Penni

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2022
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

14.7.2022
Penni sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

25.6.2022
Kaunis Penni ei tiedä mikä voisi olla parempaa, kuin kesäinen päivä kukkaniityllä kirmaillen ja välillä heinien varjoissa huilaten. Voi kunpa kivan päivän päätteeksi ei tarvitsisi palata takaisin tarhalle.

Penni päätyi toukokuussa tarhalle siskonsa Pipsan kanssa. Liikkuva sterilointiklinikka oli ottanut tytöt mukaansa Pesochnoen kylästä ja toimittanut Snezhannan luokse. Tämän enempää emme tiedä tyttöjen menneisyydestä, mutta tulevaisuudesta voimme sanoa, ettei tarha ole kummankaan paikka. 

Kaikki uusi on Pennistä aluksi kovin jännittävää. Pienen tuumailun jälkeen se on kuitenkin valmis tutustumaan uusiin asioihin. Vehreä niitty lukuisine hajuineen on kiinnostava ja perässä kulkevat ihmisetkin ihan mukavia. Ihmisiltä saa herkkuja, mutta myös jotain vielä parempaa, nimittäin halauksia. Pienestä ujostelusta huolimatta, Penni on hyvin ihmisrakas tyttö. Se painautuu turvalliseksi kokemaansa ihmiseen tiukasti kiinni, eikä kyllästy halauksiin ja rapsutuksiin. Nämä hetket ovat kuitenkin tarhalla ikävän harvassa ja Penni kaipaa kovasti omaa syliä jossa saisi halauksia ihan joka päivä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Pipsa & Pessi 6/2022

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.