Paddington

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko (n. 60-65 cm)
Syntymäaika: 2008

26.10.2017
Paddington muutti Turkuun.

23.2.2017
Muhkea Paddington ilahtuu ikihyviksi kun saa aitaukseensa vieraita. Voi kunpa tämä herttainen koira saisi pian muuttaa Suomeen oman ihmisensä luokse!

Paddington on kyllä mainio tapaus, se on aina yhtä onnellinen tavatessaan tarhavieraita. Tassut taputtavat maata ja suuri koira vikisee innosta kun aitauksen ovi avataan ja sisään saapuu ihmisiä. Paddington on tietenkin heti ovella vastassa ja tervehtii vieraita ylenpalttisesti, mutta ei kuitenkaan hypi vasten kuten nuoret raisut koirat tapaavat tehdä. Rapsutukset otetaan innolla vastaan, ja ne tuntuvatkin olevan melkein parasta mitä Paddington tietää. Lähdön hetkellä se seuraa vieraitaan portille varmaankin toivoen että pääsisi mukaan. Jospa vielä koittaa sekin päivä, kun Paddington saa jättää koiratarhan aitauksen ja matkustaa Suomeen kohti uutta elämää.

Koska Paddington on löydetty kadulta, sen menneisyys on suuri arvoitus. Ehkä sillä on joskus ollut oma koti, tai ainakin joku mukava ihmiskontakti, koska ihmiset ovat pojalle niin tärkeitä. Tarhalla Paddingtonia rapsutellessa tuntuu ainakin selvältä että pojan paikka olisi omassa kodissa. Miten onnellinen Paddington olisikaan kun saisi asustella kaiken aikaa oman perheensä parissa! 

Viipurin koirat - Paddington 23.2.2017

5.1.2017
Paddingtonin tassut eivät meinaa pysyä maassa kun poika saa vieraita aitaukseensa! Näin ihmisrakkaan koiran paikka olisi tietenkin ikiomassa kodissa.

Paddington on asunut nyt yli puoli vuotta Irinan tarhalla ja tullut tutuksi tarhalla vieraileville aktiiveille. Ja voi miten kovin Paddington ilahtuukaan aina kun ihmisillä on aikaa pistäytyä sen aitaukseen! Suurikokoinen "karhuherra" käyttäytyy siivosti eikä hypi ihmisvierasta vasten, mutta vaikuttaa muuten siltä ettei meinaa pysyä nahoissaan, niin iloinen se on saadessaan hiukan hellyyttä ja huomiota. Paddington rakastaa rapsutuksia ja voisi istua paijattavana varmaankin tuntikausia. Vaikka Paddington päätyi tarhalle kadulta, on aika ilmeistä että siinä on selvää kotikoira-ainesta, niin hyvin tämä poika viihtyy ihmisseurassa. Paddington näyttää tulevan toimeen myös toisten koirien kanssa, joten sitä voisi hyvin ajatella tyttökoiran, tai ehkä myös nuoremman uroksen kaveriksi.

Koska Paddingtonilla on jo ikää, sillä taitaa olla myös jonkin verran vanhuuden vaivoja. Ainakin hampaat näyttävät kuluneilta ja tarvitsisivat hoitoa. Yleisolemukseltaan Paddington on kuitenkin hyvin pirteä, ja liikkuu reippaan oloisesti. Tällä pojalla on edessään varmasti vielä monta aktiivista vuotta koiranelämää, ja olisi ihanaa jos Paddington saisi viettää ne ikiomassa kodissaan, omien ihmistensä seurassa.

30.8.2016
Komea Paddington päätyi Irinan tarhalle alkukesästä. Se otettiin kiinni kadulta, jossa poika oli elellyt koiralaumassa. Ihmisystävällisestä käytöksestä voi päätellä, ettei Paddington ole elänyt koko eläämäänsä kadun kasvattina, vaan on jossain vaiheessa asunut myös ihmisten parissa.

Paddington on raamikas herra: se on aika korkea ja muhkea koira, jolla on jykevät tassut ja valtavan paksu turkki. Koostaan huolimatta Paddington liikkuu ketterästi ja hyppää aitauksessaan koirankopin katolta toiselle. Paddington viihtyykiin tähystyspaikallaan kopin katolla, ja ottaa siinä vastaan myös tarhalle saapuvat ihmisvieraat. Rapsutukset taitavat olla parasta mitä tämä koira tietää, niin paljon Baddington ilahtuu kun saa osakseen ihmisten huomiota!

Paddingtonilla on jo takanaan vuosi jos toinenkin. Herra on arvioitu noin 8-vuotiaaksi, mutta tarkkaa ikää ei tiedä kukaan. Koska Paddington ei ole enää mikään juniori, on tulevan kodin varauduttava hoitamaan vanhenevan koiran mahdollisia vaivoja. Aikuisilla koirilla on usein tiedossa pientä - joskus suurtakin hammasremonttia. Koska Paddingtonin tausta on meille arvoitus, on uuden omistajan varauduttava opiskelemaan sen kanssa kotikoiran elämää aivan aakkosista alkaen. Rauhallisessa opetuksessa nekin taidot varmasti opitaan, kunhan vain oman kodin ovi aukeaa tälle hurmurille.

Viipurin koirat - Lauha & Baddington 18.6.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.