Gerda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 45-50 cm)
Syntymäaika: 2014

25.10.2017
Gerda sai kodin Turun seudulta.

26.9.2017
Hauskan näköisellä Gerdalla ei ole hauskaa tarinaa kerrottavanaan. Gerdan omistaja menehtyi ja tyttö meinasi kokea saman kohtalon.

Syyskuussa tapaamme kaksi vastikään Olgan luokse saapunutta aikuista koiraa. Shtollen ja Gerdan omistaja menehtyi ja koirat joutuivat kadulle. Omistajan kuoltua ne yrittivät pysytellä tutulla alueella, mutta sydämettömät naapurit eivät olleet lainkaan halukkaita katselemaan kahta ulkona asustelevaa koiraa vaan yrittivät saada ne hengiltä. Hätähuudot tavoittivat Olgan sikäläisessä sosiaalisessa mediassa ja Olga otti nälkiintyneet koirat luokseen. 

Gerda tulee iloisesti muiden koirien mukana katsomaan saapuneita vieraita. Se pysyttelee hiukan etäämmällä, mutta tytön ystävällinen ja sympaattinen katse ei jää huomaamatta. Vaikka Gerda hiukan varookin, antaa se silti kauniisti käsitellä ja koskea itseensä. Olga tuntuu olevan Gerdankin mielestä turvallisin ihminen näköpiirissä, ja kovin mielellään tyttö seuraakin Olgan askelia pihapiirissä. Suuressa koiralaumassa Gerda tuntuu pärjäävän sopuisasti.

Gerda on vielä nuori koira, arviolta 3-vuotias. Sen pitkä turkki on jäänyt huonolle hoidolle ja takapää onkin aikamoista huovuttunutta takkua, joka täytyy varmasti ajella pois. Gerdalla on ollut omistaja, mutta emme tiedä millaista kotikoiran elämää se on saanut viettää. Voikin olla, että jotkin kotikoiran taidot vaativat harjoitusta. Gerda vaikuttaa ystävälliseltä ja mukavalta koiralta, mutta tietysti kun tyttö on kotiutunut kunnolla ja elämä tasoittunut, voi uusia piirteitä tulla esiin.

Gerda on joutunut elämässään kestämään jo tarpeeksi, ja toivookin löytävänsä kunnollisen ja sitoutuneen kodin, joka pitää huolta ja rakastaa tyttöä sen viimeiseen henkäykseen saakka.

Viipurin koirat - Gerda 24.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.