Basia

Sukupuoli: narttu
Koko: matala
Syntymäaika: 2015

10.9.2017
Basia sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

20.8.2017
Basia tuotiin kesällä tarhalle pentujensa kanssa. Basia on vielä poissa tolaltaan tarhalle joutumisesta eikä osaa oikein muuta kuin istua surkeana paikoillaan portin edessä.

Voi Basiaa. Se vaikuttaa ystävälliseltä mutta hämmentyneeltä tytöltä. Basia on juuri vastikään joutunut tarhalle ja eroon pennuistaan. Tupaten täyteen ahdetulta tarhalta ei valitettavasti löytynyt vapaata aitausta minne kokonainen koiraperhe olisi voitu sijoittaa, joten Basian pienet pennut muuttivat pikkupentuaitaukseen ja emo itse sai paikan jo vähän isompien pentujen aitauksesta.

Basia pentuineen löydettiin kadulta. Basia on kuitenkin ystävällinen ja selvästi tottunut ihmisiin, ja sen pennutkin ovat iloisia ja ihmisrakkaita tirriäisiä, joten koiraperhe on saatettu hylätä kodista.

Pentuaitauksessa riittää säpinää ja Basia hakeutuukin mielellään omaan rauhaan aitauksen nurkkaan. Kun sen viereen kyykistyy niin tytön pieni töpöhäntä heiluu varovaisesti ja se kurottautuu nuuhkimaan ystävällinen katse silmissään käsiä. Basiaa saa rapsutella ja sen saa nostaa syliin. Basia on matalaa töppöjalkaista mallia, painoa sillä on arviolta 15 kilon verran. Tyttö antaa kiltisti käsitellä itseään ja tarkistaa hampaat.

Tarhalla Basia on vielä hämmentyneen oloinen ja voi jo senkin takia vaikuttaa todellista rauhallisemmalta. Kotioloissa se voi reipastua ja piristyä paljonkin tai sitten tyttö on muutenkin luonteeltaan rauhallisemmasta päästä. Basian tulevalla omistajalla täytyy olla motivaatiota ja aikaa totuttaa tyttöä kotikoiran maailmaan. Se ei välttämättä tiedä kuinka kävellään hienosti hihnassa, ollaan yksin tai mitä tarkoitetaan sisäsiisteydellä, mutta ymmärtäväinen omistaja on valmis rauhallisesti opastamaan tyttöä asia kerrallaan eteenpäin. Basialla on kovin lyhyt karva ja se toivoisi kovasti, että oma koti löytyisi ennen kuin ilmat kylmenevät kunnolla.

Viipurin koirat - Basia 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.