Piipari

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2022
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

13.7.2022
Piipari sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

25.6.2022
Ihmisrakas Piipari tähyilee toiveikkaana ympärilleen, aivan kuin etsien omaa ihmistä joka veisi sen pois tarhalta.

Piipari ja sen kolme sisarusta löytyivät hylättyinä Zverevon kylästä (suom. Mälkölä) toukokuun alussa. Paikallinen perhe löysi pienet pennut pahvilaatikosta, joka oli jätetty aivan heidän talonsa viereen. Perhe otti pennut luokseen turvaan ja yritti etsiä niille omia koteja tai edes hoitopaikkaa. Naapurustosta ei valitettavasti koteja löytynyt, mutta ystävällinen perhe jätti yhden pennuista itselleen. Lopuille pennuille järjestyi paikka tarhan eläintenhoitaja Lenan luota. Kun pentujen rokotesuoja oli hyvä, ne muuttivat Snezhannan tarhalle. Yksi sisaruksista löysi vielä kodin Venäjältä ja Piipari veljensä Paavalin kanssa jäivät tarhalle odottamaan omaa kotia.

Iloinen Piipari on saanut tarhakoiraksi poikkeuksellisen paljon kokemusta ihmisistä. Tästä syystä se onkin vielä varsin sosiaalinen poika. Piipari kasvaa keskikokoiseksi ja rauhallisen kotiutumisen myötä siitä saa varmasti reippaan kaverin arkeen ja harrastuksiin. Piipari toivoo kovasti, että joku huomaisi sen muiden pentujen joukosta ja näkisi kuinka hieno poika mustan turkin takaa löytyy.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Piipari & Paavali 5/2022

Viipurin koirat - Piipari & Paavali 6/2022

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.