Paavali

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: nyt n. 55 cm, 22 kg
Syntymäaika: 2/2022
Tautitestattu: 8/2022

21.10.2022
Paavali löysi kodin.

26.9.2022
Paavalin kotihoitokuulumisia näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Paavali kotihoidossa 25.9.2022

18.9.2022
Paavalista on hoitopaikassa kuoriutunut sympaattinen ja seurallinen nuori poika.

Paavali on viikossa sopeutunut hoitokotiin ja hoitajiin erinomaisesti. Myös hoitajat ovat aivan rakastuneita tähän nuoreen ja hyvin potentiaaliseen poikaan. Paavali on sympaattinen ja hellyyttävä halikamu, joka mielellään nukkuu hoitajien välissä. Kotona oleskelu on rentoa ja mukavaa, joskin oma heijastus peilistä saattaa välillä haukuttaa.

Kotona Paavali nauttii hoitajien kanssa leikkimisestä, kenkien varastamisesta, yhdessä makoilemisesta ja tietenkin kunnon rapsutuksista. Valjaiden pukeminen on jo helppoa eikä kynsien leikkaaminenkaan pelottanut, vaikka välillä Paavalin onkin hankalaa pysyä paikallaan. Poika on myös ymmärtänyt, että tarpeet tehdään pihalle tai sisällä pissa-alustan päälle.

Poika on reipas ja pärjää hyvin kerrostalossa, mutta hälinäisessä ympäristössä liikkuminen on vielä hieman jännittävää ja hämmentävää. Paavali kuitenkin tarkkailee kiinnostuneena ohi kulkevia ihmisiä, pyöriä ja autoja, eikä muiden koirien ohituksessa ole ollut ongelmia. Läheisempi tutustuminen vieraisiin ihmisiin on onnistunut ajan ja herkkujen avulla.

Paavali on ihmisrakas ja vaikuttaa sopeutuvaiselta tyypiltä. Ainakin vielä se etsii kuitenkin kotia, jossa olisi koirakaveri odottamassa ja joka sijaitsee kohtuullisen rauhallisella alueella. Paavalin ranteet ovat tällä hetkellä löysähköt, mutta yleensä ne suoristuvat kasvavalla pennulla laadukkaan ravinnon ja sopivan liikunnan avulla.

9.9.2022
Iloinen Paavali sai matkalipun Suomeen ja jatkaa kodin etsimistä Tampereella.

Paavali testattiin ennen Suomeen tuloa PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Paavalin rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

8.9.2022
Paavali on hyväntuulinen ja ihmisrakas poika! Tapasimme Paavalin syyskuun alussa ja poika pääsi jaloittelemaan hihnassa kanssamme.

Paavalin omassa yksiössä tarhalla vallitsee melkoinen kaaos, kun ympärillä pomppii kaksin jaloin lauma puolivuotiaita ihmisenkaipuisia pentuja. Paavali ei ole tässä poikkeus. Mutta, kun poika pääsee ulos pienestä aitauksesta, haukkaa vähän happea ja jaloittelee, osoittautuu se sangen rauhalliseksi ja mukavaksi tuttavuudeksi. Ylenpalttinen sähellys on tiessään, kun Paavali istuskelee ja katselee ympärilleen. Vieressä pyörii tarhanpitäjä Snezhannan mies ja heidän 5-vuotias poikansa eikä Paavali ole moksiskaan heistä. Tarhan ulkopuolella asuva aikuinen uroskoira tulee ottamaan selvää Paavalista. Kohtaaminen sujuu hyvin ja Paavali nuuskuttelee uteliaana vierasta koiraa häntäänsä heiluttaen.

Paavalin ranteet ovat löysät, mutta tämä korjaantuu yleensä laadukkaalla, säännöstellyllä penturuualla ja nivelravinteilla. Onnekkaalle Paavalille onkin jo hoitopaikka Suomessa tiedossa, minne poika matkustaa pian.

Viipurin koirat - Paavali 1.9.2022

7.8.2022
Paavali kastroitiin osana Viipurin alueen verovaroin toteutettua sterilisointiohjelmaa.

25.7.2022
Reippaalle Paavalille lisättiin uusi video.

Viipurin koirat - Paavali 7/2022

25.6.2022
Suloinen ja reipas Paavali odottaa toiveikkaana, että koittaisi päivä jolloin on sen vuoro muuttaa omaan, loppuelämän kotiin.

Paavali ja sen kolme sisarusta löytyivät hylättyinä Zverevon kylästä (suom. Mälkölä) toukokuun alussa. Paikallinen perhe löysi pienet pennut pahvilaatikosta, joka oli jätetty aivan heidän talonsa viereen. Perhe otti pennut luokseen turvaan ja yritti etsiä niille omia koteja tai edes hoitopaikkaa. Naapurustosta ei valitettavasti koteja löytynyt, mutta ystävällinen perhe jätti yhden pennuista itselleen. Lopuille pennuille järjestyi paikka eläintenhoitaja Lenan luota. Kun pentujen rokotesuoja oli hyvä, ne muuttivat Snezhannan tarhalle. Yksi sisaruksista löysi vielä kodin Venäjältä ja Paavali veljensä Piiparin kanssa jäivät tarhalle odottamaan omaa kotia.

Paavali on kovin iloinen ja ihmisrakas poika. Se on riemuissaan kun vapaaehtoiset saapuvat tarhalle ja on Paavalin vuoro päästä ulkoilemaan. Paavali on saanut paljon hyviä kokemuksia ihmisistä ja onkin sen takia vielä varsin sosiaalinen poika. Reippaasta luonteestaan huolimatta mustaturkkinen Paavali hukkuu suloisten pentujen joukkoon. Keskikokoiseksi kasvavasta, reippaasta Paavalasti saa varmasti mitä parhaimman ystävän. Huomaisiko joku tämän ihanan pojan?

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Piipari & Paavali 5/2022

Viipurin koirat - Piipari & Paavali 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.