Inez

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Jokioinen, Suomi

2.4.2024
Hoitomamman kainalossa möyryävä ihana Inez, 11 kk, etsii omaa kotia! Inez matkasi Suomeen hoitopaikkaan marraskuussa, mutta omaa ihmistä ei ole vielä löytynyt. Inez on tavattavissa Jokioisilla.

Kotioloissa Inez on reipas ja iloinen nuori koiranalku jekkuineen ja hassutteluineen. Sohvalla ei yleensä tarvitse kauaa yksin istua, sillä Inez löytää tiensä hyvin nopeasti viereen. Joskus päällekin, kun oikein kova hellyyspula iskee. Silloin ei ole tietoakaan henkilökohtaisesta tilasta vaan Inez kaatuu selälleen syliin ja mätkii tassuilla, jotta varmasti tulee huomatuksi. Inez osaa kuitenkin myös rauhoittua eikä muuten sisällä juuri riehukaan.

Yksinolot sujuvat hyvin ja Inez on sisäsiisti. Viimeisen puolentoista kuukauden aikana on tapahtunut vain kaksi vahinkoa sisälle työpäivän aikana Inezin vatsan mentyä jostain sekaisin. Toisinaan Inez herättää aamuisin vinkumalla, jos hätä iskee hoitoväen nukkuessa.

Inez tulee mahtavasti hoitopaikan muiden koirien kanssa juttuun. Ulkona aidatulla pihalla Inez rakastaa juoksemista ja leikkimistä toisten koirien kanssa. Jos leikkikaveria ei löydy, Inez osaa kyllä viihdyttää itseään, mm. kiipeämällä lumikasan päälle kävyn kanssa, viskaamalla sen alas ja syöksymällä sen perään. Inez on nuori ja leikkisä koira, kuten pitääkin, ja toivoisi että tulevassa kodissa olisi leikkikaveri odottamassa.

Kotihoitajan selkäongelmien takia lenkkeilyharjoitukset olivat alkuvuodesta pidemmällä tauolla, mutta nyt muutaman viikon ajan on taas päästy päivittäin harjoittelemaan. Alkuun Inez pelkäsi hihnaa niin, että lähinnä maastoutui ja makasi selällään maassa. Kuitenkin jo parin päivän jälkeen omat jalat alkoivat pikkuhiljaa kantamaan ja nenään kantautuvat tuoksut vetivät puoleensa niin kovin, että vauhtia alkoi löytymään. Rusakot ja kauriit toimivat hyvänä motivaattorina ja niiden tuoksujen perässä mennessä hihnat unohtuivat täysin.

Ensimmäisen harjoitteluviikon päätteeksi pystyttiin jo kävelemään kahden kilometrin lenkki hiekkatietä pitkin. Ihan uskomaton kehitys lyhyessä ajassa! Nyt ollaan lenkkeillessä jo tutustuttu naapureiden hevosiin, jotka alkuun saivat melkoiset haukut, mutta nyt niitä vaan ihmetellään ja on Inez jopa metrin päässä hevosen turvasta käynyt vähän nuuskuttelemassa.

Ohi ajavat autot eivät hetkauta Ineziä. Toisia ihmisiä tai koiria täällä maalla ei ole vastaan tullut, mutta varmasti ajan kanssa Inez niihinkin tottuisi. Vaikka varusteiden pukeminen edelleen jännittää, lenkille Inez kuitenkin lähtee mielellään. Varsin fiksun ja oppivaisen oloinen tyttö tuo Inez onkin.

Inez on varustettu paksulla ja tiheällä turkilla, eikä vielä ole sellaista ilmaa tullut etteikö neiti ulkona viihtyisi, joten tästä varmasti löytyisi lenkkeily- ja vaelluskaveri pidemmillekin ulkoiluille. Riistaviettisyyden takia Ineziä tuskin voi kuitenkaan koskaan pitää vapaana muuta kuin aidatulla alueella.

