Alanna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2016

27.1.2017
Alanna sai ikioman kodin Lohjalta.

9.1.2017
Alanna on osoittautunut hoitopaikassa Helsingin seudulla ilahduttavan reippaaksi tytöksi.

Pieni Alanna pääsi hoitopaikkaan, ja yllätti kaikki iloisesti suhtautumalla uuteen ympäristöön reippaasti ja rohkeasti. Tarhalla vielä hiukan ujolta vaikuttanut tyttö opettelee nyt ahkerasti kotikoiran taitoja. Kotihoitaja kertoo kuulumisia:

"Alannan kotiutuminen sujuu hyvin! Sisätiloissa tyttö oli heti kuin kotonaan ja jo ensimmäisenä iltana kiivettiin sohvalle ja kanniskeltiin leluja ympäriinsä. Ulkona ensimmäiset askeleet otettiin nakkeja seuraten, mutta sekin taisi johtua ennemmin tottumattomuudesta hihnassa kävelyyn kuin jännityksestä. Nyt hihnassa kuljetaan, koirakaverin seurassa, jo niin reippaasti, että on vaikea uskoa etteikö Alanna olisi koskaan aikaisemmin hihnassa kävellyt. Toki monet asiat ulkona jännittävät edelleen, mutta useimmiten ne ovat muutenkin poikkeuksellisia kuten lumenpudottajat katolla tai matalalla ylilentävä helikopteri. Myös toisten koirien haukku ja muut kovat äänet kuten lapset pulkkamäessä saavat Alannan seisahtumaan ja pälyilemään levottomana ympärilleen. Ahtaista paikoista kuten ovista kulkemista Alanna useimmiten istahtaa ensin miettimään, mutta nyt parin päivän jälkeen kotiovista kuljetaan melko sujuvasti. Rappusetkin kuljetaan jo ylös ja alas.

Käsittelyä Alanna ei tunnu vierastavan nyt kun on ehditty tutustua toisiimme. Lähestyttäessä Alanna makaa rentona ja heiluttaa häntää rapsutusten toivossa eikä vastustele hampaiden eikä tassujenkaan tarkastuksia. Pesu ja syliin nostamiset sujuvat ilman tärinöitä. Valjaiden laittoa Alanna aluksi väisteli, mutta siitäkin ollaan jo hyvää vauhtia pääsemässä. Leikkejäkin aletaan hieman tapailla ja ulkona tehdään vallattomia loikkia, mutta suurin osa energiasta taitaa vielä mennä uusien asioiden ihmettelyyn. Yksinjäämisharjoittelua on aloiteltu hiljalleen, koska Alanna tuntuu leimautuvan nopeasti ihmiseen.

Alannalla on ollut hieman köhää, mutta se taitaa olla menossa jo ohi. Myös vatsa on ollut hieman löysällä, mutta fiksuna tyttönä Alanna tuntuu tekevän tarpeet mieluiten heti ulos astuttua. Toistaiseksi sisälle on tullut vasta muutama pissavahinko. Alanna painaa tällä hetkellä 17 kg ja viimeisetkin naskalihampaat heiluvat siihen malliin, että kohta on koko purukalusto vaihdettu."

Hoitopaikassa Alannalla on seuranaan vanhempi koira, joten kaverin kanssa eläminen onnistuu, mutta Alanna voisi sopia myös ainoaksi koiraksi. Alanna kasvaa aikuisena keskikokoiseksi koiraksi ja tulee tarvitsemaan reilusti liikuntaa ja ulkoilua, sekä tietenkin hyvää huolenpitoa koko elämänsä ajaksi.

5.1.2017
Alanna pääsi pois pakkasista ja muutti hoitopaikkaan Helsinkiin opettelemaan kotikoiran elämää.

7.12.2016
Alanna on sisarusparven utelias tarkkailija, joka juoksentelee luppakorvat heiluen namien perässä. Aavistuksen varovainen Alanna haluaisi päästä pian omaan kotiin!

Sisarukset AlikaAnisa, Alanna, April ja Alex ilmaantuivat Irinan tarhalle loppuvuodesta. Kuulemamme mukaan sisaruskatras kuljeskeli yksinään kadulla. Luultavaa on, että ne ovat jonkun kotikoiran jälkeläisiä, mutta omistaja on halunnut hankkiutua ei-toivotuista pennuista eroon. Kadulta pennut päätyivät onnekseen eläinlääkärin hoteisiin, joka steriloituaan ne toimitti koko pesueen Irinan tarhalle. Tarhalle joutuminen on ollut kova paikka. Rankka talviaika ei tee pentujen olosta yhtään sen helpompaa, joten voimme vain toivoa, että sopivat kodit löytyisivät pikaisesti.

Alanna on sen verran kiinnostunut uusista ihmisistä, että uteliaana pyörii vieressä ja katselee silmä kovana mitä tarjottavaa vierailta löytyy. Kun selviää, että herkkuja on jaossa kipittää Alanna kiireesti mukaan jaolle. Tyttö istuskelee ja touhuilee muutenkin mukana menossa eikä ota turvapaikakseen koppia missään vaiheessa. Syliin nostaminen kuitenkin jännittää Alannaa ja se istuukin siinä vakavana ja jähmettyneenä. Kunpa vain koti löytyisi niin Alanna pääsisi pian reipastumaan. Tässä vaiheessa Alanna toivoisi kotia, missä olisi koirakaveri odottamassa ja auttamassa sopeutumisessa. 

Sisäsiisteys, hihnassa kävely, yksin oleminen ja muut kotikoiran elämään kuuluvat asiat ovat Alannalle uutta. Alanna tarvitseekin kärsivällisyyttä ja aikaa, sillä varsinkin alussa eteen tulee varmasti paljon jännittäviä ja uusia asioita. Alannasta kasvaa aikuisena varmasti kaunis ja hieno koiratyttö - kunhan omistajakin on valmis sitoutumaan alun sopeuttamiseen ja pitämään siitä hyvää huolta aina sen elämän loppuun saakka.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.