Saara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 2014

2.3.2017
Saara sai kodin Helsingistä.

30.12.2016
Saara kaivautuu silittäjänsä kainaloon ja pyrkii mukaan kun tulee aika poistua sen aitauksesta. Kunpa Saara saisi pian hypätä Suomeen matkaavaan kuljetukseen!

Saara-tyttö saapui tarhalle kuuden pienen pennun kanssa. Nuori äiti huolehti pennuistaan tunnollisesti, mutta hyväksyi silti ihmisvieraat tutustumaan pesueeseensa. Kun Saara huomasi että vieras tarjosi pennuille syötävää, se painautui kainaloon ja tuntui olevan suorastaan kiitollinen perheensä saamasta avusta. Hellyttävä äitikoira jäi pian tarhavieraiden mieleen, ja Saaralle pentuineen oli aina varattuna erityisiä tuliaisia. Kun pennut myöhemmin siirrettiin viipurilaiseen kotihoitopaikkaan, jäi Saara tarhalle itsekseen. Se on edelleen äärimmäisen ihmisrakas ja reippaan oloinen koira, joka ansaitsisi ehdottomasti ikioman kodin ja hyvää hoitoa koko loppuelämäkseen.

Saara on varsin mukavan kokoinen, sen saa tarvittaessa nostettua syliin, mutta silti tytöstä on varmasti lenkkikaveriksi joka säähän ja maastoon. Saara ei vaikuta tarhaoloissa miltään mahdottomalta häslääjältä, vaan suhtautuu tilanteisiin ja ihmisiin verrattain maltillisesti. Valkoisista hampaista päätellen Saara on vielä nuori koira, ja sen iäksi on arvioitu 2-3 vuotta. Koska Saaran menneisyydestä ei tiedetä juuri mitään, on epäselvää onko tyttö milloinkaan asunut kotikoirana. Siksi Saaran tulevan kodin on valmistauduttava opastamaan tyttöä kotielämän aakkosille kaikessa rauhassa. Saaran viisas olemus lupaa kuitenkin hyvää, ja onkin hyvin todennäköistä että tämä tyttö kyllä omaksuu kaikki kotielämässä tarvittavat taidot.

Jos kaipaat koiraa joka ei ole suurensuuri, joka on herttainen ja viihtyy ihmisten seurassa, saattaa Saara hyvinkin olla sopiva sinulle! Saara sopinee sekä perheen ainoaksi koiraksi että kiltin koirakaverin seuraan. Tärkeää on, että sitoudut koiraan koko sen elämän ajaksi ja tarjoat sille turvallisen kodin ja hyvän hoidon, ravitsevaa ruokaa ja riittävästi liikuntaa. Saaran rokotukset ovat voimassa, joten tyttö on valmis muuttamaan Suomeen heti kun kun ikioma koti on löytynyt.

Viipurin koirat - Saara 16.11.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.