Inez ei sovellu kissakotiin, kaupunkiin eikä kerrostaloon. Rauhallinen alue, leikkisä koirakaveri sekä aidattu piha olisi Inezin toiveissa.

Kotiin tulevia vieraita ihmisiä Inez jännittää ja vieraat saavatkin osakseen aina haukut ensimmäisellä tapaamisella. Kunhan vieraat istuvat alas ja namit kaivetaan esiin, uskaltaa Inez tulla haistelemaan ja syömään nameja. Ihmisiä, jotka ovat käyneet kylässä jo useammin, Inez ei jännitä ja hakeutuu luokse rapsuteltavaksi. Inez on hitaammin lämpeävää sorttia, mutta kyllä siitä kuoriutuu ajan kanssa uusille ihmisilleen ihan samanlainen läheisyydestä nauttiva kainaloinen.

Mutta missä on kauniin Inezin oma kainalo?

Viipurin koirat - Inez kotihoitossa 2.4.2024

27.1.2024
Kaunis ja iloinen Inez-neitokainen, 9 kk, huhuilee omaa kotia ja kainalopaikkaa sohvalta! Ineziä pääsee sovitusti tapaamaan Jokioisilla.

Inez on harjoitellut kotikoiran elämää 2,5 kk ajan ja se sujuukin jo oikein mallikkaasti. Ulkona Inez rakastaa painia kavereiden kanssa aidatulla pihalla säässä kuin säässä. Tätä neitiä ei edes yli kahdenkymmenen asteen pakkasetkaan hetkauttaneet. Muiden halutessa jo sisälle lämpimään olisi Inez vielä jatkanut leikkejä.

Pihalla Inez vahtii jonkin verran ja ilmoittaa haukunnalla jos naapurin pihalla liikkuu joku. Vieraille ihmisille Inez haukkuu myös alkuun ja tämä täytyy kodin huomioida. Inez ei sovi kaupunkiin eikä kerrostaloon. Rivitalo tai omakotitalo omalla aidatulla pihalla rauhallisella alueella olisi Inezin toiveissa. Aidattu piha oli hyvä siitäkin syystä, että ulkoilu hihnassa aiheuttaa vieläkin jännitystä.

Sisällä Inez osaa hyvin rauhoittua ja tykkääkin kömpiä ihmisen viereen sohvalle nukkumaan. Kainaloksi kelpaa kumpikin hoitopaikan aikuisista, emäntä tai isäntä. Lapsia Inez ei ole koskaan tavannut eikä välttämättä kovin pienten lasten perheeseen sovellu.

Leluja on kiva repiä ja kaverin kanssa pystyy sopuisasti niillä leikkimään. Vähintäänkin yksi painikaveri tulevassa kodissa on hyvä olla odottamassa. Hoitopaikan omien koirien kanssa Inez tulee hyvin toimeen (uroksia ja narttuja). Ineziä ei luovuteta ainoaksi koiraksi.

Kissoista Inezillä ei ole kokemusta, mutta ulkona on havaittavissa jonkinlaista riistaviettisyyttä ja riskinä on, että kissat saattaisivat saada kyytiä. Yksinolot ovat edelleen sujuneet hyvin ja sisäsiisteys on hyvällä mallilla satunnaisia vahinkoja lukuunottamatta.

Joulun aikoihin Inezillä alkoi kutina ja selkään ilmestyi kaksi aluetta, jotka kutisivat kovasti. Inez käytettiin eläinlääkärissä, mutta selkeää syytä kutinalle ei löytynyt. Inez hoidettiin ulkoloisten ja hiivasienen varalta ja se sai pistoksen kutinaa rauhoittamaan. Paikallishoito desinfioivalla shampoolla ja pihkasalvalla pistoksen lisäksi auttoivat ja kutisevat alueet ihossa rauhoittuivat. Koska tarkkaa syytä ei selvinnyt, saattaa kutina tulevaisuudessa uusia. Mahdollista on, että esimerkiksi stressi tai ruoka-aineallergia ovat syynä. Laadukas ruoka ja ihoa tukevat lisäravinteet ovatkin erittäin tärkeitä olla käytössä.

