Kiska

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2015

6.4.2017
Kiska sai kodin Imatran seudulta.

27.3.2017
Kiska joutui tarhalle kodista. Kiska on ystävällinen tyttö, mutta tarhalle joutuminen on ollut selvästi kova paikka ja oman kodin saaminen siintää Kiskan haaveissa ykköspaikalla.

Kiska on arviolta parivuotias neito ja mahdollisesti puhdasrotuinen husky. Sen omisti iäkäs pariskunta, mutta isännän kuoltua ei nainen jaksanut yksinään huolehtia koirasta vaan toi sen tarhalle. Kiska on vielä kovin hämmentynyt joutumisestaan koiratarhalle, ja kauniit siniset silmät tapittaen katsoo aidan takaa järkyttyneen näköisenä. Kiska elää samassa pienessä aitauksessa monen muun aikuisen koiran kanssa, ja yhteiselo sujuu pääasiassa sopuisasti. Muita koiria enemmän Kiskaa kiinnostaa ihmiset, joiden mukaan tyttö haluaisikin palavasti lähteä. Kiska pääsee kokeilemaan hihnassa kävelyä ja se sujuu hyvin.

Kodissa eläneelle koiralle tarhalle joutuminen on aina iso muutos ja hyvin kurja sellainen. Emme tiedä onko Kiska elänyt sisällä kodissa vai onko sitä pidetty ulkokoirana, eikä tiedossa myöskään ole onko tytölle opetettu mitään kotikoiran tapoja. Uuden omistajan tuleekin varautua opastamaan Kiskaa uuden elämän alkutaipaleella. Sisäsiisteys, yksin jääminen, hihnassa kävely.. Edessä voi olla monenmoista työsarkaa, mutta lopussa toivottavasti seisoo kiitos eli onnellinen koira ja omistaja.

Kiskaa itselleen haluavan on syytä perehtyä huskyn rotuominaisuuksiin. Kiska on nuori koira ja ollakseen onnellinen ja tyytyväinen tarvitsee se runsaasti liikuntaa ja puuhailua. Etsinnässä onkin aktiivinen koti, jossa voi hyvin olla koirakaveri tai useampi odottamassa. Kiska antaa ensitapaamisella hienoja ääninäytteitä, joten kerrostalo ei liene paras vaihtoehto mikäli mielii pysyä jatkossakin väleissä naapureiden kanssa.

Viipurin koirat - Kiska 25.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.