Pinto

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2015

30.6.2017
Pinto sai kodin Imatralta.

11.6.2017
Pintoa onnisti vihdoin ja poika pääsi tarhalta hoitopaikkaan. Pinto on hoidossa Keravalla.

26.3.2017
Pinto pääsi pienelle kävelylle ja näytti samalla, että hihna on sille ihan tuttu juttu. Pinto kulki hihnassa rentona haistellen pusikoita ja nautti rapsutuksista.

Viipurin koirat - Pinto 25.3.2017

24.2.2017
Pinton turkkia ei ole mitoitettu Viipurin talvea varten, ja tämä iloinen poika muuttaisikin mieluiten omaan, lämpöiseen kotiin.

Reipas Pinto saapui tarhalle yhdessä hyvin samankokoisen Otava-pojan kanssa. Koirat omistanut iäkäs nainen menehtyi, ja omaiset toimittivat lemmikit Irinan tarhalle. Kotikoiran elämään tottuneelle Pintolle muutto koiratarhalle oli varmasti melkoinen järkytys, mutta iloinen luonne näyttää siitä huolimatta säilyneen. Pinto jaksaa ilahtua saadessaan tarhalle vieraita, eikä väsy ihan pian rapsutteluun. Voi miten mielellään tämä kaveri varmasti hyppäisi ikioman kodin sohvalle, oman ihmisen viereen. Pinto-poika taitaisi sopia hyvin monenlaiseen kotiin, sillä se on ystävällinen ja reipas, mutta ei vaikuta ihan mahdottomalta säheltäjältä. Tarhalla Pinto tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa.

Pinto ei ole mikään suuri koira, se painaa arviolta 20 kg tai vähemmän. Tarhalla Pinto ei ole erityisen äänekäs, ja on muutenkin sitä tyyppiä että pärjäisi luultavasti hyvin myös kerrostaloasunnossa ja kaupungissa. Tarhaoloissa on silti hankala sanoa varmasti, miten koira kotioloissa lopulta käyttäytyy, mitä se osaa ja mikä vaatii vielä opettelua. Pinton tulevan kodin on siis valmistauduttava harjoittelemaan pojan kanssa kaikkia tarpeellisia kotikoiran taitoja.

 

Viipurin koirat - Otava & Pinto 23.2.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.