta: vihdoinkin joku tulee katsomaan minua. Liina ei silloinkaan riehaannu vaan ottaa rapsutukset vastaan rauhallisena ja kiitollisena painautuen lähemmäs itseäni. 

Liina asustaa samassa aitauksessa usean muun koiran kanssa ja vaikuttaisi tulevan hyvin toimeen isossa koiralaumassa. Liina ei ainakaan tarhaoloissa ole kova haukkumaan, vaan on suht hiljainen tyttö. Kooltaan se on hyvin siro ja kevytrakenteinen, eikä painoakaan paljon yli 20 kiloa ole.

Liina on hyvin herttainen tyttö, jota on vaikea saada pois mielestään kerran sen tavattuaan. Kunpa Liina pääsisi pian rakastavaan kotiin, missä se saisi vihdoin huokaista helpotuksesta ja nukahtaa lämpimään petiin hellien rapsutuksien saattelemana.

6.2.2015
Takapuoli keikkuen iloinen ja suloinen Liina kävelee suoraan sydämeen! Löytyisikö ihanalle Liinalle kotia kenties juuri sinun luotasi?

Sisarukset Nemi, Neffi, Niinu, Layla ja Liina joutuivat tuntemattomasta syystä kodittomiksi. Yksinäinen porukka vaelteli kaduilla ilman huoltajaa ja suojaa, mutta onneksi niillä kävi tuuri ja ne korjattiin parempaan talteen Irinan tarhalle. Vaikka siskokset saavatkin elää nyt suojatumpaa elämää tarhalla, eivät tarhan portit silti suojele niitä kylmältä ja taudeilta. Pienet panevatkin nyt kaiken toivonsa siihen, että niille löytyisi hyvät loppuelämän kodit Suomesta.

Suurelle koiratarhalle joutuminen ei ihan kuulunut pikkuisen Liinan tulevaisuuden suunnitelmiin, mutta toisin kävi. Liina yrittää kuitenkin parhaansa olla reipas tyttö vaikka koiratarhan arki ei mitään pienen pennun unelmaa olekaan. Tyttö tepsuttaa häntä vipattaen edestakaisin ihmisten jaloissa nappaamassa yhden silityksen sieltä ja yhden rapsutuksen tuolta. Mikään kova riiviö ja viipottaja Liina ei ainakaan vielä ole, mutta eihän sitä koskaan tiedä millainen energiapakkaus pinnan alla odottaa purkausta - kunhan vain pääsee turvalliseen ja rakkautta pursuavaan ympäristöön lataamaan akkuja! Liinan saa näppärästi nostettua syliin kuvattavaksi ja halittavaksi, joista jälkimmäinen on ehdottomasti parasta mitä pieni koiratyttö on milloinkaan kokenut!

Liina kuuluu sisarusparven isoimpiin pentuihin, ja siitä kasvanee aikuisena keskikokoinen koira. Jos sinulla on aikaa sopeuttaa koiranpentua uuden elämän alkuun ja rakkautta ja huolenpitoa tarjottavana ainakin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi, tässä voisi hyvinkin olla kaipaamasi kaveri! Liina lupaa täyttää kotisi koirankarvoilla ja lattiasi pissalätäköillä, mutta ennen kaikkea - sydämesi rakkaudella.

Viipurin koirat - Liina 21.3.2015

Viipurin koirat - Liina 25.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.