Velma

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2017

5.10.2017
Velma löysi kodin Helsingistä.

17.8.2017
Reipas ja ihastuttava Velma on aika suloinen tyttö, vai mitä? Velma hylättiin kesällä kolmen veljensä kanssa Irinan tarhalle.

Iloinen nelikko VivaldiVerdiVelvet ja Velma tuotiin tarhalle kesällä. Ne olivat ei-toivottuja pentuja ja niiden emo steriloimaton kotikoira. Emokoiran omistaja ei ollut selvästikään kiinnostunut huolehtimaan pennuista, ja ellei niille olisi löytynyt Irinan tarhalta paikkaa, vaeltelisivat pienokaiset syksyllä luultavasti kadulla oman onnensa nojassa. Niinpä nelikko muutti tarhalle ja niiden emo steriloitiin. Tarhanpitäjä Irinan mukaan emokoira on ollut jonkin sortin metsästyskoira. Rodusta ei kuitenkaan ole varmuutta ja voihan myös sekarotuinen koira olla metsästyskoira. Isästäkään ei ole tietoa, joten arvailujen varaan jää näiden pienokaisten perimä.

Velma on pentueen ainoa tyttö. Tämä pikkuneiti on aivan onnessaan saadessaan paljon kaivattua ihmisseuraa ja tulee iloisena tervehtimään tulijoita. Pienet tassut olisivat kapuamassa syliin ja muutama pusukin olisi tulossa. Velma vaikuttaa rauhalliselta pennulta, mutta kuitenkin reippaalta ja uteliaalta, joka tulee omaehtoisesti hakemaan huomiota ihmisiltä. Sylissä Velma istuu rauhallisesti vaikka ihmetteleekin alkuun hiukan minne tuli jouduttua. Muiden pentujen kanssa Velma tulee hyvin juttuun, ja muutenkin tämä ihmisrakas ja ystävällinen pikkuneiti olisi jo ihan valmis omaan kotiin.

Emme tiedä ovatko sisarukset saaneet elää milloinkaan sisällä vai ovatko ne syntyneet ja varttuneet pihalla. Oli niin tai näin, edessä on aloitus alkeista. Uusissa ja jännittävissä tilanteissa tarvitaan rauhallista opastusta ja tukea. Pennut eivät tiedä mitään sisäsiisteydestä, hihnassa kulkemisesta tai yksinolemisesta, joten näitä ja muita taitoja täytyy varautua ahkerasti harjoittelemaan. Sopeutuminen voi viedä aikaa, ja uudelta omistajalta on sen lisäksi löydyttävä kärsivällisyyttä ja motivaatiota.

Velma on mitä suloisin koiratyttö, ja toivomme kovasti että pieni onnistuisi löytämään oman rakastavan kodin - mitä nopeammin, sen parempi!

Viipurin koirat - Velma 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus