Henna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 1/2017

23.11.2017
Henna muutti kotiin Kotkaan.

19.9.2017
Ihmisrakas Henna on jäänyt kovin pikkiriikkiseksi tytöksi. Henna on ystävällinen ja reipas tyttö, joka lyhytturkkisena koirana ei haluaisi jäädä talven pakkasiin palelemaan.

Viipurin koirat - Henna 19.8.2017

30.5.2017
Kaunis valkoinen piirto, harmaanruskeat korvat ja suuret tummat silmät. Ja entäs se luonne sitten! Herkkä Henna on kerrassaan valloittava pieni tyttö.

Irinan tarhan pienessä piharakennuksessa asuva Henna teputtaa innoissaan ihmisten luo, on niin jännittävää saada koirapaljouteen myös ihmisvieraita! Tämä pentu vaikuttaa mainiolta pakkaukselta: se on positiivinen luonne, muttei mikään mahdoton riiviö. Ihmisten lähellä jännitys ottaa iloisesta koirasta kuitenkin vallan ja syliin nousee jo hiukan ujonoloinen tyttö. Henna tarvitsisi paljon enemmän syliä ja silittelyä, jotta ihmisten kanssa touhuamisesta tulisi sille tuttua ja mukavaa puuhaa. Iloinen ensivaikutelma lupaa kuitenkin ehdottomasti hyvää, ja onkin varmaa että hyvässä hoidossa omien ihmisten parissa Hennasta kehittyy vielä reipas kotikoira.

Hennan menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ikäarvion perusteella tyttö on syntynyt alkuvuodesta. Ja koska Henna on päätynyt Irinan tarhalle, se on ilmeisesti ollut aikaisemmassa olinpaikassaan ei-toivottu pentu. Henna kasvanee aikuisena noin keskikokoiseksi koiraksi, ja vaikuttaa rakenteeltaan liikunnalliselta pakkaukselta. Tulevassa kodissa tämä koira tulee siis tarvitsemaan hyvän huolenpidon ja hellyyden lisäksi myös tarpeeksi ulkoilua ja muuta sopivaa puuhastelua. Henna oppii todennäköisesti elämään ihmisten parissa ilman toisen koiran seuraa, ja nuoren ikänsä vuoksi se sopeutunee monenlaiseen asumismuotoon. Tarhalla toisten koirien seura on tullut hyvin tutuksi ja siksi myös koirakaverillinen koti sopii Hennalle varmasti hyvin.

Kuten kaikki rescuekoirat, myös Henna tarvitsee aluksi paljon aikaa ja totuttelua, jotta ihmiset ja kotielämä tulevat tutuiksi. Hihnassa kulkeminen, yksin kotiin jääminen ja sisäsiisteys ovat uusia, opeteltavia asioita. Tärkeintä on että uusia asioita opetellaan positiivisessa hengessä ja koiraa palkitaan onnistumisista, silloin luottamus ihmisiin vahvistuu ja opettelemisesta tulee koiralle kivaa touhua. Jokainen koiranpentu on yksilö, ja siinä missä toinen hoksaa uuden asian melkein heti, täytyy toisen kanssa harjoitella pidempään. Henna haluaakin muuttaa kotiin johon se otetaan rakastetuksi perheenjäseneksi juuri sellaisena kuin tämä tyttö on. Suloiseen pentuun on sitouduttava koko sen elämän ajaksi. Kunpa kauniin Hennan ikioma perhe löytyisi pian ja se saisi muuttaa tarhan karuista olosuhteista turvalliseen, loppuelämän kotiin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.