Rizhik
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa suureksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 10/2021
1.1.2022
Rizhik sai kodin Tampereelta.
1.11.2021
Rizhik pääsi Suomeen hoitopaikkaan! Rizhik on iloinen ja puuhakas, isoksi kasvava roteva poika.
Viipurin Koirat testasi ennen lähtöä Rizhikin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Rizhik tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).
Rizhik kävi myös kastroitavana oman, suomalaisen sterilointikummin taloudellisella tuella.
17.10.2021
Rizhikille lisättiin video:
Viipurin koirat - Rizhik, syyskuu 2021
25.9.2021
Koko pieni koiraa heiluu, kun Rizhik intoilee ihmisistä. Mikään ei ole sen ihanampaa kuin saada ihmisseuraa!
Rizhik löytyi pienenä pentuna Kamenkasta, Kaukjärvenkylästä. Se oli varmasti tarkoituksella hylätty, sillä näin pieni pentu ei yksinään olisi voinut lähteä kauas harhailemaan. Selvästi Rizhik on kuitenkin kasvanut syntymästään asti ihmisten kanssa, sillä muuten se ei olisi niin iloinen ja luottavainen uusienkin ihmisten seurassa.
Rizhik on erittäin kova heiluttamaan häntäänsä. Se korreloikin varmasti Rizhikin innostuksen kanssa, sillä selvästikään sen mielestä ei maailmassa ole ihanampaa asiaa kuin ihmiset! Tarhalla ihmisseuraa on valitettavan rajatusti, joten kun siihen on mahdollisuus, tekee Rizhik kaikkensa, että hänet huomattaisiin.
Rizhikistä kasvaa aikuisena vähintään keskikokoinen koira. Kenties jonkun mittarilla se varttuu isoksi koiraksi, kukapa voi vielä tietää varmasti. Mutta varmaa on, että siitä tulee komea ja aktiivinen poika. Se etsiikin omistajaa, joka jaksaa lenkkeillä ja touhuta koiran kanssa säässä kuin säässä, oli itsellä huono päivä tai töissä kiireitä. Itseasiassa Rizhik lupaa, että työmurheet unohtuvat kyllä äkkiä, kun sen kanssa suuntaa reippaalle metsälenkille. Toki pennun kasvattaminen teettää itsessään myös paljon työtä, mutta sellaista se on aina: kun jaksaa panostaa pennun kouluttamiseen ja totuttamiseen alusta asti, on aikuisen koiran kanssa eläminen jo huomattavasti sujuvampaa.
Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.
Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.