Kappa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt n. 23 kg)
Syntymäaika: 3/2023
Tautitestattu: 9/2023
Sijainti: Savonlinna, Suomi

19.11.2023
Kapasta on kotihoidossa oman väen kesken kuoriutunut huumorintajuinen, ihastuttava ja helppo tyttö!

Kovasti reipastunut Kappa pihistelee nykyään kotihoitajan sukkia ja lapasia, jahtaa hoitopaikan kaksi kertaa isompaa uroskoiraa pihalla ja tulee hakemaan tutulta ihmiseltä rapsutuksia ja herkkuja. Pentumainen leikkisyys on pikkuhiljaa lisääntynyt, kun Kappa on ensimmäistä kertaa koskaan voinut olla pentu. Vieraat ihmiset vielä hieman jännittävät sitä, mutta eivät kuitenkaan aiheuta panikointia. Onpa ihastuttava Kappa uskaltautunut jo vieraan ihmisen viereenkin sohvalle ja vastaanotti tältä jopa rapsutuksia!

Vaikka Kappa onkin reipastunut kotihoidossa hienosti, on sillä ehdottomasti oltava mahdollisuus päästä pois jännittävistä tilanteista. Uuden omistajan tulee olla lempeä, kannustava ja kärsivällinen sekä valmis etenemään Kapan tahdissa. Kappaa ei voi pakottaa uusiin tilanteisiin ja sopetuminen uuteen kotiin voi viedä aikansa. Niinpä Kappa tarvitseekin myös rauhallisen asuinympäristön ja reippaan koirakaverin voidakseen elää rentoa kotikoiran elämää myös jatkossa. 

30.10.2023
Kappa on sympaattinen ja sopuisa tyttö. Tämä uudenlainen elämä tuntuu olevan kovasti sen mieleen!

Kappa on sujahtanut hienosti kotihoitopaikan arkeen. Se tulee hienosti toimeen hoitopaikan toisen koiran kanssa ja lukee temperamenttista uroskoiraa hyvin. Hihnakävelyä on harjoiteltu hyvin rauhallisessa ympäristössä ja lähtötaso huomioiden se sujuu ihan mukavasti. Eniten Kappa kuitenkin nauttii leikkimisestä ja vapaasta ulkoilusta omalla aidatulla pihalla. Uudessa kodissa olisikin hyvä olla oma aidattu piha, jonka turvassa rauhaksiin jatkaa mallikkaasti alkanutta harjoittelua. 

Yksinolot sujuvat mallikkaasti ja onpa Kappa ollut ongelmitta työpäivän ajan ilman koirakaveriakin. Kotiin tullessa sohvalta kömpii vastaan uninen ja häntää heiluttava tyttö. Ääntään Kappa ei ole juuri käyttänyt, ei sisällä eikä ulkona. Kappa on kotihoidossa helppo ja vaatimaton tyttö, joka arvostaa ruokaa, pehmeää petiä ja ihmisen rapsutuksia eikä vahdi resurssejaan toiselta koiralta. Hoitotoimenpiteet onnistuvat Kapan kanssa hyvin ja tutun ihmisen rapsutuksia otetaan iloisena vastaan. Kerta kaikkisen ihana tyttö!

Hoitopaikassa käyviin vieraisiin Kappa suhtautuu ujon uteliaasti ja uskaltautuu välillä hakemaan herkut kädestä. Ehkäpä luottamus ihmisiin kehittyy ajan myötä vahvemmaksi, kun Kappa saa lisää turvallisia kokemuksia. Kappa nimittäin selvästi haluaisi tutustua sille vasta avautuneeseen maailmaan, mutta sen tulee antaa tehdä se omassa tahdissaan ja pakottamatta. 

25.10.2023
Tarhalla kiusatuksi joutunut Kappa pääsi Suomeen kylmyyttä pakoon. Ensimmäiset päivät hoitopaikassa ovat sujuneet rauhassa uuteen arkeen totutellen.

