Fidel

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2016

7.12.2018
Lisätty uusia kuvia Fidelistä omassa kodissaan.

29.11.2017
Fidel pääsi siskonsa kanssa samaan kotiin Suomeen. 

26.11.2017
Fidel kävi kastroitavana.

11.11.2017
Fidel ja sen sisko hylättiin tarhalle suoraan kodista. Fidel on ymmärrettävästi vielä vähän hämmentynyt, mutta vieraat saavat silti ystävällisen vastaanoton.

Kysyttäessä tarhanpitäjä Irinalta syytä hylkäämiselle, pudistaa hän päätään ja kohauttaa olkapäitään. Ihmettelemme yhdessä miksi sisarukset hylättiin, mutta kenties omistaja ei enää jaksanut huolehtia koiristaan ja päätti hankkiutua niistä eroon. Koiralle kun koiralle on aina rankkaa joutua tarhalle, mutta erityisen rankkaa se on niille koirille, jotka ovat tottuneet elämään kotikoirana. Kaikki tuttu ja turvallinen katoaa ympäriltä ja elämä jatkuu yhtäkkiä lähes 300 koiran meluisalla tarhalla. Omasta ihmisestä ei enää tietoakaan.

Mustat tassut tömpsähtävät vasta rakennetun yksiöasumuksen oveen. Utelias kuono nuuskuttaa verkon läpi käsiä ja heiluttaa häntää. Kun astumme sisälle aitaukseen, tulee Fidel ystävällisesti luokse. Ihmisten seura on sille selvästi mieluisaa ja se nauttii kovasti saadessaan huomiota ja rapsutuksia. Fidel on vielä vähän hämmentynyt kaikesta ja silloin tällöin pysähtyy katselemaan huolestuneena ympärilleen. Silitykset ja läheisyys tuntuvat tuovan sille kaikkea sitä mitä se kaipaa, eikä Fidel voisikaan unelmoida mistään enempää kuin omaan kotiin pääsemisestä.

Fidel ja Frida ovat jonkin sortin labradorisekoituksia ja ne ovat todennäköisesti eläneet tähän astisen elämänsä yhdessä. Niille etsitään kotia yhdessä tai erikseen. Ne ovat vielä nuoria ja iältään vuoden luokkaa. Vaikka tiedossa on, että niillä on ollut koti emme tiedä mitä kotikoiran taitoja niillä on tassuissaan ja mitä ei. Niinpä tulevan omistajan on varauduttava siihen, että jotkut asiat vaativat vielä harjoitusta. Ohuella turkilla Fidel ja Frida eivät pärjää talvea tarhalla, joten kunpa niitä pian onnistaisi oman kodin löytymisessä!

Viipurin koirat - Fidel 25.11.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.