Cherchel

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm, 40 kg)
Syntymäaika: 2009

15.5.2017
Matka omaan kotiin on ollut pitkä, mutta viimeinkin Cherchel pääsi ikiomaan perheeseen.

8.1.2016
Cherchel on vanhentunut ja entinen aitauksen kuningas joutuu yhä useammin väistymään muiden koirien tieltä.

Koska Cherchel ei enää pärjännyt vanhassa aitauksessaan muiden isojen koirien kanssa, se siirrettiin toiseen aitaukseen tyttökoirien joukkoon. Tätä ennen herra pääsi paikallisen eläinkouluttajan luo opettelemaan hihnakävelyä, sillä hihna on ollut sille aikaisemmin kauhistus. Nyt asiat ovat taas hiukan paremmalla tolalla.

Viipurin koirat - Cherchel 28.12.2016

8.4.2016
Cherchel on oman arvonsa tunteva herra, jota elämä ei ole tähän mennessä kohdellut reilusti. Se ei kuitenkaan ole menettänyt toivoaan paremmasta huomisesta, omasta kodista.

Cherchel ei pyydä paljoa. Se vain toivoo, että sitä odottaisi jossain oma lämmin koti ja oma ihminen, jonka kainaloon köllähtää. Se ei tee numeroa itsestään, mutta rauhallisella ja ylväällä olemuksellaan tulee kyllä huomatuksi. Cherchel onkin yksi tarhakävijöiden lellikkejä. Se pötköttää oman koppinsa katolla ja nauttii rapsutuksista. Rapsuttajan silmäkulma usein kostuu – tämä poika ansaitsisi niin paljon enemmän. 

Cherchel on elänyt tarhalla pitkään. Pitkän ja kylmän talven päätteeksi tulee aina uusi kevät ja se saa meidät toivomaan, että vihdoin tänä keväänä olisi Cherchelin vuoro löytää oma koti.

Cherhelin adoptiota harkitessasi muistathan pojan eläneen pitkään tarhalla, eikä sopeutuminen uuteen ympäristöön käy todennäköisesti ihan hetkessä. Cherchel tarvitsee kokeneen omistajan, joka pystyy sitoutumaan pojan totuttamiseen uuteen elämään pikkuhiljaa. Kärsivällisyydellä, omistautumisella ja koulutuksella saa Cherchelistä hienon ystävän, toivottavasti vielä moneksi vuodeksi.

Viipurin koirat - Cherchel 16.11.2016

11.1.2014
Suosikkipoika Cherchel! Cherchel antoi viime reissulla näytteen "vahtikoiran" taidoistaan, kun tarhan edustalle saapui joukko hauskoja uusia ihmisiä.

Viipurin koirat - Cherchel vahtii 11.1.2013

Viipurin koirat - Cherchel

11.5.2013
Cherchel kuuluu monen tarhamatkalaisen suosikkeihin. Taitaapa Cherchel itsekin nauttia kovasti vierailuistamme.

Cherchel on aina ensimmäisten joukossa portilla tulijoita vastassa. Ja viimeisenä se jää tähyämään peräämme, kun taas jätämme tarhalle hyvästit.

Viipurin koirat - Nestja & Cherchel

16.12.2012
Cherchel on piristynyt ilahduttavsti syksyn ja talven aikana. Cherchelin masennusvaihe taitaa olla takana. 

Kohtaamme nyt tarhalla iloisen koirapojan, joka innostuu tarhavieraiden tultua välillä jopa ottamaan muutamia juoksuaskelia ja läiskäyttää sitten isot etutassunsa tulijaa vasten. Se on siirretty isoon keskiaitaukseen, jossa sillä on hyvät mahdollisuudet tavata ihmisiä. Ja ihmisistähän Cherchel tykkää kovasti. Rapsutukset se ottaa vastaan kiitollisena.

Cherchel suhtautuu aitauksessaan sopuisasti niin narttuihin kuin uroksiinkin, eikä näytä provosoituvan, vaikka joku toinen koira räyhääkin verkkoaidan toisella puolella. Silmäongelma sitä valitettavasti vaivaa edelleen.

30.6.2012

Cherchel on liikuttava nallekarhu. Cherchel makaa kaiket päivät kerällä koppinsa päällä ja odottaa, josko joku sen vielä noutaisi. Harvinaisesta silityshetkestä se nauttii hartaasti.

Cherchel vaikuttaa olevan kovin apealla mielellä ja ihmekös tuo, kun sen oma ihminen ja koti ovat kadonneet jonnekin. Elämä häkissä kahdensadan koiran metelöidessä ympärillä vetää helposti mielen matalaksi.

Cherchel on suurehko uroskoira, jollaisia yhdistyksen kautta harvemmin kysellään. Jos kodissasi kuitenkin on paikka isommalle pojalle, harkitsethan Chercheliä sitä täyttämään! Etsimme Cherchelille sitoutunutta loppuelämän kotia, jossa on jo aiempaa koirakokemusta.

Cherchel siristelee vasenta silmäänsä, joten siinä on jokin (todennäköisesti hoidettavissa oleva) vaiva.

Katso video Cherchelistä:

Viipurin koirat - Cherchel 11.8.2012

Viipurin koirat - Cherchel

8.2.2012
Chercheliä ahdistaa tarhaelämä, ja siksi siitä onkin vaikea saada kunnollisia kuvia.

Cherchel pyrkii aina tarhan oven auetessa sieltä pois. Ihmisrakas poika ei millään ymmärrä, miksi se joutuu viettämään aikaa paikassa, jossa on kylmää, meluisaa ja jatkuvaa hälinää ympärillä. Cherchelin suuri toive onkin löytää mahdollisimman pian oma koti.

Cherchelissä on todennäköisesti venäjänajokoiraa, joten poika etsii liikkumisesta pitävää omistajaa. Uuden omistajan kannattaa huomioida, että mahdollisesta ajokoirataustasta johtuen Cherchel ei välttämättä ole koira, jota pystyy pitämään vapaana ilman, että nenä vetää vainuretkille. Muuten Cherchel on oikein kultainen poika ja sopii monenlaiseen kotiin!

Cherchelin arvioidaan syntyneen vuonna 2009. Poika on valmis reissaamaan Suomeen vaikka heti!

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.