Lise

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 40 cm)
Syntymäaika: 4/2016

25.8.2017
Pikkuinen Lise sai kodin Pohjois-Ruotsista läheltä Suomen rajaa.

13.7.2017
Ihanainen Lise on reipastunut kotihoidossa huimasti ja odottaa kotiehdokkaita Kouvolan seudulla.

Kotihoitajan perheen kanssa arkuudesta ei ole enää tietoakaan. Ulkoilu on Lisestä kivaa ja eteenpäin mennäänkin vauhdikkaasti nuuskutellen. Jotkut lenkeillä vastaantulevat vieraat koirat jännittävät vielä Liseä. Jos vieras koira osoittautuu ystävälliseksi ja sosiaaliseksi niin Lisekin innostuu tekemään tuttavuutta ja leikkimään. Aidatulla pihalla samankokoisen tutun koiran kanssa leikit sujuvat oikein hienosti ja hoitajan oman keskikokoisen vanhemman koiran kanssa tulevat hyvin toimeen.

Lise kommentoi herkähkösti vieraita ääniä, mutta niihin totuttelua on koko ajan harjoiteltu. Yksin oloa on myös harjoiteltu, ja sekin sujuu, mutta koko työpäivän pituutta ei Lise vielä ole ollut yksin. Sisäsiisteys on ollut koko ajan hyvin hallussa. Vieraisiin Lise suhtautuu vielä hieman varautuneesti, joten Lisen pitäisi saada rauhassa tutustua uuteen omistajaan ja kodissa jo mahdollisesti olevaan koirakaveriin. Lise on mainio pikkukoira, reipas, utelias ja aktiivinen, joka osaa viihdyttää itseään leikkimällä pehmoleluillaan, mutta koirakaveri olisi varmasti tälle pienelle kiltille ilopillerille plussaa.

28.6.2017
Lise kävi testeissä multiresistenttien bakteerien varalta ja sen ESBL- ja MRSP-näytteet olivat negatiiviset.

11.6.2017
Lise-söpöläinen muutti toukokuun lopussa hoitopaikkaan ja odottaa sopivia kotiehdokkaita Kouvolan seudulla.

29.4.2017
Lise lähettää iloiset terveiset Olgan tarhalta! Näpsäkän kokoiseksi jäänyt neiti etsii edelleen omaa kotia.

Lise on saanut asua viime kuukaudet Olgan kanssa sisätiloissa. Se on tottunut myös tarhavieraisiin niin, ettei enää juurikaan väistele vieraita, vaikkei silitettäväksi antaudukaan. Välillä Lise intoutuu leikkimään koirakaverien kanssa ja tytöstä kuoriutuu iloinen vauhtihirmu. Lise juoksuttaisi mielellään koirakavereita myös Suomen puolella heti, kun sopiva kotiehdokas vaan löytyy.

Viipurin koirat - Lise & Sparki 29.4.2017

22.1.2017
Pörröinen Lise on hyvin kaunis tyttö. Luonteeltaan se on ujo, joten Lise etsii ymmärtäväistä omistajaa ja kotia, jossa olisi koirakaveri odottamassa.

Lise ja sen siskot LyraLottie ja Lindy syntyivät huhtikuun viimeisinä päivinä vanhan miehen koiralle ei-toivottuina pentuina. Mies ei onnistunut löytämään pennuille mistään koteja, joten ne päätyivät Olgan hoiviin loppusyksystä. Siskokset ovat kaikki varsin kompaktin kokoisia.

Lise on hyvin kaunis tyttö. Sen persoonallinen väritys tekee siitä vielä suloisemman. Lise ei kuitenkaan ole pentuna päässyt sosiaalistumaan kovinkaan paljon vieraisiin ihmisiin, ja siksi sitä jännittää tehdä tuttavuutta. Se pyörii kyllä muiden pentujen mukana lähellä, mutta ei itse oikein uskalla lähestyä vieraita. Lise on selvästi utelias meitä vieraita kohtaan, mutta rohkeus ei oikein riitä vielä silitysetäisyydelle tulemiseen.

Kun Lise nostettiin syliin kuvattavaksi, ujosteli se tilannetta kovasti. Kiltisti Lise kuitenkin istuskeli sylissä, vaikka sylissä oleminen oli sille selvästi aivan uusi juttu.

Lise käyttää herkästi ääntään jännittävissä tilanteissa. Kerrostalo ei välttämättä ole Liselle ihanteellisin asuinmuoto, sillä saattaa olla, että oudot äänet saavat sen myös reagoimaan. Lisen uudessa kodissa tulee olla koirakaveri, joka voi näyttää sille mallia ja tuoda turvaa ihan arkisissa asioissakin.

Lisen muuttaessa uuteen kotiin tulee muistaa se, että aluksi kaikki uudet asiat tulevat varmasti jännittämään Liseä paljonkin. Se tulee tarvitsemaan rauhallista totuttamista ja koiran tahdissa etenemistä, jotta jännittävät asiat muuttuvat sen elämässä arkisiksi. Ja vaikka Lise on jo noin 8 kuukauden ikäinen, ei sillä ole kokemusta esimerkiksi sisäsiisteyden harjoittelusta tai hihnassa kulkemisesta. Siksi myös arkisten perusasioiden opettelua tulee kuulumaan runsaasti ohjelmaan Lisen kotiuduttua. Mutta kunhan Lisen luottamuksen voittaa, tulee siitä varmasti kultainen ja iloinen koirakaveri omistajalleen.

Viipurin koirat - Lise 18.2.2017

Viipurin koirat - Lise 20.1.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.