Esmeralda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 1/2022

9.2.2022
Esmeralda löysi kodin Helsingistä.

14.1.2022
Esmeraldalle kävi onnekkaasti, kun se pääsi Suomeen ja jatkamaan oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Esmeralda tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Esmeraldan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

14.12.2021
Koiratarha on ollut ihmisrakkaan Esmeraldan koti pian kaksi kuukautta. Koko sen ajan Esmeralda on ikävöinyt kovasti ihmisiään, niitä samoja, jotka hylkäsivät tytön asuntoonsa ja muuttivat pois.

Lokakuun lopulla Snezhannaan otti yhteyttä ihminen, joka kertoi ruokkineensa naapurin koiria heidän muutettuaan pois. Koirat, Esmeralda ja Eddie, oli jätetty yksinään asuntoon. Snezhannan saapuessa paikalle sotkuisessa asunnossa oli vieraita vastassa kaksi iloista ja häntäänsä heiluttavaa pentua. Esmeralda ja Eddie, jotka saattavat olla sisaruksia, lähtivät Snezhannan matkaan.

Snezhanna kehuu Esmeraldaa hyvin ihmisrakkaaksi ja herttaiseksi tytöksi. Esmeralda lähtee iloisesti vapaaehtoisten kanssa jaloittelemaan ja osaa kävellä hihnassa. Lapsiakin Esmeralda on tavannut ja suhtautuu pikkuväkeen varsin avoimesti suukkoja jaellen. Vaikka Esmeralda on asunut kodissa, sillä tuskin on ihmeempiä kotikoiran taitoja hallussaan. Se on kuitenkin reipas ja asunut kotioloissa, joten sopeutuminen uuteen kotiympäristöön saattaa käydä sukkelasti. Tulevan omistajan on kuitenkin varauduttava siihen, ettei tässä vielä mikään valmis kotikoira ole vaan jotkin taidot saattavat vaatia harjoitusta, kuten esim. sisäsiisteys ja yksin oleminen.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.