Hopsu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 1/2015
Tautitestattu: 1/2022
Sijainti: Hattula, Suomi

19.7.2022
Hopsu jouduttiin päästämään pilven päälle, koska sen leikattu jalka ei parantunut toivotulla tavalla. 

24.4.2022
Hopsun tuoreimmat kotihoitokuulumiset näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Hopsu kotihoidossa 03/04-2022

14.1.2022
Kaikkien näiden vuosien jälkeen Hopsu matkasi viimein Suomeen! Hopsu jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Hopsu tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi, jotka olivat negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Hopsulla positiivinen. 

Viipurin Koirat testasi Hopsun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Hopsun yhteyshenkilönä toimii Susanna.

1.3.2020
Voi Hopsua, surusilmäistä koiraa.

Hopsu on rauhallinen, tasapainoinen ja kohtelias koira, joka tulee toimeen aitauksessa asuvien muiden koirien kanssa. Se väistää tarvittaessa innokkaampia ja ihmisen kanssa se tarvitsee hiukan aikaa. Kun se saa riittävästi tilaa ja mahdollisuuden poistua tilanteesta, se tulee kyllä namit hakemaan kädestäkin. Ajoittain se käy ottamassa hiukan happea katoksesta ja käy kurkkimassa katoksen suulla, mutta tulee kuitenkin aina ulos uteliaisuuden voittaessa lopulta. Sen naamassa on jo hiukan harmaata, lieneekö tarhaelämä sen verran kuluttavaa sympaattiselle pojalle. Hopsusta saa joku vielä itselleen uskollisen ja rauhallisen rinnallakulkijan. Hopsussa on jotain, mikä todella sulattaa sydämen.

Viipurin koirat - Hopsu 23.2.2020

15.8.2019
Neljä pitkää vuotta Hopsu on odottanut. Se on ujo, mutta hyvin sympaattinen poika. Löytyisikö sille vielä ymmärtäväinen omistaja ja oma koti?

Päivät, kuukaudet ja vuodet koiratarhalla ovat hyvin samanlaisia. Aamulla siivotaan aitaukset ja ruokitaan koirat. Sen jälkeen vain ollaan ja ihmetellään, haukutaan ohikulkijoita, jahdataan aitaukseen lennähtäviä puluja ja välillä vähän leikitään kavereiden kanssa, jos jaksetaan.

Pääosin kuitenkin vain odotetaan. Odotetaan, että joku tulisi aitaukseen, antaisi hetken huomiota ja toivottavasti myös jotain herkkuja. Tällaista Hopsun elämä on ollut lähes koko sen iän, yli neljä vuotta.

Hopsu on hyvin ujo poika. Vuodet ovat jättäneet siihen jälkensä ja kun ihmiskontakteja on vain rajoitetusti, ovat ne Hopsun mielestä kiinnostavia, mutta samaan aikaan jännittäviä tilanteita. Joka kerta mennessäni tarhalle käyn erikseen tervehtimässä Hopsua, jotta sekin saa osansa huomiosta ja herkuista, vaikka se niin ujo onkin.

Hopsu tulee aina uteliaana tarhan aidan taakse, kun aitauksen viereen menee. Se hakee herkut varovaisesti käsistä ja kun aitaukseen menee sisälle, tulee se ympärille pyörimään. Silitykset ovat sille kuitenkin liian jännittävä asia, eikä sitä saa kuin korkeintaan hieman hipaista partakarvoista.

Koska Hopsu on elänyt vuosia tarhalla ja se on arka poika, etsii se kotia vain rauhalliselta seudulta omalla pihalla varustetusta kodista, reippaan koirakaverin seurana. Hopsu on äärettömän sympaattinen ja aitauksessaan aina hyvin kiltti poika muita koiria kohtaan. Se ansaitsisi vielä mahdollisuuden onnelliseen kotikoiran elämään, kunhan jostain löytyisi ymmärtäväinen ja pitkäjänteinen ihminen, joka olisi valmis kulkemaan sen tien, mikä vaaditaan Hopsun sydämen ja luottamuksen voittamiseen.

Jos harkitset kodin tarjoamista Hopsulle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

Viipurin koirat - Hopsu 2.8. & 12.10.2019

4.10.2017
Komea Hopsu on kiltti ja ujo poika. Hopsu tarvitsee aikaa ihmisten seurassa, jotta ujoilu pääsee hellittämään. Oma koti onkin tämän sympaattisen pojan ykköstoive!

Niin komea Hopsu väistää aitauksen vilkaampia ja rohkeampia söhläreitä. Ujo poika tuntuu lannistuvan muitten suhatessa ja säheltäessä vieraitten ympärillä. Hopsu ei selvästi halua kiinnittää itseensä huomiota, ettei joutuisi aitauksessa toisten koirien silmätikuksi ”Kuinka se hiljainen Hopsu nyt noin eturiviin törmää, viemään meidän herkut ja huomion??” Saattaisi joku tomerampi ajatella ja häätäsi Hopsun takaisin takariviin. Sitä riskiä Hopsu ei halua ottaa ja niinpä poika tyytyy istumaan muista sivummalla ja katselee sieltä mitä muut rohkeammat puuhaa.

