Tomas

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2015

19.1.2017
Tomas sai kodin Kaarinasta.

4.1.2017
Ihmisrakas Tomas on pirteä kaveri. Tomas päätyi loppuvuodesta Irinan tarhalle useamman muun koiran kanssa vanhan koiria keräilevän mummon luota.

Pentutalon vilinässä pyyhältää iloinen spanielipoika Tomas. Tomas on vastikään päätynyt tarhalle. Se tuntuu olevan hiukan kierroksilla ja hämmentynyt, mutta suhtautuu vieraisiin ihmisiin kuitenkin hyvin ystävällisesti. Tomas asustaa tällä hetkellä pentutalossa tarhan edustalla. Suurin osa sen asuinkavereista on pentuja, ja niitä poika tahtookin komennella räikeällä haukulla.

Joulukuisena pakkaspäivänä Tomas pääsi lyhyelle hihnakävelylle. Hihna ei ollut pojalle mikään kauhistus eikä aiheuttanut paniikkia. Meno oli pikemminkin vauhdikasta ja virtaa ja intoa riitti. Tarhan edustalla Tomas sai nauttia vielä rapsutuksista ja huomiosta yksinoikeudella ennen kuin se palautettiin sisälle pentutaloon.

Tomas on todennäköisesti rodultaan venäjänspanieli tai sellainen sekoitus. Ikää sillä on arviolta muutaman vuoden verran, joten edessä on toivottavasti vielä vuosia hyvää elämää jäljellä. Tomakselle ei välttämättä ole koskaan opetettu mitä tarkoittaa yksin jääminen tai sisäsiisteys. Näitä ja monia muita asioita on oltava valmis opiskelemaan Tomaksen kanssa, jos sen mielii itselleen. Tomas ei todellakaan ole mikään sohvaperuna vaan vaatii aktiivisen kodin, missä jaksetaan liikkua ja puuhata sen kanssa. Koska Tomas osaa myös olla äänekäs, ei kerrostalo ole paras asumismuoto sille. Voihan tietysti olla, että tarhalta pois pääseminen rauhoittaa poikaa ja kotiutumisen edetessä haukkuminenkin vähenee.

Pakkanen paukkuu Viipurissa ja spanielipoika toivoo kovin, että oma koti ilmoittautuisi pian. Jos haluat siis kuulla lisää Tomaksesta, niin ei muuta kuin hakemusta täyttämään!

Viipurin koirat - Tomas 17. & 28.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.