Jero

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö (n. 35 cm, 10 kg)
Syntymäaika: 1/2017

10.11.2017
Jero löysi oman kodin Hyvinkäältä.

17.10.2017
Jero on rauhallinen ja ystävällinen poika, joka odottaa kotia Sipoossa. Jerolla on todettu sikaripunkki, jota hoidetaan parhaillaan.

Jero pääsi Suomeen syyskuun lopussa, kun sen iho ärtyi tarhalla todella pahaksi. Suomessa selvisi, että Jerolla on varsin tavallinen vaiva eli sikaripunkki. Sikaripunkki ei ole tarttuva sairaus, ja yleensä se saadaan hoidettua oireettomaksi. Iho onkin lähtenyt parantumaan, mutta menee vielä aikaa, että se on kokonaan kunnossa.

Kotihoidossa Jero on osoittautunut kivaksi pojaksi. Se on iloinen ja ystävällinen, mutta kuitenkin perusluonteeltaan rauhallinen. Se tulee erittäin hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja mieluummin väistää kuin rähähtää mistään. Myös kissojen kanssa Jero tulee hienosti toimeen. Yksinjääminen sujuu myös nätisti ilman haukkumista tai nakerteluja. Hihnassa Jero kulkee kauniisti vetämättä ja ohittaa toiset koiratkin hienosti. Miehet jännittävät Jeroa vielä hieman, mutta totuttelulla Jerosta tulee kyllä kaveri kenen tahansa kanssa. Jero reagoi jonkin verran ulkoa kuuluviin ääniin haukkumalla, joten jos Jeroa haaveilee kerrostaloon, tulee uuden omistajan olla valmis sen totuttamiseen rappukäytävän ääniin.

29.9.2017
Jeron iho-ongelmat tutkittiin eläinlääkärissä ja niitä hoidetaan parhaillaan. Jero on iloinen ja ystävällinen poika, jonka häntä heiluu tauotta!

26.9.2017
Jero pääsi Suomeen kotihoitoon syksyn kosteudessa ärtyneen ihon vuoksi. Jo parissa päivässä Jero on reipastunut kovasti.

Jero odottaa kotiehdokkaita Sipoossa.

Ensimmäisten päivien perusteella Jero vaikuttaa olevan kiltti poika, joka reipastuu vauhdilla. Hoitopaikassa Jero tottuu myös kissoihin ja toisten koirien kanssa elämiseen. Hirmuisesti Jerolla on kuitenkin vielä asioita opeteltavana, onhan kodissa asuminen Jerolle aivan uusi juttu.

30.5.2017
Jero-poika ujostelee vielä hiukan syliin nostamista. Jospa jostain löytyisi ihminen joka on valmis voittamaan Jeron sydämen puolelleen.

Jero on tappijalkaista mallia, eli sen jalat ovat tavallista lyhyemmät. Veikeä poika katselee ihmisten touhuja turvallisen välimatkan päästä, mutta pakenee paikalta kun sitä yrittää ottaa kiinni. On mahdollista ettei Jerolla ole juuri kokemusta ihmisistä, eikä se ehkä koskaan ole asunut ihmisten kotona. Syliin jouduttuaan Jero kuitenkin nököttää siinä kiltisti ja rauhassa, eikä yritä pyristellä pois. Se vaikuttaa olosuhteisiin nähden hyväkuntoiselta, vaikka pieni sydän väpättääkin jännitystä.

Ujoutensa vuoksi Jero tarvitsee kodin jossa ollaan valmiita tukemaan ja rohkaisemaan ihmisiin tottumatonta koiraa. Kotioloihin tutustuminen vaatii aikaa, ja uusia asioita on hyvä opetella rauhalliseen tahtiin niin ettei pienen koiran tarvitse sisäistää kaikkea kerralla. Reipas koirakaveri olisi varmasti mainio tuki ujolle pennulle, joten Jero sopisi parhaiten kotiin jossa on toinen koira. Vanhemman esimerkillä pikkuisen Jeronkin on hyvä harjoitella kotikoiran elämää. 

Jero on vasta elämänsä alussa ja ikää riittää hyvässä tapauksessa yli kymmenen vuotta. Jero muuttaa siis ainoastaan kotiin joka sitoutuu hoitamaan sitä hyvin koko tuon ajan. Vaikka Jero onkin tappijalkaisena hiukan pitkäkoipikavereitaan hitaampi, se tulee tarvitsemaan aikuisena säännöllistä liikuntaa. Toivottavasti Jero lenkkeilee jo pian oman perheensä seurassa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.