Motja

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2017

2.11.2017
Motja sai kodin Helsingistä.

25.8.2017
Iloinen, suloinen ja vauhdikas Motja valloittaa jokaisen tarhakävijän sydämen. Kai Suomesta löytyy joku, joka on valmis sitoutumaan ihanaan Motjaan?

Reippaan ja rohkean oloinen Motja elelee Olgan tarhalla kolmen sisarensa kanssa. Tarhalla on myös paljon muita koiria, pienestä suureen ja nuoresta vanhaan. Joten aikamoiseen koiravilinään Motja on tottunut ja sosiaalistunut. Ihmisistäkin reipas tyttö näyttää tykkäävän. On niin ihanaa, kun vierailijoita saapuu. Motja aivan innostuu ja vispaa hännällään edestakaisin tiuhaan tahtiin. ”Tule tänne, tule tänne”, tytön koko olemus tuntuu kertovan.

Motja ja sisaret Mina, Mila ja Margo syntyivät maaseudulle. Koditon emo synnytti sisarukset luonnonhelmaan. Onneksi sisarussarja löydettiin ja saatiin kiinni. Tie vei Olgan tarhalle, jossa on turvallisempaa kasvaa ja ruokaakin tarjolla. Vaikkakin olosuhteet tarhalla ovat ankeat, pystytään siskosia auttamaan. Ja myös huolehtimaan, ettei lisää kodittomia koiria syntyisi, ainakaan tälle sisarusparvelle.

Motjalla on nelisen kuukautta ikää. Kaikki olisi valmiina ja kunnossa matkaa varten. Kuraiset lelutkin voisi jättää tarhalle, kun oman kodin kutsu kävisi.  Pienellä Motjalla ei ole vielä kotikoiran taitoja tassuissaan, mutta reipasta ja innokasta opiskelumieltä taitaa tässä koirassa olla. Rauhallisella opastuksella tyttö oppii sisäsiisteyden, hihnassa ulkoilun niin kuin yksin kotiin jäämisenkin taidot.

Uskomme, että reippaan ja rohkean oloinen Motja soveltuu sekä ainoaksi koiraksi kuin myös kivan kaverin kanssa jakamaan oman kodin ilot. Muutto tarhalta uuteen kotiin ja vieraisiin ympyröihin on kuitenkin iso muutos, tällä hetkellä olevaan varsin rajattuun elämään. Ja se voi saada reippaan Motjakin alkuun ujostelemaan ja siihen tuleekin uuden omistajan olla varautunut. Aikaa antamalla, tukemalla ja hellällä opastuksella jännittävistä hetkistä päästään yleensä hyvin yli. Jos olet varma siitä, että elämääsi mahtuu suloinen Motja, odottaa tyttö innolla hakemustasi.

Viipurin koirat - Motja 10.9.2017

Viipurin koirat - Olgan M-pennut

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.