Inez on persoonallisen näköinen, iloinen nuori koiranalku, joka rakastaa ruokaa, nameja sekä rapsutuksia. Takuuvarma sohvanlämmittäjä talven pakkasille.

Viipurin koirat - Inez kotihoidossa 1/2024

Inezin yhteyshenkilönä toimii Laura M.

28.11.2023
Inez on viettänyt kolme viikkoa Suomessa kotihoidossa ja mikä muutos tytössä onkaan tapahtunut!

Alkuun Inez pelkäsi ihmisen kosketusta niin paljon, että raasu pissasi alleen jos edes yritti koskea. Kuitenkin jo parin päivän rauhaiselon jälkeen Inez alkoi lämmetä hoitopaikan ihmisille huomatessaan, ettei mitään pahaa tapahdu. Rapsutukset alkoivatkin tuntua kivalta ja namit maistua hyvältä. Sohvasta muodostui tämän prinsessan valtaistuin varsin nopeasti.

Tätä nykyä Inez nauttii suuresti sohvalla omien ihmisten vieressä köllimisestä ja rapsutuksista. Sohvasta muodostui jopa niin tärkeä, että toisinaan Inez saattaa yrittää komentaa muita koiria kauemmaksi. Tämä on kuitenkin ollut vähenemään päin ja monesti Inez nukkuukin sohvalla koirakaverin vieressä. Koirakaveri onkin sellainen, joka pitää myös tulevassa kodissa olla.

Hoitopaikassa Inezin lisäksi on kuusi muuta koiraa. Alkupäivien jännityksen jälkeen Inez on tullut kaikkien kanssa toimeen ja toisen nuoren nartun kanssa kaksikko pistää välillä sohvalla painiksi. Ulkona omalla aidatulla pihalla Inez nauttii ulkoilusta muiden kanssa tutkien ja välillä naapuria haukkuen.

Tällä hetkellä Inez reagoi jännittäviin asioihin haukkumalla, kuten esimerkiksi vieraat ihmiset. Vieraat otetaankin siis melkoisesti haukkuen vastaan, mutta kunhan istutaan alas, kaivetaan namit ja tilanne rauhoittuu, rauhoittuu myös Inez ja mielellään hakee nameja myös vierailta. Inezin kanssa pitääkin malttaa hoitaa tutustuminen rauhalliseen tahtiin koiraa kuunnellen.

Haukkuherkkyyttä ilmenee myös sisälle ulkoa kuuluvien äänien kanssa, joten tällä hetkellä tästä syystä omakotitalo on paras vaihtoehto asumismuotona.

Hihnassa kulkeminen on ollut Inezille suuri kauhistus ja aina hihnan kiristyessä on pakokauhu iskenyt. Tätä on omalla pihalla pikkuhiljaa harjoiteltu. Valitettavasti hoitomamman sairastelujen takia harjoittelussa on ollut taukoa, mutta taas ne jatkuvat pikkuhiljaa ja koko ajan pientä edistystä tapahtuu.

Oman porukan kesken Inez on varsin reipas ja hauska tyyppi. Sisäsiisteys on työn alla, mutta heti ensimmäisestä päivästä lähtien Inez on osannut tehdä tarpeensa alustalle. Inez osaa tehdä tarpeensa myös pihalle ja monta työpäivää on jo mennytkin täysin sisäsiistinä.

Inez on hienosti pärjännyt työpäivät koirakevereiden kanssa, pisimmillään yksinolojen ollessa lähemmäs 8 tuntia. Suurimman osan yksinoloajasta Inez nukkuu. Paria koristetyynyn ja viltin kulmaa lukuunottamatta tuhoja ei ole tullut. Inez etsii koirakaverillista kotia rauhalliselta alueelta, jossa olisi oma piha mistä aloittaa ulkoilut pikku hiljaa maailmaan tutustuen.

