Elf

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 8/2013

21.4.2019
Elf varattiin venäläiseen kotiin.

21.10.2017
Hauskakorvainen Elf on ystävällinen ja leppoisa herrasmies, joka näyttää suhtautuvan rennolla otteella elämänmenoon.

Elf on täyttänyt jo neljä. Vaikka poika onkin ikänsä puolesta jo aikuinen uros, ei Elfillä ole tarvetta machomeininkiin. Poika vaikuttaa vakaalta tyypiltä, joka ei itsesään turhaan numeroa tee. Elf näyttää tulevan hyvin toimeen kaikkien kanssa Olgan koiratarhalla. Tarhan keskipihalla juoksentelee ristiin rastiin usempaa karvakorvaa sulassa sovussa ja Elf on yksi niistä kavereista. Pojasta saakin vakaan ja leppoisan vaikutelman.

Elf on yksi rauhallisista koirista, jotka eivät liikoja sähellä tarhalla. Poika seurailee kiinnostuneena vieraitten tulon mukana herännyttä hyörinää ja tulee mielellään silitettäväksi ja rapsuteltavaksi. Ja namitkin maistuu ihanlta Elfin suussa! Poika onkin tainnut käydä ruokakulholla muutaman kerran turhan tiheään. Elfin masu on päässyt hieman pulskistumaan. Lenkkeilyllä ja hieman rajoittamalla ruokakuppivierailuita saadaan asia mukavasti kuntoon.

Elf vaikuttaa sellaiselta kaverilta, joka sopeutunee usempaan erinlaiseen kotiin. Kerrostalo vaihtoehtokaan ei ole poissuljettu rauhallisen ja vähähaukkuisen oloiselta Elfiltä. Poika vaikuttaa varsin ihmisrakkaalta ja reippaalta, joten talouden ainoanakin koirana Elfiä voisi ajatella. Mutta myös mukava kaveri kotona voisi olla Elfin mieleen.

Elfillä ei ole kotikoiran taitoja tassussa. Mutta fiksulle pojalle kuten Elfille ne on varmasti opetettavissa kärsivällisellä ja rauhallisella opastuksella. On olemassa jo paljon hyviä kokemuksia, kuinka vuosia tarhoilla asuneet aikuiset koirat ovat oppineet kotielämän salat. Tarvitaan vain koirakokemusta, ymmärrystä ja halua opastaa kotiaakkoset A:sta Ö:hön tarhalta tulevalle aikuiselle. Jotkin asiat saattavat olla jopa helpompia opastaa kuin pennuille. Kunpa vain löytyisi se ihminen, joka haluaisi Elfin pitkän tarha-ajan saattaa historiaan!

8.3.2016
Vuodet vierivät eikä kukaan ole vielä huomannut Elf–poikaa. Hauskannäköisestä pennusta on kasvanut komea ja ystävällinen koira.

Mietimmekin, kuinka kukaan ei ole huolinut tätä ystävällistä ja ihanaa poikaa? Kunpa joku vihdoin huomaisi sen.

Usein vieraillessamme tarhalla on Elf vapaana Olgan pihassa. Se tulee uteliaana vastaan, muttei tee mitään isoa numeroa itsestään. Se antaa nuorempien koheltaa ensin ja tulee sitten hakemaan oman osansa rapsutuksista. Elf pitää kovasti ihmisistä ja uskommekin, että joku onnekas saa siitä todella hienon ystävän. Elf on varsin rauhallinen ja rento poika, mutta se tarvitsee toki kokonsakin puolesta runsaasti liikuntaa. Elf varmasti nauttisi pitkistä metsälenkeistä ja kävelyistä oman ihmisensä rinnalla. Ulkoilun jälkeen olisi ihana köllähtää oman ihmisen viereen rapsutettavaksi.

Jos etsit uskollista ystävää rinnallesi, voi Elf olla juuri sinun koirasi. Muistathan kuitenkin, että Elf on asunut lähes koko ikänsä tarhalla, joten kaikki normaalit kotikoiran tavat ovat Elfille vieraita asioita. Sitä tarvitsee kouluttaa lempeästi ja johdonmukaisesti kotikoiran tavoille. Hihnassa käveleminen ja sisäsiisteys ovat vielä Elfille vieraita asioita, mutta fiksuna poikana se oppii tarvittavat taidot varmasti pian. Antaisitko sinä Elfille mahdollisuuden valloittaa sydämesi?

Viipurin koirat - Elf 24.9.2017

2.12.2014
Elf on meitä vastassa iloisena häntä heiluen heti, kun astumme Olgan pihan portista sisään. Mukava Elf-poika etsii yhä kotia.

Poika on tällä kertaa itsekseen keskipihalla ja kiertää mukanamme moikkaamassa pienemmissä aitauksissa asustavia koiria. Se ei turhia hössötä tai hötkyile, mutta on silti reippaana menossa mukana. Elf on mukava ja mutkaton koirapoika, jolle soisi sen oman kodin jo vihdoin löytyvän.

7.6.2014
Elf on varttunut nuorukaiseksi ja kylläpä se onkin komea kiiltävässä turkissaan. Elfin pelastaneiden harras toive on, että Elf pääsisi kotikoiraksi.

Elfin päivät kuluvat nyt leikkien suuressa koiralaumassa. Pian koittaa aika, jolloin se joutuu tekemään tilaa nuoremmilleen ja muuttamaan Olgan talosta ulkoaitaukseen.

Viipurin koirat - Elf

24.2.2013
Elf on hauskannäköinen ja kiva pentu. Se puikkelehtii Olgan pihalla iloisesti muiden koirien joukossa ja käy tervehtimässä jokaista vierasta.

Elf on ehtinyt kokea ikävän onnettomuuden. Se löytyi kaivannosta makaamasta. Sillä oli vaikeuksia kävellä, se roikotti toista etujalkaansa ja koskettaessa se vingahti kivusta. Lähiseudun asukkaat kävivät katsomassa koiraa, mutta vasta parin päivän kuluttua he soittivat Olgalle. Silloin Elf käytiin korjaamassa talteen ja toimitettiin eläinlääkäriin. Klinikalla todettiin, että pennulla oli toiselta puolelta poikki kaikkiaan kahdeksan kylkiluuta. Vamman syytä ei tiedetä, mutta on mahdollista, että joku oli potkaissut sitä tai ehkä se oli jäänyt auton alle. Elf sai kuitenkin hyvää hoitoa ja useat hyväsydämiset ihmiset osallistuivat sen lääkärikustannuksiin Venäjällä.

Lukuun ottamatta kyljen vammaa, Elf oli varsin hyväkuntoinen. Se pääsi klinikalta Olgan tarhalle toipumaan ja on nyt vammojen parannuttua aivan valmis uusiin seikkailuihin. Elf etsii kotia, jossa ymmärretään koiranpentujen ajatusmaailmaa ja nautitaan yhteisestä puuhastelusta. Elf on valmis lähtemään seuraksi kävelylle säässä kuin säässä, juoksemaan pallon perässä ja tuomaan kotiin positiivisen koiramaista energiaa. Nyt etsimme Elfille sitä oikeaa, ikiomaa perhettä.

Viipurin koirat - Elf

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.