On todella harmillista, että aitauksen arimmat ja herkimmät koirat jotutuvat vetäytymään. Rohkaistumista ei pääse tapahtumaan, kun ei ole riittävävästi aikaa ja rauhallisia olosuhteita tarjolla. Koiratarhan tilat ovat pienet ja kodittomia koiria on paljon tarhalla. Hopsussa olisi kuitenkin kovasti pontentiaalia reipastumaan kotikoiraksi. Tarhaolosuhteissa se ei oikein ole vain mahdollista. Ja vuosien vieriessä eteenpäin Hopsu joutuu tilanteensa kanssa entistä ahtaammalle.

Hopsun olisi tärkeä saada jo koirakokemusta omaava koti, jossa ymmärretään, että ujo poika tarvisee hieman enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä verrattuna täysin reippaaseen koiratarhalta tulijaan, joka osaa solahtaa uusiin olosuhteisiin, kuin kala veteen. Ja jolle ihmiset ovat lähinnä ankaran pusuttelun kohteita. Sympaattisen Hopsun koti voisi sijaita enemmän rauhallisimmilla seutuvilla, kuin kaupungin keskustan hektisessä menossa. Hopsu tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa, joten kiva reipas koirakaveri voisi olla pojalle mukava esimerkin näyttäjä.

26.4.2016
Hopsulla on jo vuosi tarhaelämää takana. Hopsu on nykyisin hyvin komea ja kiltti poika, joka vähän ujostellen tulee tutustumaan.

Viime kuukausina Hopsu on iloksemme reipastunut. Se vaikuttaa hyvin sympaattiselta pojalta, sellaiselta vähän anteeksipyytelevältä, joka välttää tekemästä itsestään numeroa. Jos aitauksessa ei olisi muita riiviömäisen vilkkaita nuoria koiria, pystyisi Hopsun kanssa tekemään paljon paremmin tuttavuutta. Mutta nyt Hopsu tahtoo jäädä vilkkaampien ja rohkeampien koirien jyräämäksi, vaikka se uteliaasti koittaakin myös niiden joukosta päästä vähän tutustumaan ja hakemaan herkkuja.

Uskomme, että Hopsusta tulee vielä mukava kotikoira, kunhan se löytää ymmärtäväisen omistajan, joka osaa opastaa ujoa koiraa reipastumaan. Reipas koirakaveri olisi siinä varmasti oiva apu! Hopsu tulee erittäin hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

Viipurin koirat - Hopsu 2.10.2016

21.8.2015
Hopsu on edelleen ujo poika, mutta uskaltaa kuitenkin makoilla vähän matkan päässä ja uteliaana seurailee puuhiamme.

Musta partasuu pyörii vieressä ja tarkkaavaisena seuraa tapahtumia. Koskettaminen jännittää Hopsua kuitenkin vielä niin paljon, että se katsoo turvallisemmaksi siirtyä taaemmas, kun sitä yrittää lähestyä.

Kunpa Hopsullakin kävisi niin hyvä tuuri, että joku olisi valmis tekemään töitä sen luottamuksen saavuttamiseksi. Antamaan sille kodin, jossa aikaa, rakkautta ja ymmärrystä olisi yllin kyllin tarjolla.

12.5.2015
Kaunis silmäpari tutkailee tarkkaavaisena taskuista kuuluvaa rapinaa. Hopsu-poika on utelias pentu, joka tuumaa hetken ennen kuin tulee hakemaan rapsutuksia.

Hopsustakin on joku halunnut eroon ja poika on päätynyt Snezhannan tarhalle. Iso joukko pentuja on joutunut tänä keväänä kodittomaksi eikä Hopsukaan voi muuta kuin toivoa parasta. Pikku poika ei vähällä aio luovuttaa, ja toivookin, että tunnelin päässä odottaa valoisampi tulevaisuus.

Ensikohtaamisella Hopsu katselee meitä tarhavieraita vähän sen näköisenä, että mitähän kummajaisia sen ympärillä oikein pyörii. Se ei juokse pakoon eikä piiloudu vaan tarkkailee uteliaan näköisenä pienen välimatkan päässä. Hyvin nopeasti kuitenkin uteliaisuus voittaa ja Hopsu tulee haistelemaan käsiä. Samalla sujahtaa parempiin suihin myös muutama nami. Hopsu ei myöskään ole viettänyt kovin kauaa vielä tarhalla, joten muutaman viikon päästä se voi olla jo reippaampi, kunhan tokenee joutumisestaan sinne.

Hopsu olisi onnensa kukkuloilla, jos ovi ikiomaan kotiin aukeaisi pian. Tarhaelämä on ankeaa eikä se ole pienelle pennulle hyvä kasvuympäristö. Hopsulla olisi toiveissa ihminen, joka ymmärtää, että monet uudet asiat ja tilanteet voivat aluksi olla jännittäviä. Sinnikkäällä ja kärsivällisellä harjoittelulla sekä tietysti oman ihmisen kannustuksella pääsee kuitenkin pitkälle. Hopsusta kasvanee aikuisena keskikokoinen poika.

Viipurin koirat - Hopsu 13. & 27.6.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.