Anda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri (n. 60-65 cm)
Syntymäaika: 2011

12.4.2015
Anda sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

2.1.2015
Iloinen ja ihmisrakas Anda on yhä vailla kotia! Ystävällinen ja seurallinen ilopilleri toivoisi kovasti jo oman kodin löytyvän!

Anda on kuullut huhua, että kukaan ei pidä murjottajista. Niinpä auton pomppiessa kuoppaista tietä kohti tarhan portteja, karistaa Anda murheet mielestään ja päättää jälleen kerran olla iloinen ja reipas. Josko silloin joku viimein tykästyisi häneen ja veisi mukanaan paikkaan, jota kutsutaan kodiksi. Anda on kuullut, että koti on unelmien täyttymys. Siellä ihmiset huolehtivat ja hoitavat. Siellä saa nukkua lämpimässä, syödä vatsansa täyteen ja käydä ulkoilemassa oman ihmisen kanssa. Anda on päättänyt, että jonain päivänä hänkin pääsee kotiin.

Meille tarhamatkaajille Anda on aina ylitsepursuavan ystävällinen. Se on iloinen, vilkas ja seurallinen ilopilleri, joka ottaa kaiken irti joka sekunnista jonka se saa viettää ihmisten seurassa. Kun automme kaartaa pois tarhan pihasta, huokaa Anda syvään ja käpertyy koppiinsa. Vieläkään hän ei kelvannut. Vieläkään kukaan ei ottanut häntä mukaansa kotiin. Anda nielee pettymyksensä ja päättää seuraavalla kerralla olla vielä iloisempi ja reippaampi. Varmasti silloin joku viimein kutsuu hänet mukaansa.

Andalle soisi jo kodin löytyvän ennen kuin tytön ilo ja pirteys karisevat. Anda rakastaa ihmisiä yli kaiken ja nauttii joka hetkestä jonka saa olla ihmisten seurassa. Anda on valmis tekemään kaikkensa päästäkseen omaan kotiin ja löytääkseen oman ihmisen. Missä on se ihminen, joka on valmis tekemään kaikkensa Andan eteen antaakseen sille vihdoin elämän jonka se ansaitsee?

15.8.2013
Andasta on kuoriutunut varsin vauhdikas tyttö. Anda rakasta ihmisiä yli kaiken, ja se myös osoittaa sen ylitsepursuavan onnellisena.

Sopeuduttuaan tarhaelämään Anda on muuttunut varsin selvästi: enää sitä ei voi kutsua rauhalliseksi, vaan se on vilkas ja reipas tyttö. Suuri innostus ihmisiä kohtaan ei ole kadonnut, vaan Anda todellakin kaipaa ihmisseuraa kovasti. Toisten koirien kanssa sillä edelleen tulee niin helposti kiistaa, että Anda etsii kotia vain ainoana koirana.

Koska Anda on iso ja voimakas tyttö, tarvitsee se kokeneen ja runsaaseen aktiviteettiin valmiina olevan omistajan. Kerrostalo ei ole Andan paikka, vaan Anda tarvinnee ympäristön, jossa se pääsee purkamaan energiaansa myös hyvin aidatulla pihalla.

9.5.2013
Vaikka Anda on tyttö, on se hyvin komea ilmestys. Luonteeltaan se on hyvin ystävällinen ja varsin rauhallinen tyttö.

Andalla on ollut joskus koti, mutta omistajat kyllästyivät huolehtimaan tytöstä ja hylkäsivät sen Irinan tarhalle. Koska tarhalla on aina täyttä, joutui Anda samaan aitaukseen nuorten ja hyvin vilkkaiden koirien kanssa.

Valitettavasti on tullut selväksi, että Anda sietää toisia koiria aika huonosti. Kun Anda hermostuu, saa toinen koira tuntea sen nahoissaan. Siksi emme luovuta Andaa toisen koiran kaveriksi, ja siksi Andan omistajalla tulee olla vankka aiempi kokemus isoista koirista.

Anda tulee tervehtimään ihmisiä mukavan hillitysti. Anda selvästi nauttii kovasti seurastamme ja se haluaisi rapsutuksia ja huomiota. Anda heittäytyy se heti puoliksi selälleen nauttimaan rapsutuksista.

Anda on kooltaan kohtuullisen iso. Kun se saa vielä lisää lihaksia, tulee siitä varsin voimakas koira. Vaikka Anda vaikuttaa nyt hyvin kiltiltä ja rauhalliselta tytöltä, etsii Anda kotia sellaisen omistajan luota, jolla on jo aiempaa kokemusta koirista.

Jos olet haaveillut suurikokoisesta, komeasta tyttökoirasta, odottaa Anda yhteydenottoasi. Mutta asiaa on pitänyt jo harkita huolella: Andaan tulee sitoutua sataprosenttisesti, muuttuu elämä sitten miten tahansa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.