Fifi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö, matala
Syntymäaika: 2011

31.12.2017
Fifi sai kodin kahden muun viipurilaiskoiran kaverina.

14.12.2017
Fifi pääsi Suomeen eikä siitä tällä hetkellä oteta vastaan adoptiohakemuksia.

14.10.2017
Fifi on yksi kolmesta pikkukoirasta, jotka ovat peräisin Pietarin lähistöllä olevasta kylästä, jossa paikallinen rouva auttaa kodittomia koiria ja ottaa niitä kotiinsa hoitoon.

Seudulla on paljon hylättyjä koiria ja niiden ei-toivottuja pentuja, joten rouvalla ei enää ollut voimavaroja huolehtia kaikista hänen hoiviinsa tä koirista. Niinpä hän pyysi Irinalta apua ja tämä otti kolmikon hoitoonsa. Nyt pikkuneidit asuvat yhteisessä aitauksessa, jonka ne jakavat ison ja rauhallisen Toffe-uroksen kanssa. Kaikki neljä näyttävät tulevan hyvin ja sopuisasti toimeen keskenään.

Syksy on jo pitkällä Viipurissa ja ilma viilenee nopeasti. Tyttökolmikosta kaikilla on lyhyt ja ohut turkki, joka ei anna tarpeeksi suojaa kylmää ja kosteaa ilmaa vastaan. Siksi tuomamme eristetty koppi on niille todella tarpeen. Fifin elämässä on tapahtunut paljon muutoksia viime aikoina ja se on uusi tulokas tarhalla. Ei siis ihme, että Fifi suhtautuu varovaisesti ja arkaillen kolmeen uuteen ihmiseen, jotka yllättäen ilmestyvät sen aitaukseen, kantavat sinne levyjä, kokoavat, poraavat, kuvaavat.. Fifi kuitenkin jää istumaan aitauksensa seinustalle ja tarkkailee sieltä meitä, ymmärrettävästi vähän levottomana, mutta silti pikkuisen kiinnostuneenakin. Mitä kummaa nämä oudot ihmiset puuhaavat?

Myöhemmin Fifi nostettiin syliin kuvausta varten. Tilanne jännitti sitä melkoisesti, mutta siitä huolimatta se istua jökötti sylissä ulkoisesti tyynenä ja tempomatta. Kun Fifi sitten laskettiin maahan, ilmestyi pilkahdus toisenlaisesta, iloisemmasta Fifistä, jolla ryhti jo vähän kohosi ja pieni pilkahdus syttyi silmäkulmaan: uskalsinpa sittenkin olla sylissä ja ei se nyt hassumpaa ollutkaan!

Fifi vaikuttaa rauhalliselta ja ystävälliseltä tytöltä. Alkuun se suhtautuu uusiin ihmisiin varovaisesti tarkkaillen, mutta ei ole kuitenkaan niin arka, etteikö sitä saisi jopa hieman rapsuttaa leuan alta. Kotiin päästyään ja ajan kanssa siitä voikin kuoriutua aivan toisenlainen ja paljon reippaampi koira. Fifi ei ole enää ihan nuori tyttö, Irina arvioi sen iäksi noin 6 vuotta. Tyypiltään se on töppöjalkainen ja sopivan kompakti, ei liian pieni, mutta ei kovin isokaan.

Viipurin koirat - Fifi 7.10.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.