Kultu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 30 cm, 9 kg)
Syntymäaika: 2016

19.9.2017
Kultu sai kodin Tampereelta.

1.9.2017
Kultu on puuhakas vipeltäjä, ja tuntuukin ehtivän joka paikkaan! Ihmisrakas hauva on tavattavissa Vihdissä.

Töppöjalkainen Kultu-tyttö on mainio pakkaus: se on kiltti, ja tulee hienosti toimeen sekä ihmisten että toisten koirien kanssa. Myös lapset näyttävät sopivan Kultun seuraan. Kissoista Kultu on hiukan liian kiinostunut, joten kissakotiin tyttöä ei suositella.

Kultu leikkii ja painii mielellään koirakavereiden kanssa, ja olisikin mukavaa että neidin tulevassa kodissa olisi myös koiraseuraa.

17.8.2017
Pieni Kultu matkusti Suomeen ja odottaa oman kodin yhteydenottoa hoitopaikassa Vihdissä.

12.8.2017

Kultu on ihana sydäntenmurskaaja! Se rakastaa ihmisiä niin kovin, ettei se haluaisi missään muualla ollakaan kuin sylissä, pää painautuneena kaulaa vasten.

Kultu joutui kodittomaksi kesällä. On hyvin vaikea miettiä syitä, miksi joku on halunnut eroon tästä niin kovin sydämellisestä, ihmisrakkaasta ja valloittavasta pikkutytöstä. Kultu ei tahdo saada ihmisten huomiosta millään tarpeekseen: se hyppää syliin vaikka itse, jos joku kehtaa olla häntä sinne nostamatta!

Kultu on arviolta vuoden ikäinen tyttö. Sillä on lievä alapurenta, mikä tekee sen ilmeestä persoonallisen. Se on kooltaan varsin pieni ja muistuttaa etäisesti mäyräkoiraa, mutta jalat ovat pidemmät ja muutenkin siinä on selvästi myös montaa muuta rotua sekoitettuna. Saattaa siis kuitenkin olla, että mäyräkoiramaisia piirteitä esimerkiksi oman tahdon ja riistaviettisyyden tapaan löytyy, kunhan Kultu pääsee kotiutumaan.

Vaikka Kultu on pieni koira, on se silti aktiivinen ja reipas tyttö, joka tulee tarvitsemaan tekemistä ja touhuamista. Kultu varmasti arvostaisi sellaista omistajaa, joka pitää mielellään koiraa mukana monenlaisessa menossa: Kultulle kun vaikuttaa olevan pääasia, että se saa viettää aikaa ihmisten kanssa. Mahdollista onkin, että ääretön ihmisrakkaus purkautuu Kultussa yksinjäämishaasteina. Siksi uuden omistajan tulee ehdottomasti varautua siihen, että yksinjäämisen rauhalliseen opettamiseen on aikaa, jaksamista ja resursseja. Kevyin perustein ei siis Kultukaan halua muuttaa uuteen kotiin, vaikka sillä niin ääretön kaipuu oman ihmisen kainaloon onkin.

Kultu asuu samassa aitauksessa useiden sitä isompien koirien kanssa. Se tulee kaikkien kanssa hyvin juttuun, mutta samalla se vaikuttaa siltä, ettei toisten koirien seura ole sille niin kamalan tärkeää. Kiva koirakaveri Kultun kodissa on siis aivan mahdollinen asia, mutta uskomme, että Kultu arvostaisi myös sellaista kotia, jossa se saa olla ainoa karvainen keskipiste. Ainakaan tarhaloissa Kultu ei juurikaan hauku, joten kerrostaloelämäkin voisi siltä sujua, kunhan uusi omistaja sitoutuu rauhallisen yksinjäämisen opettamiseen.

Kuka onnekas nappaa tämän kultaisen tytön ja tarjoaa sille onnellisen loppuelämän? 

Viipurin koirat - Kultu 25.7.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.