Freia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 42 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 9/2014

28.1.2017
Pitkä odotus palkittiin ja Freian oma koti löytyi Jokelasta.

5.1.2017
Missä on Freian koti? Freia etsii edelleen rauhallista kotia jossa pakkaspäivinä saa köllötellä sohvalla rapsuteltavana. Kotia jota enemmänkin naurattaa tytön suhtautuminen välillä liiallakin vakavuudella yllättäviin asioihin. Freia on mainio koira joka hurmaa kyllä kenet tahansa kunhan tytön luottamuksen voittaa puolelleen. Mikäli siis etsit uskollista kaveria vuosiksi eteenpäin ja olet valmis olemaan tuki ja turva tälle ihalle tytölle ottaisi Freia mielellään adoptiohakemuksen luettavakseen.

4.9.2016
Freia ihmettelee hoitotätinsä kanssa miten ihmeessä tästä sympaattisesta ja kultaisesta tytöstä ei ole tullut juurikaan hakemuksia.

Freialla on toki muutamia vaatimuksia oman kodin suhteen, mutta eivät ne mitään mahdottomia ole. Freialle sopiva koti ei ole kaupungin vilskeessä vaan rauhallisella seudulla, oma turvallinen piha ulkoiluun olisi tytölle tärkeä ja koirakaverikin voisi olla Freiaa odottomassa. Sopiva koti olisi sellainen, jossa Freian annetaan alkuun olla hiukan ujo ja sille annetaan aikaa sopeutua uuteen paikkaan - huumorintajua ja rakkautta unohtamatta. Freia toivoisi kotia, joka avaisi ovensa sille juuri sellaisena kuin tyttö on.

Freia rakastaa omaa ihmistä. Ihmistä, joka rapsuttaa juuri oikeasta kohdasta korvan takaa. Ihmistä, jonka viereen nukahtaa iltaisin. Vaikka Freia on omalla tavallaan ujo, tulee se kuitenkin tulee reippaasti tekemään nykyään uusienkin ihmisten kanssa tuttavuutta. Tarhaelo on kuitenkin jättänyt jälkensä tyttöön ja uudet asiat ovat alkuun vähintäänkin arveluttavia, mutta hyvin on tyttö edistynyt kotihoidon aikana. Alussa Freian silmät olivat pelokkaat, mutta nykyään katse on pehmentynyt ja pilke löytynyt :)

Freiaa pääsee tapaamaan Salossa.

26.2.2016
Freia on opetellut kotikoiran elämää muutaman kuukauden ajan Salossa. Freia onkin hoitomammallensa mitä kultaisin ja ihanin tyttö.

Freia rakastaa huomiota omilla ehdoillaan ja usein tyttö tuleekin hakemaan rapsutuksia niin, että työntää päänsä käden alle ja tällöin täytyy ehdottomasti rapsuttaa korvan takaa. Freialla on myös hauska tapa ottaa kotiväki vastaan ujelluksen sekaisella "kurnutuksella". Tätä ääntä Freia pitää myös, kun on oikein innostunut jostain asiasta.

Freia harvemmin innostuu haukkumaan, vaikka hoitopaikan muut koirat kyllä ilmoittavat pienimmästäkin äänestä. Freia tulee hyvin juttuun hoitopaikan omien koirien kanssa, mutta varmasti sopeutuisi myös ainoaksi koiraksi. Freia suhtautuu varovaisen uteliaasti vieraisiin ihmisiin, kun se saa tehdä tuttavuutta turvallisessa paikassa.

Uudet paikat ovat selvästi jännittäviä Freialle ja tulevaksi kodiksi haetaan mielellään omakoti- tai rivitaloa, jossa olisi aidattu piha, jossa tyttö saisi ulkoilla. Kerrostaloon Freia tuskin sopeutuu. Uuden kodin tulisi myös sijaita rauhallisella alueella. Freiaa ei myöskään tulla luovuttamaan alle kouluikäisten lasten perheeseen. Freia on varsin herkkä tyttö ja uuden kodin täytyy sitoutua opastamaan ja ohjaamaan Freiaa lempeydellä läpi jännittävien asioiden. Vastalahjaksi Freia antaa paljon rakkautta ja kiintymystä.

Viipurin koirat - Freia 25.6.2016

Viipurin koirat - Freia

10.11.2015
Freia jätti vihdoin tarhaelämän taakseen ja muutti hoitopaikkaan Saloon opettelemaan kotikoiran elämää.

29.4.2015
Freiasta on kasvanut kaunis tyttö, mutta se hiukan ujostelee tarhavieraita vaikka iloisesti pörrääkin ihmisten ympärillä.

Freian molemmat veljet muuttivat jo Suomeen, mutta Freia ei ollut yhtä onnekas vaan se jäi tarhalle kasvamaan. Talvella tyttö tuntuikin enemmän kuoreensa vetäytyneemmältä eikä uskaltautunut lainkaan tulemaan ihmisten ilmoille. Olimme jo hiukan huolestuneita Freian vuoksi, koska tyttö vaikutti niin aralta. Kevään myötä on Freiakin onneksi piristynyt ja se heiluttaa iloisena häntää portin takana, kun näkee vieraiden saapuvan. Tyttö ei edelleenkään ihan syliin asti kiipeä, mutta sitä saa vähän silitellä ja se juoksentelee ja pomppii iloisesti ympärillä.

Tarhalta pois pääseminen tekisi Freialle varmasti hyvää, ja se voi vain toivoa, että joku huomaisi sen. Harmillisesti kuvat eivät oikein tee vikkelälle Freialle oikeutta; tyttö on luonnossa hyvin kaunis.

21.12.2014
Freia rakastaa elämää, ihmisiä ja toisia koiria! Missä vain tapahtuu, sinne Freia livahtaa ensimmäisen tutkimaan mielenkiintoisia tapahtumia.

Freia on kaunis tyttö harmaine turkkineen. Freia saattaa pienen hetken tuumailla ennen tutustumista, mutta kun tyttö on kerran ihmiseen tutustunut, sen jälkeen tämä harmaanmusta kaunokainen seuraa tiiviisti jalanjäljissä.

Freia asuu veljiensä Fidelin ja Rudin kanssa Irinan tarhalla isossa pentulaumassa. Siellä se oppii tehokkaasti koirien kielen, ja kovin paljon Freia tuntuukin nauttivan toisten pentujen kanssa riekkumisesta.

Freia on elämäniloinen nuori tyttö, jolla on kaikki vasta edessä. Toivottavasti Freia löytää pian oman kodin ja omistajan, ettei sen tarvitse menettää silmistä pilkistävää elämäniloaan tarhalla. Uskomme Freian reippaana tyttönä sopeutuvan monenlaiseen kotiin, niin maalle kuin kaupunkiinkin, ainoaksi koiraksi tai toisten koirien kaveriksi.

Freiasta kasvaa keskikokoinen tyttö. Sen taustoista ei ole mitään tietoa, joten arvailujen varaan jää, miksi Freia on Irinan tarhalle joutunut. Onneksi Freialla on nyt kuitenkin elämänsä tilaisuus edessä: valloittaa jonkun ihanan ihmisen sydän ja koti, karvastaa sohvat ja kerjätä herkkupalat!

Viipurin koirat - Freia 29.11.2014 & 3.1.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.