Yulia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2010

15.1.2017
Julia sai kodin Tampereelta toisen viipurilaiskoiran kaverina.

1.1.2017
Tässä on Yulia - niin sympaattinen ja liikuttava koiratyttö ettei sanoja meinaa löytyä. Yulia huostaanotettiin vuoden lopulla koiria keräävältä mummolta Viipurin läheisyydestä.

Yulia ja sen pentu Nova päätyivät Irinan tarhalle yhdessä useamman muun koiran kanssa. Ne huostaanotettiin eräältä mummolta, joka on ennenkin kerännyt koiria luokseen, mutta ei ole kyennyt niistä huolehtimaan. Toivottavasti tytön elämässä alkaisi pian uusi, onnellinen luku ja matka omaan kotiin pääsisi alkamaan.

Yulia katselee ystävällisillä silmillään pienen hetken, kunnes tassuttaa luokse. Hentoinen paino tuntuu reidessä kun tyttö nojaa koko painollaan ihmiseen. Pehmoinen pää laskeutuu syliin, lohduttomat silmät hakevat läheisyyttä ja turvaa. Yulia on kovin hämillään tarhalle joutumisesta, ja ainoa asia mitä se haluaisi olisi lähteä mukaamme. Pienien etukäpälien epätoivoinen puristus jalasta lähdön hetkellä on sydäntä raastavaa. Voi Yulia, kunpa pääsisit pian omaan kotiin.

Yulia on ystävällinen ja hyvin kiltin oloinen tyttö. Ihmisiä se ei arastele, vaan on valmis laskemaan päänsä jokaisen syliin. Yulia pääsi myös kokeilemaan hihnassa kävelemistä eikä se sujunut hassummin vaan häntä pystyssä neiti kulki hajuja seuraten. Aitauskavereiden kanssa Yulia tulee hyvin toimeen eikä ainakaan toistaiseksi vaikuta laisinkaan miltään muiden komentelijalta. Hiljainen Yulia voisi soveltua myös kerrostaloon asumaan.

Yulia ei ole enää mikään ihan juniori, mutta ei vanhuskaan. Todellinen ikä jää hämärän peittoon, mutta tyttö on arvioitu noin 7-vuotiaaksi. Yulian hampaat ovat hyvin kuluneet ja sen näköiset kuin se olisi joutunut kaluamaan niillä kovaa pintaa. Uuden kodin kannattaakin varautua ainakin hammaslääkärimenoihin.

Vaikka Yulia on elänyt mummon asunnossa ennen tarhalle päätymistään, monet asiat voivat vaatia alkuun harjoittelua. Tavallisesta kotikoiran elämästä ja tavoista ei välttämättä ole tietoakaan. Mummon asuntokin saattoi olla vain viimeisin pysäkki Yulian elämässä ja tyttö on voinut asustaa vuosien varrella milloin missäkin. Nisät roikkuvat myös siihen malliin, että pentueitakin on voinut olla vuosien saatossa useampia. Tarhelle tullessaan Yulialla oli mukana yksi noin 4 kuukauden ikäinen pentu, Nova. Yulia on hyvin kultainen ja ihana koiratyttö, joka saisi toivottavasti pian matkalipun anstaitsemaansa kunnolliseen ja rakastavaan loppuelämän kotiin.

Viipurin koirat - Yulia 28.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.