Ulpu

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2017

6.10.2017
Ulpu muutti omaan kotiin Turkuun.

28.9.2017
Liikuttava Ulpu muutti Suomeen hoitopaikkaan ja odottaa kotiehdokkaita pk-seudulla.

Maailman herttaisin Ulpu on saanut harjoitella nyt viikon kotikoiran elämää. Saapuessaan tarhalta Ulpu oli hyvin häkeltynyt ja peloissaan, ja suurin turva sille oli ihmiset. Tytön korvistakaan ei näkynyt edes vilausta ensimmäisinä päivinä, niin liimaantuneina niskaan ne olivat. Ulpu saattoi kietoa tassunsa tiukasti ympärille ja hyppäsi jokaisen jännän paikan tullen syliin. Päivien aikana Ulpu on kuitenkin rohkaistunut huimasti ja pehmoisen karvan alla asuu aivan ihana, utelias, ihmisrakas, kiltti, leikkisä ja liikuttava pentu!

Ulpun hoitopaikassa on tällä hetkellä viisi muuta koiraa, joista kaikki ovat uroksia. Ulpu on saanutkin elellä aika prinsessana poikien keskellä. Ulpu tulee mainiosti juttuun hoitopaikan muiden koirien kanssa eivätkä isommatkaan kaverit enää pelota, päinvastoin! Jos joku kehtaa pikku trinsessan lelun kähveltää naaman edestä, singahtaa Ulpu turhia epäröimättä pelastustehtäviin. Ulpun lempipuuhaa on ehdottomasti leikit koirakavereiden kanssa. Ulpu on saanut tutustua myös hoitopaikan kissaan ja tapaamiset ovat sujuneet hyvin. Sisäsiisti Ulpu ei vielä ole, mutta päivä päivältä juonesta saadaan enemmän kiinni. 

Ulpun hoitopaikassa asuu lapsia ja yhteiselo pikkuväen kanssa sujuu hyvin. Äkkinäisiä liikkeitä ja ääniä Ulpu saattaa hieman säikähtää, mutta pyörii kuitenkin rohkeasti ympärillä ja tulee varsinkin sohvalle viereen istuskelemaan. Ulpun lempipaikka taitaa olla makuuhuoneen sängyn tyynyt, joiden päältä sen löytää aina nukkumasta. Niin vain yölläkin huomaa, kuinka pään takana tuhisee pehmoinen mytty.

Ulpu on toistaiseksi tehnyt lähimetsässä pieniä lenkkejä, mutta myös autotien varrella on tepasteltu muutamia kertoja. Autot ja ohi pyöräilevät koululaiset eivät juuri Ulpua pelottaneet, varsinkaan kun reipas koirakaveri oli mukana matkassa.

Ulpulle ihmiset ovat todella tärkeitä ja se rakastaa rapsuttelua ja hellittelyä yli kaiken. Koirakaveritkin ovat aika ihana juttu. Ulpu olisi varmasti onnellisimmillaan, jos tulevassa kodissa olisi kiva koirakaveri odottamassa sitä. Lapsiperheeseenkin Ulpu varmasti sopii, kunhan lapset osaavat antaa sille tilaa ja rauhaa. Toistaiseksi kovin vilkas ympäristö ei ole Ulpulle se paras vaihtoehto.

Ulpu on herkkä tyttö ja se etsii vain sellaista ihmistä, joka todella haluaa antaa sille kaikkensa. Muutto tutusta hoitopaikasta uuteen ympäristöön pistää varmasti Ulpun pään taas pyörälle, mutta uudelta omistajalta löytyy tytölle aikaa ja kärsivällisyyttä. Ulpua ihanampaa koiratyttöä on vaikea kuvitella, ja tästä pienestä olennosta joku saa rakastavan ystävän isolla Y:llä.

Ulpulla on tällä hetkellä painoa noin 9 kg.

14.9.2017
Miten joku on halunnut näin hellyttävästä ja suloisesta tytöstä luopua? Ulpu on odottanut kesästä lähtien omaa kotia, jokohan kohta onnistaisi?

Irinan tarhan perällä, pentuparakissa sipsuttaa joukko iloisia ja suloisia vipeltäjiä. Vastustamaton silmäpari kurkkii muiden pentujen joukosta. Tämä hauskannäköinen tyttö on nimeltään Ulpu, ja se on niin ihana ettei sanoja meinaa löytyä. Ulpu tulee uteliaasti aidan luokse ottamaan vieraita vastaan. Se nuuhkii iloisesti lahkeita häntäänsä heiluttaen. Sylissä Ulpu ei ole tainnut liikaa istua, mutta pienestä jännityksestä huolimatta Ulpulla ei ole kiire minnekään ja päivän lopussa tyttö nautiskelee pitkän pätkän sylihoidossa tyytyväisenä. Haikein mielin Ulpu on laskettava takaisin aitaukseensa, mutta ehkäpä tyttö jo pian matkustaa Suomeen. Ulpu ei ole mikään sinkoileva riiviö vaan mukavan rauhallinen pentu. Vielä.

Ulpun menneisyydestä ei ole tietoa. Se kuitenkin pitää ihmisistä ja hakeutuu mielellään rapsuttavan käden alle, joten mikään metsän keskeltä poimittu ilman ihmisseuraa varttunut pentu se ei ole. Ulpu ei varmastikaan tiedä mitään kotikoiran elämän ihmeellisyyksistä, joten monia uusia taitoja on vielä opeteltavana. Tarhalta omaan kotiin muutto on aina jännittävä ja iso muutos, ja sopeutuminen uuteen ympäristöön voi viedä aikaa. Ulpu tahtookin vain sellaiseen kotiin, jossa tyttöön ja sen kotiuttamiseen ollaan valmiita satsaamaan 100 prosenttisesti. Ulpu ei tahdo enää milloinkaan joutua hylätyksi, joten mietithän tarkoin onhan sinulla Ulpulle aikaa 10-15 vuodeksi eteenpäin?

Viipurin koirat - Ulpu 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.