Veikko

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2017

11.6.2017
Veikko sai kodin Helsingistä.

29.4.2017
Raitakuonoinen Veikko on kovin valloittava pentu. Veikkoa ei voi ohittaa vähän lepertelemättä, kun se hyppii häkin ovea vasten ja heiluttaa häntää tuhatta ja sataa!

Veikkoon ja sen veljeen Väinöön sopii hyvin sanonta veljekset kuin ilvekset. Ne ovat hyvin samannäköisiä ja luonteeltaankin varsin samanoloisia. Veikko on veljeksistä hieman sirompi, joten ehkäpä siitä tulee aavistuksen veljeään hoikempi myös aikusena.

Väinö ja Veikko joutuivat Irinan tarhalle hyvin pieninä pentuina. Ne ovat kuitenkin sitkeää tekoa, sillä molemmat ovat selvinneet hyväkuntoisina ja eloisina poikina rokotusikään asti, ja nyt jo molempien mielessä siintääkin matka Suomeen.

Veikko on varsinainen vipeltäjä, joka touhottaa häkin ovella ensimmäisenä ja hyppii ovea vasten saadakseen huomiota. Eikä tätä poikaa voikaan ohittaa vähän lepertelemättä, onhan se ihan mahdottoman suloinen hännänheiluttaja! Kun Veikko otettiin häkistä pois kuvattavaksi, rauhoittui se nopeasti syliin nauttimaan hetkestä huomion keskipisteenä. Veikko vaikuttaakin kohtuullisen rauhalliselta pojalta - sellaiselta, joka osaa ottaa ilon irti hetkestä, mutta osaa myös rauhoittua silloin, kun siihen on sopiva tilaisuus.

Veikosta kasvaa aikuisena ainakin keskikokoinen poika. Siitä tulee varmasti oiva lenkkikaveri ja omistajiensa aktivoija, sillä varmaa on, että nuorimies tulee tarvitsemaan myös muuta mielekästä puuhaa kuin pelkät ulkoilut. Jos naapurustosta löytyy mukava koirakoulu, niin Veikko tilaisi sinne pari kurssikäyntiä, jotta yhteiselämä alkaisi rullaamaan sujuvasti!

Vaikka Veikko on tarhalla hyvin reipas poika, tulee uuden omistajan muistaa, että Veikko ei ole nähnyt pienen ikänsä aikana juurikaan muuta maailmaa. Siksi se tulee aluksi ihmettelemään monia arkisiakin asioita, mutta rauhallisella totuttamisella se tulee ymmärtämään, että eipä niissä ole mitään kummallista. Koirakaveri uudessa kodissa on aina kiva juttu, mutta uskomme, että reipas Veikko sopeutuu myös perheen ainoaksi karvaiseksi jäseneksi.

Viipurin koirat - Veikko & Väinö 22.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.