Vella

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 5/2014

13.10.2014
Vella on varattu venäläiseen kotiin.

20.9.2014
Vella on siskoksista reippain, iloinen ja suloinen tyttö. Vähän Vellaakin vieraat ihmiset ujostuttaa, mutta uteliaisuus on silti suurta!

Vella ja sen sisarukset ViksuVanamoVieno ja Veera  oli jätetty heinäkuisena yönä tarhan eteen. Hylkääjällä ei ollut viitseliäisyyttä edes pentujen tuomiseen päiväaikaan, vaan pennut juoksentelivat vaarallisesti pitkin tietä, kun Irina saapui aamulla tarhalle. Kaksi pentua hän sai kiinni heti, mutta kolme jäivät piileskelemään heinikkoon. Lopulta sitkeä nuori tyttö ukkosmyrkyssä pyydysti varovaiset pennut kiinni ja sai ne tarhan aitojen sisälle turvaan.

Karu elämänalku näkyy koko viisikossa sen verran, että ne kaikki suhtautuvat vähän varovasti vieraisiin ihmisiin. Selvää uteliaisuutta niillä kaikilla kuitenkin on, vaikkei rohkeus aina heti riitäkään tuttavuuden tekemiseen.

Vella on siskoksista reippain. Se tulee uteliaasti ja häntä kovasti vispaten tutustumaan, mutta ihan silityksiin asti ei sen rohkeus kuitenkaan riitä. Pienellä houkuttelulla Vellan saa kuitenkin niin lähelle, että syliin nappaaminen onnistuu. Siinä oleminen vähän jännittää Vellaa, mutta kiltisti se kuitenkin malttaa olla kuvattavana.

Vella vaikuttaa suloiselta ja kiltiltä tytöltä. Koska se ujostelee vielä jonkin verran vieraita ihmisiä, joutuu uusi omistaja valmistautumaan siihen, että Vella tarvitsee rohkaisua ja totuttamista monissa uusissa tilanteissa. Reipas koirakaveri ei varmasti olisi yhtään huono juttu Vellan mielestä! Mutta ehdoton vaatimus se ei ole, kunhan uusi omistaja on valmis panostamaan Vellan rohkaisuun. Ja vaikka Vella vähän ujo olisikin, ei normaalia tapakasvatusta ja arkikäytösten opettamista sovi unohtaa! Kunpa joku pian ihastuisi Vellaan ja haluaisi tarjota sille kodin - ettei Vella joutuisi kasvamaan enää yhtään kauemmin tarhalla.

Viipurin koirat - Venna 13. & 20.9.2014

Viipurin koirat - Pentuja Irinan tarhalla 16.8.2014, osa 2

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.