Valla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 5/2016

28.9.2017
Valla muutti Helsinkiin.

2.6.2017
Sympaattinen Valla katselee verkon takaa silmät suurina: tulitko hakemaan minut kotiin? Valla on rauhallinen ja ystävällinen tyttö, joka hylättiin karusti tarhan eteen.

Keväisenä päivänä Irinan tarhan eteen kurvasi auto, jonka tuliaiset eivät olleet yllättäviä: auton ovea raotettiin sen verran, että ovesta saatiin tyrkättyä ulos hämillään oleva koira. Paria sekuntia kauempaa siihen ei tarvittu, ja niin auto jatkoi taas matkaansa vauhdilla. Tarhan eteen viskattu koira jäi ihmeissään katsomaan auton perään.

Tarhalla annoimme tytölle nimeksi Valla. Valla asuu nyt aitauksessa, jossa on useita muita aikuisia koiria. Meno siellä äityy välillä vauhdikkaaksi, mutta Valla ei ota osaa remuamiseen, vaan katselee muiden touhuja rauhassa vierestä.

Kun aitaukseen menee sisälle, tulee Valla tervehtimään rauhallisesti ja nätisti. Vilkkaammat koirat tahtovat jättää Vallan jalkoihinsa, mutta Valla väistää kiltisti, eikä se ala kilpailla huomiosta. Kun muiden koirien huomio on hetken muualla, tulee Valla taas luokse ja jää nauttimaan silityksistä ja rapsutuksista. Vaikka Valla hylättiin niin karusti tarhan eteen, vaikuttaa se kuitenkin luottavaiselta tytöltä, joka pitää kovasti ihmisistä ja joka selvästikin kokee tarhan vauhdikkaan ja äänekkään meiningin stressaavana.

Valla on nyt hyvin rauhallinen koira, mutta koska se on selvästi vielä nuori tyttö, saattaa siitä löytyä lisää virtaa sen kotiuduttua. Voisi kuitenkin kuvitella, ettei Vallasta mitään adhd-tapausta kuoriudu, vaan sellainen sopivan reipas ulkoilu- ja vaikka harrastuskaverikin. Valla on kooltaan keskikokoinen, mutta kuitenkin sen verran pieni, että sen syliin nostaminen käy kohtuullisen helposti. Arvioimme Vallan korkeudeksi noin 50 cm ja paino lienee 15 kilon tienoilla.

Ainakin vielä Valla on tarhalla hyvin hiljainen tyttö, joten kerrostaloasuminenkaan ei liene poissuljettua. Emme tiedä, onko Valla koskaan asunut sisätiloissa, joten uudessa kodissa tulee kuitenkin varautua niin yksinolon, sisäsiisteyden kuin hihnakäyttäytymisenkin opettamiseen. Jos elämässäsi tuntuu olevan sopiva kolo juuri Vallalle, odottaa tämä kultainen tyttö kovasti yhteydenottoa!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.