Haru

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2017

4.6.2019
Harun nyk. Koda, kuulumisia omasta kodista:

"Alussa Kodalla oli pitkään vatsaongelmia ja se kiintyi heti meihin niin kovasti ettei olisi halunnut jäädä ollenkaan yksin. Aivan ensimmäisinä päivinä myös kaupungin äänet mietityttivät, ja etenkin muut koirat jotka tulivat vastaan kadulla saivat pennun aluksi panikoimaan. Omasta lähipuistosta tuli kuitenkin muutamien viikkojen kuluessa ihan kiva ja turvallinen paikka, ja ensimmäisen parin kuukauden jälkeen Koda lenkkeili ongelmitta keskustassa, matkusti sujuvasti bussilla, ja tervehti uusia ihmisiä kadulla. Talonmiehen moikkaamisesta tuli Kodan rutiini, ja ohi ei voinut mennä ennen kuin sai rapsutukset. Eroahdistus loppui kun noudatimme huolellisesti sen hoitoon annettuja ohjeita ja huolehdittiin, että pentu sai paljon liikuntaa. Koda otti  myöhäisen kasvukirin ja kasvoi kymmenkiloisesta pienestä rääpäleestä yli 25 kiloiseksi suureksi koiraksi. 

Koda on poikkeuksellisen virtaviivainen, ja usein onkin kysytty onko siinä vinttikoiraa. Se nauttii aivan erityisesti vapaana luonnossa juoksemisesta. Ehdoton lempipaikka on mökki, mutta mikä tahansa metsä tai pelto käy, kunhan pääsee irti remmistä ja saa painella menemään. Koda on alusta asti ollut elämäniloinen ja rakastaa perhettään, ihmisten huomiota ja leikkimistä, vapaana olemista ja herkkuja. Alkutaival tarhalla näkyy enää äärimmäisessä mukavuudenhaluisuudessa, pitää päästä sohvan parhaalle paikalle mielellään omistajien väliin ja saada silityksiä. Oli vähän puhe että sänkyyn ei tulla, mutta sieltä se löytyy joka aamu meidän välistä. Minkäänlaista riistaviettiä sillä ei ole ja se on varsin tottelevainen (joskin kuulo voi olla välillä hieman valikoiva), itseasiassa sillä on ilmennyt taipumusta paimentaa. 

Kodasta on tullut tärkeä perheenjäsen, ei pelkästään meille vaan myös molempien perheille. Se ilahduttaa ja usein myös naurattaa koko porukkaa, sillä se on erittäin ilmeikäs ja persoonallinen koira, joka vaatii huomiota ja on mielellään mukana kaikessa mitä tehdään."

7.9.2017
Harusta tuli tamperelainen.

8.6.2017
Mikä ihana poika. Haru on ihmisrakas ja ystävällinen pikkumies, joka kesän korvilla joutui tuntemattomasta syystä kodittomaksi.

Harun elämänvaiheista ei kellään ole tietoa, mutta matka tyssäsi toistaiseksi Irinan tarhalle. Siellä Haru odottaa monien kymmenien pentujen joukossa, että tulisi huomatuksi. Oikean kodin löytymistä, joka olisi juuri Harun kaltaista poikaa vailla. Haru vaikuttaa luottavaiselta, iloiselta ja ystävälliseltä pennulta. Syliin nostaminenkaan ei niin kamalaa ollut, sillä pieni Haru keksi heti että ihmisen kasvoja on vain helpompi pussailla. Varovaisen uteliaasti pikku kuono suikkii pusuja ja se taitaa olla aika ihanaa.

Haru elää tarhan perällä pienen parakin ympärille rakennetussa aitauksessa. Tarhaelämä on kurjaa, mutta sen ansiosta Harulla on kuitenkin mahdollisuus monin verroin parempaan elämään. Kotikoiran elämässä kaikki on vielä uutta ja jännittävää, ja Haru kaipaakin omistajaltaan palavaa halua ja sitoutuneisuutta auttaa poikaa kotiutumisprosessissa. Kaikki voi sujua yllättävän hyvin tai sitten aikaa ja kärsivällisyyttä tarvitaan enemmän. Niin tai näin, päätöksen tulee olla läpikotaisin mietitty ja huolella harkittu, sillä Haru haluaa muuttaa tarhalta suoraan ikiomaan loppuelämän kotiin. Ei kotiin, joka toteaa viikon jälkeen ettei hämmentynyt ja mitään mistään tietävä penturaukka ollutkaan heitä varten.

Kultaisesta Harusta kasvaa aikuisena keskikokoinen, kaunis poika.

Viipurin koirat - Haru 25.7.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.