Zera

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 4/2015

25.4.2018
Zeran kuulumisia omasta kodista:
 

"Zera on meille valtavan rakas. Tyttö sujahti elämäämme ja sydämiimme sulavasti ja nyt on vaikea kuvitella elämää ilman Zeraa.

Zera saapui luoksemme syyskuussa 2017. Edellinen koiramme oli vastikään nukkunut pois ja kaipasimme niin kovasti kynsien rapinaa parketilla, aamuisia suukkoja, ja metsälenkkien iloa. Zeran mukana nämä tulivat jälleen osaksi arkeamme - suukkoja oikein valtavissa määrin! Zera on osoittautunut äärettömän lempeäksi ja rakastavaksi koiraksi, joka nauttii niin halailusta sohvalla kuin leikkituokiosta läpi päivän. Usein kotona työskennellessäni oikea käteni saakin kovasti harjoitusta Zeran tuodessa palloa minulle jatkuvasti - heitä taas!

Zeran lempeys ei rajoitu omaan perheeseen (Zera luottaa omiin ihmisiin täysin ja Zerasta näkee, että häntä on rakastettu ja hänen kanssaan on leikitty) vaan pienoiseksi yllätykseksemme huomasimme, että Zera nauttii valtavasti muiden koirien kanssa puuhastelusta - koirapuisto on huippupaikka. Alkuun jännitimme hieman josko rähinöitä tulee, mutta niitä ei ole ollut.

Zera on rakastava vuohottaja, mutta tyhmä Zera ei ole! Ollaan opeteltu kaikennäköistä, kuten paikkaa, luokse tulemista ja seuraamista. Ja monet asiat olivatkin jo tuttua Zeralle, joten niitä on vain vahvistettu. Nyt alkaa kyllä peruskäskyt olla niin hyvässä hallussa, että mietimme mitä seuraavaksi - jonkinlainen yhteinen harrastus olisi kiva."

6.9.2017
Zera löysi kolmannen, ja toivottavasti myös viimeisen kotinsa Jyväskylästä.

18.7.2017
Zeralla on nyt todella huono onni, sillä tyttö joutuu jälleen lähtemään kodistaan.

Nuori Zera etsii jälleen kerran uutta kotia perheessä tapahtuneiden muutosten takia. Zera on vaihtanut paikkaa jo muutamaan kertaan, ensin hoitopaikasta kotiin ja sieltä uuteen kotiin, joten koira taitaa olla tällä hetkellä hiukan pyörällä päästään. Zera tarvitsee ehdottomasti ihmisen joka jaksaa tukea nuorta koiraa kotiutumisessa, ja opetella sen kanssa kotielämän perusasioita.

Zeralle etsitään kotia jossa ei ole lapsia, sillä heitä kohtaan Zera käyttäytyy turhankin suojelevasti. Toisille koirille, etenkin nartuille Zera osaa myös olla napakka, ja sopisi parhaiten uroskoiran kaveriksi tai perheen ainoaksi koiraksi. Zera tuntuu omaksuvan uusia asioita hyvin, joten johdonmukaisella opastuksella siitä saa varmasti mitä mainioimman kaverin niin metsälenkille kuin vaikkapa johonkin mukavaan harrastukseenkin. Toivottavasti Zeraa odottaa jossain se ikioma loppuelämän koti!

22.3.2017
Perheensä vaikean elämäntilanteen vuoksi Zera toivoo uutta kotia ja odottelee hakemuksia Helsingissä.

Zera on tottunut lapsiperheen arkeen ja kerrostaloasumiseen.

19.9.2015
Zerasta tuli helsinkiläinen.

5.9.2015
Iloinen pikku-Zera pääsi kotihoitoon ja on tavattavissa Somerolla.

22.7.2015
Suloinen Zera hylättiin kesän alussa. Zera sai väliaikaisen hoitopaikan Viipurista, mutta on nyt tarhalla siskojensa kanssa etsimässä kotia.

Kaikki ovat kuulleet seitsemästä veljeksestä, mutta entäs kahdeksasta uskomattoman suloisesta koirasiskoksesta? Kesän alussa Irinan tarhalle kiikutettiin kahdeksan pientä pentua. Pennut olivat aivan liian pieniä selvitäkseen tarhalla, ja niiden onneksi hoitopaikka löytyi Viipurista. Nyt siskokset ovat varttuneet ja vahvistuneet, ja ne ovat valmiita oman kodin valloitukseen. Pennut saivat nimekseen Zera, Zoe, Zamira, Ziva, Zaida, Zora, Zia ja Zoya. Tästä kahdeksikosta ei tyttöpoweria puutu!

Zera on iloinen pentu, joka tuskin malttaa odottaa, että pääsee kaivautumaan syliin halittavaksi. Pieneltä tytöltä satelee pusuja eikä pikkuinen häntäkään paikallaan tahdo pysyä. Zera vaikuttaa avoimelta ja sosiaaliselta pennulta, joka on valmis tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa samantien.

Pentueen onni oli, että ne saivat viettää kodissa lähes kaksi kuukautta saaden arvokkaita uusia kokemuksia ennen kuin joutuivat takaisin tarhalle. Uuden kodin on kuitenkin varauduttava siihen, että vastassa on vielä monenmoista uutta opeteltavaa. Kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi, tulee Zera tarvitsemaan riittävästi liikuntaa ja mielekästä tekemistä, huolenpitoa ja koulutusta sekä kärsivällisyyttä ja rakkautta.

Zerasta kasvanee keskikokoinen koira aikuisena ja se on valmis matkustamaan Suomeen syyskuun alussa.

Viipurin koirat - Zera 20.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.