Rusko

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 1/2014

1.6.2015
Rusko sai kodin Viipurista.

10.3.2015
Rauhallisesta Ruskosta on kuoriutunut varsinainen hulivili! Rusko rakastaa ihmisiä ja näyttää sen myös hillittömällä ilohepulilla.

Rusko on tarhalla unohtanut turhan rauhallisuuden: kun kerran ihmisiä tulee tervehtimään, pitäähän se näyttää heille koko sydämestään, miten ihanaa se on! Rusko riemastuu niin kovin, että käytöstavat tahtovat unohtua. Syli on äkkiä täynnä isoa ruskeaa koiraa, kun Rusko kiipeää syliin, hyppii vasten ja innoissaan se saattaa myös napata hihasta kiinni.

Rusko ei näyki ilkeyttään, vaan silkan innostuksen vuoksi. Uuden omistajan tulee kuitenkin olla tietoinen tästä tavasta, sillä mikään kovin mukava tapa se ei tietenkään ole ja siksi Rusko tulee kaipaamaan koulutusta rauhallisuuteen ja kauniiseen ihmisten kohtaamiseen.

Koska Ruskosta on kuoriutunut varsin vilkas poika, kaipaa se koirakaverikseenkin sellaista koiraa, joka jaksaa remuta ja riekkua riittävästi. Rusko voi muuttaa myös ainoaksi koiraksi: tärkeintä uudessa kodissa on se, että omistajalla on riittävästi kokemusta ja päättäväisyyttä tällaisen kiltin ja vilkkaan luonnonlapsen kouluttamiseen hyväkäytöksiseksi koirakansalaiseksi.

20.12.2014
Rusko on rauhallinen, ystävällinen ja kiltti poika. Ja voiko paljon tätä kauniimpaa koiraa löytää!

Rusko hylättiin Irinan tarhalle loppusyksystä. On vaikea ymmärtää, miksi joku ei halunnut tätä kaunista ja kilttiä poikaa pitää. Toivottavasti Ruskon onni kääntyy mahdollisimman pian, eikä sen tarvitse värjötellä talvea tarhalla.

Rusko asuu nyt koirajoukossa, jossa on erityisesti nuoria narttuja. Rusko tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja ainakin vielä se aina enemmin väistää kuin vastaa toisten pieneen haastamiseen. On tietysti täysin mahdollista, että Ruskon suhtautuminen toisiin koiriin vielä muuttuu, mutta ainakin vielä se vaikuttaa hyvin sosiaaliselta ja rauhaa rakastavalta pojalta.

Rusko suhtautuu myös ihmisiin tyynesti. Se tulee kyllä mielellään rapsuteltavaksi, mutta mikään taukoamaton huomionhakija se ei koskaan ole. Jos toinen koiraa änkeää väliin hakemaan huomiota, väistää Rusko kiltisti kauemmas, eikä ryhdy kiistelemään huomion jakamisesta.

Rusko on tällä hetkellä varsin rauhallinen nuorimies, mutta tilanne voi muuttua, kun Rusko pääsee kotiutumaan uuteen kotiinsa. Tuskin tästä pojasta kuitenkaan ihan adhd:ta kuoriutuu. Silti uudessa kodissa tulee varautua siihen, että Ruskolle tarjotaan riittävästi mielekästä touhuamista ja ulkoilua, ja myös riittävästi tapakasvatusta, jotta Rusko oppii, miten ihmisten kanssa yleensä toivotaan käyttäydyttävän. Rusko vaikuttaa fiksulta pojalta, joten eiköhän se opi tarvittavat taidot nopeasti, kunhan sitä niihin opastetaan. Rusko on vielä nuori poika, joka tuskin kasvaa enää korkeutta, joten Rusko jää keskikokoiseksi koiraksi.

Viipurin koirat - Rusko 29.11.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.