Milja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 40 cm, 10 kg)
Syntymäaika: 2015

5.3.2017
Milja muutti Helsinkiin.

16.2.2017
Milja kävi steriloitavana.

6.2.2017
Pieni Milja opettelee kotikoiran elämää hoitopaikassa Somerolla.

Miljan iän arvioimisessa kävi työtapaturma: tyttö oli tarhalla arvioitu viime kesän pennuksi, mutta nyt hoitopaikassa näyttää selvältä että Milja on aikuinen, pienikokoinen koira. Hampaista ja rakenteesta päätellen Milja on iältään 1-2 -vuotias, eli nuori, mutta kuitenkin jo täysikasvuinen neiti. 

Luonteeltaan Milja on hiukan ujo, mutta sillä on selvästi kaikki mahdollisuudet kesyyntyä aivan täysiveriseksi sylikoiraksi. Hoitotädin sylissä se viihtyy jo aika hyvin, ja vieraammankin ihmisen sylissä Milja rentoutuu pienen alkukankeuden jälkeen, eikä pyri pois silittävän käden ulottuvilta.

Toisten koirien kanssa Milja näyttää pärjäävän hienosti, ja juoksee hoitopaikan pentujen ja suurempikokoisten aikuisten joukossa varsin reippaasti. Todennäköisesti Milja pärjäisi silti myös talouden ainoana koirana. Tärkeää on, että Miljan uusi omistaja on valmis antamaan herkälle tytölle aikaa kotiutua ja rohkaistua turvallisessa ympäristössä. Milja on myös pienestä koostaan huolimatta selvästi liikunnallinen tapaus, joten reipas lenkkeily ja muu liikunnallinen puuhailu on varmasti Miljan mieleen.

13.1.2017
Ujo Milja pääsi Suomeen reipastumaan ja odottelee kotiehdokkaita Somerolla.

29.12.2016
Ujo Milja jähmettyy aitauksen nurkkaan jännittyneenä. Sen mielestä vieraat ihmiset ovat jotain hirmuisen jännittävää, ja siksi Milja etsii ujoihin koiriin tottunutta omistajaa.

Milja päätyi Irinan tarhalle loppuvuodesta. Se on vielä hyvin ujo tyttö, joka ei itse tohdi ottaa mitään kontaktia vieraisiin ihmisiin. Kuitenkaan Milja ei piiloudu tai pakene: se vain nököttää patsaana aitauksen etummaisessa nurkassa kuin odottaen, että sitä kuitenkin lähestyisi.

Jännittämisestään huolimatta Milja antaa ottaa kiltisti syliin. Se istuu siinä ujona, mutta ei pyristele pois. Milja onkin kovin liikuttava tyttö, sillä selvästi sen hyvin ujon ulkokuoren alla on kuitenkin jokin voimakas kiinnostus ihmisiin, joka saa sen jäämään sitä jännittäviin tilanteisiin.

Milja etsii kokenutta omistajaa ja kotia, jossa ehdottomasti on koirakaveri. Milja haluaa muuttaa rauhalliseen ympäristöön, jotta sillä on aikaa ja mahdollisuuksia tutustua kaikkeen uuteen rauhassa. Uskomme ja toivomme, että aikaa antamalla ja lempeästi opastamalla Miljasta kuoriutuu vielä utelias ja iloinen pentu - kuten sen kuuluisi ollakin.

Milja vaikuttaisi jäävän kooltaan pieneksi keskikokoiseksi. Se on tällä hetkellä alle kymmenkiloinen ja siro olemukseltaan. Kunpa ujo Milja saisi pian mahdollisuuden omaan kotiin ja sitä myötä reipastumiseen!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.