Unto

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2016

22.5.2018
Unto sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

22.10.2017
Iloinen Unto on saanut osumaa silmäänsä ja asustaa nyt omassa yksiössä kolmen pikkunartun kanssa.

Unto kaipaisi kovin Suomeen saamaan kunnollista hoitoa silmäänsä. Pojalla on asuinkaverinaan kolme pienikokoista narttukoiraa, ja Unto näyttääkin kovasti nauttivan kun sillä on leikkikavereita. 

Viipurin koirat - Unto 21.10.2017

26.9.2017
Ystävällinen Unto unelmoi omasta ihmisestä, omasta kodista ja koko sen eliniän kestävästä rakkaudesta ja huolenpidosta.

Unton tarina meinasi saada surullisen lopun. Sienestäjät löysivät poikaparan keskeltä metsää puuhun sidottuna. Ellei kukaan olisi sattunut löytämään Untoa, olisi se todennäköisesti menehtynyt yksin metsän keskelle - ja se varmasti olikin sitojan tarkoitus. Unto tuotiin Irinan tarhalle, jossa se elää nyt ketjun päässä. Tilanpuute on ylikansoitetulla tarhalla jatkuva ongelma eikä Untolle ainakaan vielä ole löytynyt sopivaa aitausta. Isoa uroskoiraa ei niin vain sijoiteta sekalaisiin laumoihin, sillä vieraita koiria ei oteta aina laupeasti vastaan ja seuraukset voivat olla vakavat.

Unto katselee uteliaasti pää kallellaan ohi tallustelevia ihmisiä. Sen katseessa on lempeyttä ja kun poika huomaa, että sitä tullaan tervehtimään, ilostuu se kovasti. Unto nauttii rapsuttelusta ja silityksistä eikä pane pahakseen, että sitä vähän kopeloidaan ja hampaat tutkitaan. Unto ei ole vielä kovin kauaa tarhalla asunut, mutta kun tarhanpitäjä Irina kävelee ohi, valpastuu Unto silminnähden ja haluaisi juosta iloisesti Irinan luokse muutaman haukun säestyksellä. Tuttu ihminen saakin Untolta varsin railakkaan ja rakastavan halauksen.

Untolla on hieno ja valkoinen hammasrivistö. Se on nuori koira, ikää sillä on noin vuoden verran. Kooltaan Unto ei ole mikään massava, mutta korkeutta ja kokoa löytyy kuitenkin. Kunhan poika pääsee vielä kunnollisen murkinan äärelle, liikkumaan ja kasvattamaan lihaksia, joutuvat kyllä vastaantulijat hieraisemaan silmiään kun näin upeaa komeutta on näköpiirissä. Koska Unto elää ketjussa yksinään, emme osaa sanoa sen suhtautumisesta muihin koiriin. Narttukaveri voisi olla Unton mieleen, mutta poika saattaisi soveltua myös ainoaksi koiraksi.

Unto etsii sitoutunutta ja kunnollista loppuelämän kotia. Kookas ja nuori Unto ei varmasti tyydy vain sohvalla makoiluun vaan tarvitsee liikuntaa ja aktiviteetteja. Muuten saattaa käydä niin, että reippaasta Untosta kuoriutuu vielä kunnon remonttireiska ja talon kalusteet saavat kyytiä. Unto vaikuttaa kovin mukavalta, kiltiltä ja ihmisrakkaalta pojalta. Se on laihanpuoleinen honkkeli, eikä talvi tuo tullessaan muuta kuin lisäkärsimystä tarhan asukeille. Mikäli kodissasi, mutta ennen kaikkea sydämessäsi, olisi Unton mentävä aukko, muuttaisi Unto varmasti mielellään luoksesi!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.