Inez valikoitui yhdeksi niistä koirista, joilta tutkittiin rabiesvasta-ainetasot pistokokeella Suomeen tullessa. Inezin vasta-ainetasot olivat riittävällä tasolla tarjotakseen suojan tartuntaa vastaan. Inez saa todistuksen tutkimuksesta mukaansa omaan kotiin. 

3.11.2023
Inez pääsi Suomeen opettelemaan kotikoiran elämää. Inez odottaa kotiehdokkaita Jokioisilla.

Inezin tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin ja Turvasiru.fi:hin. 

2.11.2023
Suloinen Inez matkustaa pian hoitopaikkaan palelemasta. Inez valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Ineziltä tutkittiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Mycoplasma haemocanis oli Inezillä positiivinen.

29.10.2023
Inezin tavallinen perjantaipäivä sai yllättävän käänteen, kun pentuaitauksen luona oli yhtäkkiä suomalaisvieraita. Inez on kovin ujo mutta voi kuinka suloinen se on.

Inezillä on sisaruksensa, mutta muuten elo koiratarhan perällä on yksinäistä touhua. Kahden työntekijän aika menee aitausten siivoamiseen ja ruokien ja vesien kantamiseen, yksi aitaus ei voi sitoa liiaksi. Pennut ovat tylsyyttään nakertaneet aitauksen kulmia ja rapistuneet seinät on paikattu laudan pätkillä, joiden väleistä kurkkii ilahtuneita silmäpareja.

Päivän lopussa Inez kannetaan veljensä kanssa tarhan perältä aitojen ulkopuolelle. Tämä on Inezin elämän toinen hihnakävely ja se sujuu paremmin kuin edellinen. Iivari-veli lähtee heti reippaana tepsuttamaan eteenpäin ja sen hännänpää heiluu varovaista pientä innostusta. Inez sen sijaan kököttää hämmentyneenä paikallaan ja alkaa vasta sitten ottaa varovaisia askelia, kun veli saapuu paikalle turvaksi. Kun paikalle astelee nuori, isokokoinen tyttö, ilahtuvat pennut tästä kohtaamisesta siinä määrin että pistävät pienen nuuhkuttelun jälkeen ihan leikiksi. Tarhalle palatessa Inez kulkee kuitenkin taas osan matkaa sylikyydillä, sillä se on liian jännittynyt kävelläkseen.

Inez on moneen asiaan vielä tottumaton, mutta se on utelias ja ihmiset kiinnostavat sitä. Rauhallisessa ympäristössä Inez toivottavasti avautuu hiljalleen ja tuskin kestää kauaa, että se reipastuu oman väen kesken. Inez luovutetaan vain koirakaverilliseen kotiin, missä tyttö saa lajitoverilta tarvitsemaansa tukea jännittävien asioiden kohtaamiseen.

Punnitsimme Iinezin ja painoa sillä on noin 17 kilon verran. Tytön eri väriset silmät tekevät siitä persoonallisen kaunottaren.

Inezin koko sisarusparvelle on varattu paikat marraskuun alun kuljetukseen Suomeen, emmekä hennonneet jättää Ineztä yksin tarhalle. Kotia tai hoitopaikkaa sillä ei kuitenkaan vielä ole. Ihanteellisinta olisi, jos se pääsisi tassuttelemaan suoraan omaan kotiin mutta hoitopaikkaakin saa tarjota.

Viipurin koirat - Inez 27.10.2023

27.9.2023
Inez lienee syntynyt ei-niin-onnellisten tähtien alla, mutta tällä pienellä tytöllä voisi olla edessään vielä ihan hyvä ja onnellinen elämä, jos se pääsisi jatkamaan matkaansa pian omaan kotiin.