Kapalla sujuu kotihoidossa mukavasti. Ensimmäiset päivät hoitopaikassa on vietetty stressiä pois pötköttelemällä eikä Kappa ole vielä poistunut kotipihaa kauemmaksi tai tavannut vieraita ihmisiä. Kappa jännittää kosketusta ja esimerkiksi valjaiden pukemista. Ujoksi tytöksi se suhtautuu uuteen ympäristöönsä uteliaasti. Vaikka moni asia vielä selvästi jännittää, ei Kappa ole pelosta lamaantuvaa sorttia. Se vain mielellään tutkailee uusia juttua sopivan välimatkan päästä. 

Kappa on ollut alusta asti sisäsiisti ja nukkuu yönsä levollisesti. Hihnakävelyn harjoittelua ei vielä ole aloitettu vaan ulkoilut on hoidettu aidatulla pihalla. Turvallisen koirakaverin perässä se mennä viipottaa aidatulla pihalla ja ottaa välillä varovaisia leikkihepuleita. Kappa pysyttelee pihalla tutun ihmisen tai hoitopaikan oman koiran lähellä. Nopeita liikkeitä ja kovin innokkaita leikkiin kutsuja se säikkyy. Muutaman tunnin yksinolot ovat koirakaverin kanssa sujuneet ainakin toistaiseksi hyvin.

Kappaa lykästi, kun se onnistui löytämään itselleen hoitopaikan rauhalliselta alueelta, missä se nyt rauhaksiin tutustuu uudenlaiseen elämään kivan koirakaverin esimerkkiä seuraten. Ujohko Kappa kuitenkin toivoo, että sitä onnistaisi vielä toisen kerran ja sille löytyisi ikioma koti. Sellainen arahkoja koiria ymmärtävä lempeä koti, jossa Kappaa ollaan valmiita tukemaan ja antamaan sen kotiutumiselle riittävästi aikaa. Vilkkaalle alueelle Kappa ei halua muuttaa ja omasta pihasta se hyötyisi kovasti. Kappaa ei myöskään luovuteta ainoaksi koiraksi.

22.10.2023
Kappa aloittelee uudenlaista elämää hoitopaikassaan Suomessa. Kapasta kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua tyttöön adoptiohakemuksen ja haastattelun jälkeen.

Kapan yhteyshenkilönä toimii Jonna. 

7.10.2023
Kapalle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Kappa valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä. 

Kapalta tutkittiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Mycoplasma haemocanis oli Kapalla positiivinen.

28.8.2023
Voi Kappa-pentua. Kappa on onneton raasu, joka jää muiden pentujen varjoon. Kaiken lisäksi osa pennuista höykyttää ja kiusaa sitä, ja tästä Kapalla on muistona jo arpinen jalka.

Kappa ilahtuu ihmisistä, mutta se on varovainen ja usein väistää kosketusta. Aina kun se on saanut kerättyä rohkeutta ja haluaisi tulla tekemään tuttavuutta, joku ajaa sen pois. Ja sinne surumielinen luppakorva jää kököttämään, koppiin toisen varovaisen pennun kylkeen.

Vierailimme viime lauantaina tarhalla ja seurustelimme hetken Kapan kanssa. Se nostettiin kopin päälle turvaan, missä se söi hyvällä ruokahalulla nameja käsistämme. Tytön ollessa sylissä, muutama pentu syöksyi samantien puremaan sitä jaloista. Kapalla on tarhalla vaikeaa. Sen sisko Juta kuoli aitauksessa syntyneessä tappelussa emmekä halua Kapalle samaa kohtaloa. Onneksi pian on luvassa helpotusta, kun osa pennuista matkustaa Suomeen. Mutta ei Kappa. Sille ei ole löytynyt paikkaa. Kappa ristii nyt tassunsa ja jää odottamaan, että pääsisi seuraavassa kyydissä Suomeen. Joko kotiin tai hoitopaikkaan.

Koska Kappa on varovainen tyttö, etsii se koirakaverellista kotia rauhalliselta alueelta. Kapan ainoa mahdollisuus onneen on päästä Suomeen omaan kotiin. Niin pian kuin mahdollista.

Viipurin koirat - Kappa 19.8.2023

3.8.2023
Kappa tassuttelee aitauksessaan ja tutkailee tulijoita uteliaasti. Se sijoittuu jonnekin keskikastiin; ei reippaisiin, mutta ei pahimpiin arkajalkoihinkaan.

