Olle

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2015

17.1.2017
Olle muutti omaan kotiin Porvooseen.

29.12.2016
Olle-poika on hoitoon päästyään kokenut monta muutosta, mutta se ei tätä iloista nuorta herraa ole hetkauttanut.

Olle on suhteellisen rauhallinen ja ystävällinen koira. Ellei ei satunnaisia ruokavarkauksia lasketa. Olle onkin melkoinen ruoan ystävä. Herkuilla on helppo motivoida tätä poikaa tekemään vaikka mitä. Fiksuna poikana Olle on oppinut istumaan ja menemään maahan. Ollen yksi lempipuuhista on leikkiä leluilla. Kaikenlaiset lelut käyvät, mutta pehmoleluilla on aivan erityinen paikka Ollen sydämessä.

Parasta on kuitenkin rapsutukset. Ei ole väliä kuka rapsuttaa, kunhan rapsuttaa. Olle rakastaa ihmisiä, ja jos joku istuu sohvalla kömpii Olle takuuvarmasti kainaloon. Jos naapuri on pihallaan, Olle työntää kuonon aidan välistä rapsutettavaksi. Kun ihminen tulee kadulla vastaan, alkaa Ollen häntä heilua ja pitäisi päästä moikkaamaan. Ollella on ilmennyt jonkin verran remmirähinää vieraita koiria kohtaa ja tätä tapaa harjoitellaan parhaillaan kotihoitopaikassa pois.

Ollen vasen silmä poistettiin hyvin pian kotihoitoon saapumisen jälkeen. Eläinlääkäri oli hyvin vakuuttunut, että Ollen silmän oli puhkaissut kissa Ollen ollessa nuorempi. Vaiva on jäänyt hoitamatta vahingon tapahtuessa ja Ollen terveyden kannalta silmä oli parempi poistaa. Olle on nyt täysin toipunut leikkauksesta, ja vauhtia riittääkin kuten nuorella koiralla kuuluukin. Olle rakastaa hyppiä ojien ja esteiden yli, välillä jopa hoitopaikan saksanpaimenkoiran yli, jos kaveri sattuu lenkillä eteen.

18.11.2016
Olle sai jättää tarhan taakseen ja pääsi muuttaamaan hoitopaikkaan Nummelaan.

30.7.2016
Olle on reipas ja ihmisrakas poika, josta kasvaa aktiivinen koira. Ollen toisessa silmässä on traumaperäinen vamma, joka tarvitsee eläinlääkärin tutkimuksia Suomessa.

Tarhalle saapui kesällä komea, vielä kasvuiässä oleva uros, joka nimettiin Olleksi. Olle näyttää muuten oikein hyväkuntoiselta nuorelta koiralta, mutta sen vasen silmä hohtelee metallinharmaana - Ollella on siis ilmeisesti traumaperäinen silmävamma. Silmäsairauksien hoito on tarhaoloissa miltei mahdotonta, ja siksi Olle haluaisikin pian omaan kotiin.

Ollen hoidossa on varauduttava siihen, että koiraa on käytettävä silmiin erikoistuneella eläinlääkärillä. On mahdollista, että silmää täytyy operoida, ja joka tapauksessa silmän tilaa on todennäköisesti seurattava pidemmän aikaa. Ollea on siis valmistauduttava hoitamaan sekä kotioloissa että eläinlääkärillä.

Kaikeksi onneksi Olle vaikuttaa koiralta, joka antaa hoitaa itseään. Se ei tunnu jännittävän ihmisen kosketusta ja se suhtautuukin tarhalla vieraileviin ihmisiin hyvin ystävällisesti. Aina Olle ei tule etunenässä tervehtimään tulijoita, mutta silti se ilahtuu kovasti, kun saa rapsutuksia ja huomiota. Välillä kaksi tukevaa tassua tömähtää olkapäille, kun Olle haluaa jakaa myös omasta puolestansa hellyyttä ja huomiota kivoille ihmisille.

Tällä hetkellä Olle asuu tarhalla aitauksessa, jossa on sitä itseään hiukan nuorempia koiria. Olle on jäntevä ja myös vahvaluonteisen oloinen uros, joka välillä komentaa pienempiä viikareita. Mikään kiusaaja Olle ei kuitenkaan tunnu olevan ja se liikkuu luontevasti nuorempien koirien laumassa.

Ollesta kasvaa keskikokoinen, rakenteeltaan voimakas koira, joten aikuisena tämä poika on varmasti näyttävä ja liikunnallinen pakkaus. On hyvin tärkeää, että Ollen kanssa opetellaan peruskäskyjä, kuten luoksetulemista ja hihnassa kauniisti kulemista, jotta elämä sujuu aikuisenakin. Liikuntaa ja tekemistä Olle tulee myös kaipaamaan, joten tästä koirasta saa varmasti innokkaan kaverin lenkkipoluille ja muuhun ulkoiluun.

Viipurin koirat - Olle 18.6.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.