Tatu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 10/2011

28.6.2017
Tatu ja Toto pääsivät vihdoin tarhalta pois ja muuttivat yhdessä ikuisuushoitopaikkaan Suomeen! Veljekset jatkavat kummikoirina.

5.10.2015
Tatu täyttää tänä syksynä neljä vuotta. Voisivatko veljekset päästä nauttimaan vihdoin omasta kodista vai odottaako niitä jälleen pitkä ja koetteleva talvi tarhalla?

Tatu ja sen veli Toto ovat varttuneet ja eläneet yhdessä aina. Tarhalla ne jakavat saman aitauksen ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Veljekset täyttävät tänä syksynä neljä vuotta, ja päätimmekin tarjota niille jotain sellaista, mitä ne eivät koko tarhalla oloaikana tuskin koskaan ole kokeneet. Pojat pääsivät hihnakävelylle. Aikuisten, hihnaan tottumattomien koirien ulkoilutus voi joskus olla mielenkiintoista hommaa, mutta Tatu ja Toto suoriutuivat upeasti. Pellolla ne nautiskelivat rapsutuksista, katselivat maisemia, maiskuttivat ruohoa ja iloitsivat heinikossa rypemisestä.

Veljekset ovat ystävällisiä, iloisia ja kultaisia poikia. Useamman vuoden tarhaoloissa elänyt koira, jolla ei ole kokemusta kotikoirana olosta ja kokemukset muustakin maailmasta ovat vähäisiä, tarvitsee kuitenkin erityisen ymmärtäväisen kodin. Sopeutuminen omaan kotiin voisikin olla helpompaa, jos tärkeä velipoika saisi olla vierellä antamassa tukea ja turvaa.

Lupasimmekin välittää Tatun ja Toton toiveen eteenpäin: veljekset olisivat ikionnellisia, jos joku ihana ihminen tarjoaisi niille yhteisen kodin, missä ne saisivat elää elämänsä onnellisina yhdessä loppuun saakka.

Viipurin koirat - Tatu & Toto kävelyllä 27.9.2015

2.3.2015
Veljekset ovat viime aikoina oleskelleet takimmaisessa aitauksessa, ja ehkä siitä syystä ne ovat taas ruvenneet ujostelemaan ihmisiä enemmän.

Aidan läpi tervehdykset ovat sydämellisiä, mutta aitaukseen tulija saa harmaat veljekset kiertelemään pienen etäisyyden päässä. Asenne on silti mitä ystävällisin, mieli palaisi tutustua paremmin – toivo elää, vaikka tarhalla on vierähtänyt jo kohta kolme vuotta. Hyvä koti antaisi Tatullekin tilaisuuden näyttää parhaat puolensa ja nauttia elämästä.

Viipurin koirat - Tatu & Toto 6.7.2015

4.8.2013
Tatu ja veljensä Toto ovat elelleet tarhalla jo yli vuoden ja varttuneet hyvin komeiksi koirapojiksi. Rohkeuttakin on pojille kertynyt.

Tarhaoloissa Tatu on varsin reipas nuorimies, mutta tarhan ulkopuolisessa maailmassa sitä todennäköisesti jännittää melko lailla. Uuden kodin onkin ymmärrettävä, että Tatu ei välttämättä ole heti valmis kohtaamaan kaikkia ulkomaailman ihmeellisyyksiä.

Viipurin koirat - Tatu, Toto & Borya 3.-4.8.2013

6.7.2012
Tatua vieraat ihmiset vielä vähän ujostuttavat, mutta kovasti sen tekee mieli tulla tekemään tuttavuutta.

Tatu ja veljensä Toto ja Taneli olivat asuneet Irinan tarhan lähellä olevassa kylässä. Poikien emo oli asunut siellä jo vuosia, ja kyläläiset ruokkivat emokoiraa aina ohikulkiessaan. Välillä emo sai muutaman pennun, jotka sitten löysivät kodit kyläläisten luota tai niiden surulliseksi kohtaloksi tuli auton alle jääminen. Ja näin kävi valitettavasti lopulta myös itse emokoiralle. Tämän jälkeen emottomiksi jääneet pennut toimitettiin Irinan tarhalle etsimään omaa kotia. Veljessarjaan kuuluu vielä kaksi muutakin poikaa, mutta Tatu ja Toto ovat pennuista reippaimmat.

Tatua ja Totoa on vähän vaikea erottaa toisistaan. Kun oikein tarkasti katsoo, huomaa, että Tatulla on valkoista vähän enemmän kuin veljellään. Tatu on myös Totoa aavistuksen verran sirompi. Kadulle syntyminen ei ole ikinä hyvä vaihtoehto, mutta onneksi kyläläiset ovat kuitenkin huolehtineet pennuista edes jossain määrin. Sen vuoksi Tatulla on selvästi positiivinen kuva ihmisistä ja kovasti sen tekisi mieli tehdä tuttavuutta. Mutta aivan oma-aloitteisesti se ei sitä uskalla tehdä, vaan istuu mieluummin paikoillaan, hännänpää kovasti vipattaen, kun käyn poikia silittelemässä ja tarjoamassa herkkuja.

Kun ihmiset ovat poistuneet häkin ulkopuolelle, tulee pojille jo paljon rohkeutta lisää. Silloin Tatu tulee hyvinkin reippaana hakemaan nameja kädestä ja hyppimään huomiota hakien häkin verkkoseinää vasten. Mikään menetetty tapaus Tatu ei siis missään nimessä ole: se vain kaipaisi omistajan, joka osaa rohkaista ja kannustaa poikaa tutustumaan kaikkiin niihin asioihin, jotka sitä vielä jännittävät.

Tatun kannalta paras vaihtoehto varmasti olisi, jos uudessa kodissa olisi jo reipas koirakaveri odottamassa. Toiselta koiralta mallia ottaen pelottavat asiat muuttuvat varmasti helpommin vähemmän pelottaviksi ja lopulta sellaisiksi, joille ei tarvitse enää korvaansa juuri lotkauttaa. Tämän hetkisestä ujoudesta johtuen Tatu etsii kuitenkin ainoastaan sellaista kotia, jossa pojan sopeuttamiseen halutaan paneutua sataprosenttisesti. Ja jossa poika hyväksytään omana itsenään, vaikka siitä ei koskaan ihan maailman rohkeinta koiraa tulisikaan.

Tatu voisi muuttaa Suomeen hyvinkin pian, joten jos ujon pojan kotiuttaminen tuntuu sydämen asialta, ota yhteyttä koiravaraajiimme.

Katso video Tatusta:

Viipurin koirat - Tatu

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.