Inez

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (n. 17 kg)
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Jokioinen, Suomi

28.11.2023
Inez on viettänyt kolme viikkoa Suomessa kotihoidossa ja mikä muutos tytössä onkaan tapahtunut!

Alkuun Inez pelkäsi ihmisen kosketusta niin paljon, että raasu pissasi alleen jos edes yritti koskea. Kuitenkin jo parin päivän rauhaiselon jälkeen Inez alkoi lämmetä hoitopaikan ihmisille huomatessaan, ettei mitään pahaa tapahdu. Rapsutukset alkoivatkin tuntua kivalta ja namit maistua hyvältä. Sohvasta muodostui tämän prinsessan valtaistuin varsin nopeasti.

Tätä nykyä Inez nauttii suuresti sohvalla omien ihmisten vieressä köllimisestä ja rapsutuksista. Sohvasta muodostui jopa niin tärkeä, että toisinaan Inez saattaa yrittää komentaa muita koiria kauemmaksi. Tämä on kuitenkin ollut vähenemään päin ja monesti Inez nukkuukin sohvalla koirakaverin vieressä. Koirakaveri onkin sellainen, joka pitää myös tulevassa kodissa olla.

Hoitopaikassa Inezin lisäksi on kuusi muuta koiraa. Alkupäivien jännityksen jälkeen Inez on tullut kaikkien kanssa toimeen ja toisen nuoren nartun kanssa kaksikko pistää välillä sohvalla painiksi. Ulkona omalla aidatulla pihalla Inez nauttii ulkoilusta muiden kanssa tutkien ja välillä naapuria haukkuen.

Tällä hetkellä Inez reagoi jännittäviin asioihin haukkumalla, kuten esimerkiksi vieraat ihmiset. Vieraat otetaankin siis melkoisesti haukkuen vastaan, mutta kunhan istutaan alas, kaivetaan namit ja tilanne rauhoittuu, rauhoittuu myös Inez ja mielellään hakee nameja myös vierailta. Inezin kanssa pitääkin malttaa hoitaa tutustuminen rauhalliseen tahtiin koiraa kuunnellen.

Haukkuherkkyyttä ilmenee myös sisälle ulkoa kuuluvien äänien kanssa, joten tällä hetkellä tästä syystä omakotitalo on paras vaihtoehto asumismuotona.

Hihnassa kulkeminen on ollut Inezille suuri kauhistus ja aina hihnan kiristyessä on pakokauhu iskenyt. Tätä on omalla pihalla pikkuhiljaa harjoiteltu. Valitettavasti hoitomamman sairastelujen takia harjoittelussa on ollut taukoa, mutta taas ne jatkuvat pikkuhiljaa ja koko ajan pientä edistystä tapahtuu.

Oman porukan kesken Inez on varsin reipas ja hauska tyyppi. Sisäsiisteys on työn alla, mutta heti ensimmäisestä päivästä lähtien Inez on osannut tehdä tarpeensa alustalle. Inez osaa tehdä tarpeensa myös pihalle ja monta työpäivää on jo mennytkin täysin sisäsiistinä.

Inez on hienosti pärjännyt työpäivät koirakevereiden kanssa, pisimmillään yksinolojen ollessa lähemmäs 8 tuntia. Suurimman osan yksinoloajasta Inez nukkuu. Paria koristetyynyn ja viltin kulmaa lukuunottamatta tuhoja ei ole tullut. Inez etsii koirakaverillista kotia rauhalliselta alueelta, jossa olisi oma piha mistä aloittaa ulkoilut pikku hiljaa maailmaan tutustuen.

Inezin yhteyshenkilönä toimii Laura M.

3.11.2023
Inez pääsi Suomeen opettelemaan kotikoiran elämää. Inez odottaa kotiehdokkaita Jokioisilla.

2.11.2023
Suloinen Inez matkustaa pian hoitopaikkaan palelemasta. Inez valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Ineziltä tutkittiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Mycoplasma haemocanis oli Inezillä positiivinen.

29.10.2023
Inezin tavallinen perjantaipäivä sai yllättävän käänteen, kun pentuaitauksen luona oli yhtäkkiä suomalaisvieraita. Inez on kovin ujo mutta voi kuinka suloinen se on.

Inezillä on sisaruksensa, mutta muuten elo koiratarhan perällä on yksinäistä touhua. Kahden työntekijän aika menee aitausten siivoamiseen ja ruokien ja vesien kantamiseen, yksi aitaus ei voi sitoa liiaksi. Pennut ovat tylsyyttään nakertaneet aitauksen kulmia ja rapistuneet seinät on paikattu laudan pätkillä, joiden väleistä kurkkii ilahtuneita silmäpareja.

Päivän lopussa Inez kannetaan veljensä kanssa tarhan perältä aitojen ulkopuolelle. Tämä on Inezin elämän toinen hihnakävely ja se sujuu paremmin kuin edellinen. Iivari-veli lähtee heti reippaana tepsuttamaan eteenpäin ja sen hännänpää heiluu varovaista pientä innostusta. Inez sen sijaan kököttää hämmentyneenä paikallaan ja alkaa vasta sitten ottaa varovaisia askelia, kun veli saapuu paikalle turvaksi. Kun paikalle astelee nuori, isokokoinen tyttö, ilahtuvat pennut tästä kohtaamisesta siinä määrin että pistävät pienen nuuhkuttelun jälkeen ihan leikiksi. Tarhalle palatessa Inez kulkee kuitenkin taas osan matkaa sylikyydillä, sillä se on liian jännittynyt kävelläkseen.

