Eddie

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

14.12.2021
Eddie päätyi tarhalle lokakuussa kodista. Se tietää, että märän ja kylmän betonin sijaan tassujen alla voisi olla lämmin lattia ja pään päällä muutakin kuin koirankopin katto tai taivas.

Lokakuun lopulla Snezhannaan otti yhteyttä ihminen, joka kertoi ruokkineensa naapurin koiria heidän muutettuaan pois. Koirat, Esmeralda ja Eddie, oli jätetty yksinään asuntoon. Snezhannan saapuessa paikalle sotkuisessa asunnossa oli vieraita vastassa kaksi iloista ja häntäänsä heiluttavaa pentua. Esmeralda ja Eddie, jotka saattavat olla sisaruksia, lähtivät Snezhannan matkaan.

Snezhanna kuvailee Eddietä aavistuksen varovaiseksi, mutta kuitenkin ihmisläheiseksi ja iloiseksi pojaksi. Eddie tarvitsee vain vähän enemmän aikaa, kun se miettii, uskaltaako vieraaseen ihmiseen varmasti luottaa. Kun uusi tuttavuus on todettu mukavaksi hepuksi, Eddie uskaltaa olla se iloinen ja hellyttävä koirapoika, joka se todellisuudessa on. Koiratarha on ankea paikka asua, varsinkin kun tietää, että asiat voisivat olla paremminkin. Eddie ei voi ymmärtää minne ne kaikki tutut ihmiset katosivat, ne samat, jotka hellivät ja pitivät Eddiestä huolta kun se oli pieni pentu. Eddie toivoo, että tuleva omistaja ymmärtäisi kilttiä mutta joihinkin asioihin tai ihmisiin alkuun pienellä varauksella suhtautuvaa koirapoikaa. Kunpa onpa ihminen ja koti löytyisivät, tämä kaunis rinkulasilmä olisi jo ihan valmis jättämään kuraloskakelit ja käpertymään jonkun jalkoihin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.