Kappa ja joukko useita muita pentuja saapui Snezhannan tarhalle toukokuussa Kamenkasta eli Kaukjärvenkylästä. Alueella toimii varuskunta ja löytökoiratoimijat tietävät, ettei siellä katsota hyvällä koiranpentuja. Pennut ja niiden oletettu emo korjattiin parempaan talteen. Arka emo kuitenkin palautettiin TNVR-ohjelman mukaisesti tutuille asuinsijoilleen steriloinnin jälkeen. Pari päivää myöhemmin samalta alueelta tuotiin vielä lisää pentuja, jotka saattavat olla edellisille sukua, tai sitten eivät.

Selviä siskoksia ovat ainakin hyvin samannäköiset ja -oloiset Juta ja Kappa.

Tapasimme suloisen mutta varovaisen Kappa-tytön ensimmäisen kerran kesäkuun puolivälissä. Samassa aitauksessa suhasi sinne tänne yli 10 pentua, jotka monet olivat vähintään jollain tavoin uteliaita vieraiden suhteen. Niin myös Kappa. Vaikka se ei tohtinut omaehtoisesti vieraiden kosketeltavaksi, sai sen kuitenkin vaivattomasti nostettua syliin. Kappa ei haukkunut tai panikoitunut vieraiden läsnäolosta tai syliin nostamisesta, mutta selvästi kaikki ihmisten kanssa toimiminen oli sille uutta ja jännittävää. Tottumaton Kappa istui kuitenkin sylissä nätisti ja rauhallisesti. Kun lämpimän hellepäivän uuvuttamat pennut pakkautuivat varjoisaan mökkiin, petasi Kappakin itselleen makuupaikan ja jäi ottamaan nokosia ihmisten läheisyydestä piittaamatta.

Kuutisen viikkoa edellisestä tapaamisesta pääsemme jälleen tervehtimään pentuja. Pennut ovat venähtäneet ja Kappa on ehtinyt mukavasti kasvatella korviaan ja jalkojensa pituutta. Siitä ei ole päästy mihinkään, että Kappa on yhä melko säälittävä ja vaatimaton näky. Lyhytkarvainen tyttö lampsii kuralätäköissä turkki märkänä, mutta sen mielestä vieraissa on kuitenkin jotain sen verran kiinnostavaa, että se haluaa pysytellä lähistöllä. Kapalla olisi vielä ihan hyvät mahdollisuudet sopeutua kotielämään, mutta sen olisi päästävä pian jättämään ankea tarhaelo. 

Kappa on varovainen, kauempana viihtyvä tuumailija, jolla on jonkinlaista kiinnostusta ihmisiin. Tarhaoloissa Kapan käy huonosti, sillä varttuessaan vähäisissä ihmiskontakteissa ei valoa tunnelin päässä ole näkyvissä. Vain arka, aikuinen koira, jolle oman kodin löytyminen olisi suoranainen ihme. Omaan kotiin olisi päästävä pian, nyt kun siihen olisi vielä melko hyvät mahdollisuudet. Kappa etsii sitoutunutta ja arkaa koiraa ymmärtävää omistajaa, jolla on aikaa ja taitoa sopeuttaa Kappaa uuden elämän ihmeisiin. Askel ja kuukausi kerrallaan Kappakin pääsee varmasti näyttämään iloisen ja leikkisän puolen itsestään, turvallisessa ympäristössä tuttujen ihmisten seurassa. Kappa etsii koirakaverellista kotia rauhalliselta seudulta.

Kapalla on onneton turkki, jolla se yrittää nyt sinnitellä alkaneissa sateissa. Toivottavasti sillä käy onni ennen ilmojen kylmenemistä, jotta sen ei tarvitsisi koskaan edes tietää miltä tuntuu kärsiä talven pakkasissa lyhyellä turkilla.

Kappa on jo valmis matkustamaan Suomeen, mikäli kutsu omaan kotiin tai hoitopaikkaan käy. Ennen Suomeen matkustamista Kappa sterilisoidaan ja tautitestataan.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.