Inez on moneen asiaan vielä tottumaton, mutta se on utelias ja ihmiset kiinnostavat sitä. Rauhallisessa ympäristössä Inez toivottavasti avautuu hiljalleen ja tuskin kestää kauaa, että se reipastuu oman väen kesken. Inez luovutetaan vain koirakaverilliseen kotiin, missä tyttö saa lajitoverilta tarvitsemaansa tukea jännittävien asioiden kohtaamiseen.

Punnitsimme Iinezin ja painoa sillä on noin 17 kilon verran. Tytön eri väriset silmät tekevät siitä persoonallisen kaunottaren.

Inezin koko sisarusparvelle on varattu paikat marraskuun alun kuljetukseen Suomeen, emmekä hennonneet jättää Ineztä yksin tarhalle. Kotia tai hoitopaikkaa sillä ei kuitenkaan vielä ole. Ihanteellisinta olisi, jos se pääsisi tassuttelemaan suoraan omaan kotiin mutta hoitopaikkaakin saa tarjota.

Viipurin koirat - Inez 27.10.2023

27.9.2023
Inez lienee syntynyt ei-niin-onnellisten tähtien alla, mutta tällä pienellä tytöllä voisi olla edessään vielä ihan hyvä ja onnellinen elämä, jos se pääsisi jatkamaan matkaansa pian omaan kotiin.

Kesäkuussa paikallinen rankkurifirma kävi poimimassa talteen pentuja useammasta eri kylästä. Pesochnoen, Pobedan (suom. Kanneljärvi), Kirillovskoyen (suom. Perkjärven asemakylä) ja Kirpichnoen (suom. Perkjärvi) kylistä saapui eläinlääkäriklinikka Aurikaan 11 pelokasta pentua. Pentuja oli useammasta pentueesta eikä niiden emoista ollut tietoa. Kaikki pennut löytyivät ulkoa. Osa pennuista oli heikossa kunnossa saapuessaan ja monella oli paha kirpputartunta. Yrityksistä huolimatta kolmen pennun eteen ei ollut tehtävissä mitään ja ne menehtyivät.

Todennäköisiä sisaruksia ovat tytöt Ida, Iina ja Inez sekä pojat Ilmari, Iivari ja Iivu.

Teimme pentuihin paremmin tuttavuutta ensimmäisen kerran heinäkuun lopussa. Suurin osa arasteli vieraita ihmisiä, mutta tutumman ihmisen seurassa monen häntä uskalsi ottaa muutaman iloisen heilahduksen. Kaikki pennut pääsivät vuorollaan syliin kuvattavaksi, niin myös kaunis Inez. Sylissä istuminen oli jännittävää, mutta Inez istui siinä silti nätisti eikä sillä ollut kiire räpiköidä kaikin voimin karkuun. Sen sijaan sylissä vain tuumailtiin hiljaa katseen vaeltaessa varovaisesti ihmisestä toiseen. 

Syyskuussa Inez sai elämänsä ensimmäistä kertaa valjaat ylleen ja tyttö kannettiin tarhan ulkopuolelle pellolle katselemaan muita maisemia. Omituisia hihnoja meni ympäriltä vaikka kuinka, ja sekös jännitti entisestään uuteen tilanteeseen joutunutta Ineziä. Inez katseli maisemia ihan rauhassa istuskellen ja ihmisten puheensorinan lomassa pahin jännitys hälveni, varsinkin kun vieressä oli pentukavereita turvaa antamassa. Inez vaikuttaa hyvin suloiselta tytöltä, mutta sen on sisarustensa tavoin päästävä pian pois tarhalta, ettei se jää sinne aristumaan ja kasvamaan.

Meillä ei ole pentujen taustasta tarkempaa tietoa. Ne ovat saattaneet syntyä ulos tai sitten päätyneet sinne ihmisen toimesta. Aivan ihmisiin tottumattomia ne eivät ole. Ne ilahtuvat tutuista ihmisistä, ottavat omaehtoisesti kontaktia ja hakeutuvat näiden luokse. Jännityksestä huolimatta niitä on myös helppo käsitellä, mutta isoimmat pennuista alkavat jo painaa ihan kiitettävästi ja niiden kanniskelu tarhan alueelta ulos ja takaisin sisään saa yhden jos toisenkin hikikarpalon otsalle. Pentujen perimästä saattaa löytyä ripaus huskya, mutta joukossa on varmasti muutakin.

Kaikki pennut ovat enemmän tai vähemmän arkoja, ja ne tulevat tarvitsemaan paitsi ymmärrystä ja osaamista - myös oikeanlaisen elinympäristön. Kaupungin kadut eivät olekaan Ineziä varten vaan se haluaa löytää mukavan rauhallisen asuinympäristön luonnonläheisyydestä, missä sitä odottaisi kiva koirakaveri. Tai miksei useampikin. Ainoaksi koiraksi Ineziä ei luovuteta. Toiveissa on ennen kaikkea löytää ihminen, joka ymmärtää että pikku arkajalan kanssa on edettävä rauhassa vailla kiirettä ja että kotiutumisprosessi saattaa kestää pitkään.

Viipurin koirat - Inez 29.7. & 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.