Samali

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2015

19.10.2017
Samali löysi kodin Helsingistä.

11.3.2017
Samali on ystävällinen ja nuori äitikoira, jonka omistaja toi tytön tarhalle yhdessä sen aikuiseksi kasvaneen pennun, Denalin kanssa.

Rapa roiskuu ja koirat hyppivät innoissaan aitauksissaan huomatessaan ihmiset. Eräästä aitauksesta pilkistää kaksi kaunista ja uutta kasvoa. Äidin ja tyttären, Samalin ja Denalin, toi Irinan tarhalle niiden omistaja, joka myi asuntonsa ja muutti pois. Koirat saivat jäädä muuttokuormasta, mutta onneksi omaan kotiin ja ihmiseen tottuneita koiria ei hylätty kadulle pärjäämään vaan ne tuotiin tarhalle. Lähes kahdensadan koiran tarhalle joutuminen on takuulla pistänyt tyttöjen päät pyörälle, mutta toivottavasti ihmisrakkaita ja iloisia neitoja onnistaisi ja omat kunnolliset loppuelämän kodit odottaisivat Suomessa.

Saadessaan ihmisiä luokseen Samali hyppelehtii iloisesti ympärillä ja sen silmät täyttyvät onnesta. Samali on hyvin ystävällisen oloinen koira, ja kun vieras on tovin viettänyt aikaa sen kanssa niin parkkeeraa tyttö mieluusti itsensä viereen rapsuteltavaksi. Tarhalle joutuminen on varmasti ollut jännittävä ja stressaava paikka, ja aina välillä Samalin on juostava portille katsomaan ympäristön tapahtumia - kuka haukkuu ja missä tapahtuu. Kun tarhan asukit rauhoittuvat ja haukkukuoro laantuu, rauhoittuu myös Samali ja keskittyy ihmisten kanssa seurusteluun.

Roikkuvat nisät kertovat, että Samali on saanut pentueen tai kuka ties useamman. Mistään vanhasta äitimuorista ei kuitenkaan suinkaan ole kysymys, vaan Samali on nuori tyttö itsekin. Sillä on puhtaat valkoiset hampaat ja nuorekas ja innokas olemus. Samali on arvioitu parivuotiaaksi, mutta todellinen ikä jää mysteeriksi. Tytön hännänpäästä puuttuu pala, joka on kenties seurausta jostain menneisyyden onnettomuudesta.

Samali jakaa tällä hetkellä saman ulkoaitauksen kahden nartun ja kahden uroksen kanssa eikä yhteiselossa näytä olevan ongelmia. Koska emme tiedä tarkalleen millaisessa kotiympäristössä Samali on elänyt, tulee uuden kodin varautua opettamaan sille kotikoiran tavat alusta lähtien. Sisäsiisteyttä voi joutua harjoittelemaan, hihnassa kävelemisestä Samali ei ehkä tiedä mitään, yksinoleminen voi olla uutta.. Sen lisäksi että Samali etsii ihmistä joka jaksaa totuttaa sitä moniin uusiin asioihin, etsii se myös ihmistä jolla riittää intoa lenkkeilyyn säässä kuin säässä. Mikään sohvaperuna Samali ei halua olla vaikka mieluusti hyvin touhutun päivän jälkeen käpertyykin omistajansa kainaloon unille.

Samali on valmis ottamaan askeleen kohti parempaa elämää, kukahan avaisi ovensa tälle ihanalle neitokaiselle?

Viipurin koirat - Samali 10.9.2017

Viipurin koirat - Samali 26.5.2017

Viipurin koirat - Samali 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.