Kesäkuussa paikallinen rankkurifirma kävi poimimassa talteen pentuja useammasta eri kylästä. Pesochnoen, Pobedan (suom. Kanneljärvi), Kirillovskoyen (suom. Perkjärven asemakylä) ja Kirpichnoen (suom. Perkjärvi) kylistä saapui eläinlääkäriklinikka Aurikaan 11 pelokasta pentua. Pentuja oli useammasta pentueesta eikä niiden emoista ollut tietoa. Kaikki pennut löytyivät ulkoa. Osa pennuista oli heikossa kunnossa saapuessaan ja monella oli paha kirpputartunta. Yrityksistä huolimatta kolmen pennun eteen ei ollut tehtävissä mitään ja ne menehtyivät.

Todennäköisiä sisaruksia ovat tytöt Ida, Iina ja Inez sekä pojat Ilmari, Iivari ja Iivu.

Teimme pentuihin paremmin tuttavuutta ensimmäisen kerran heinäkuun lopussa. Suurin osa arasteli vieraita ihmisiä, mutta tutumman ihmisen seurassa monen häntä uskalsi ottaa muutaman iloisen heilahduksen. Kaikki pennut pääsivät vuorollaan syliin kuvattavaksi, niin myös kaunis Inez. Sylissä istuminen oli jännittävää, mutta Inez istui siinä silti nätisti eikä sillä ollut kiire räpiköidä kaikin voimin karkuun. Sen sijaan sylissä vain tuumailtiin hiljaa katseen vaeltaessa varovaisesti ihmisestä toiseen. 

Syyskuussa Inez sai elämänsä ensimmäistä kertaa valjaat ylleen ja tyttö kannettiin tarhan ulkopuolelle pellolle katselemaan muita maisemia. Omituisia hihnoja meni ympäriltä vaikka kuinka, ja sekös jännitti entisestään uuteen tilanteeseen joutunutta Ineziä. Inez katseli maisemia ihan rauhassa istuskellen ja ihmisten puheensorinan lomassa pahin jännitys hälveni, varsinkin kun vieressä oli pentukavereita turvaa antamassa. Inez vaikuttaa hyvin suloiselta tytöltä, mutta sen on sisarustensa tavoin päästävä pian pois tarhalta, ettei se jää sinne aristumaan ja kasvamaan.

Meillä ei ole pentujen taustasta tarkempaa tietoa. Ne ovat saattaneet syntyä ulos tai sitten päätyneet sinne ihmisen toimesta. Aivan ihmisiin tottumattomia ne eivät ole. Ne ilahtuvat tutuista ihmisistä, ottavat omaehtoisesti kontaktia ja hakeutuvat näiden luokse. Jännityksestä huolimatta niitä on myös helppo käsitellä, mutta isoimmat pennuista alkavat jo painaa ihan kiitettävästi ja niiden kanniskelu tarhan alueelta ulos ja takaisin sisään saa yhden jos toisenkin hikikarpalon otsalle. Pentujen perimästä saattaa löytyä ripaus huskya, mutta joukossa on varmasti muutakin.

Kaikki pennut ovat enemmän tai vähemmän arkoja, ja ne tulevat tarvitsemaan paitsi ymmärrystä ja osaamista - myös oikeanlaisen elinympäristön. Kaupungin kadut eivät olekaan Ineziä varten vaan se haluaa löytää mukavan rauhallisen asuinympäristön luonnonläheisyydestä, missä sitä odottaisi kiva koirakaveri. Tai miksei useampikin. Ainoaksi koiraksi Ineziä ei luovuteta. Toiveissa on ennen kaikkea löytää ihminen, joka ymmärtää että pikku arkajalan kanssa on edettävä rauhassa vailla kiirettä ja että kotiutumisprosessi saattaa kestää pitkään.

Viipurin koirat - Inez 29.7. & 9.9.2023

Inezin tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.