Inkeri

Sukupuoli: narttu
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 11/2016
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

18.10.2019
Inkeri on kovin kaunis ja siro tyttö. Ujo Inkeri etsii ymmärtäväistä omistajaa ja kotia rauhalliselta alueelta.

Mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä ujommaksi osa tarhalla asuvista koirista muuttuu. Inkerille on käynyt juuri niin. Kuukausi kuukaudelta arkuus on hiipinyt enemmän sen olemukseen ja ihmiset muuttuneet sitä mukaa jännittävämmiksi. Niin kovasti silti toivomme, että jonain päivänä Inkeri vielä saa mahdollisuuden omaan kotiin ja se pääsee näkemään, miten onnellista kotikoiran elämä voi olla. 

Heppoisin perustein Inkerille ei etsitä kotia. Uudella omistajalla tulee olla kokemusta ujoista koirista sekä kodissa tulee olla koirakaveri jo odottamassa. Ja asunnon tulee sijaita rauhallisella alueella ja oma pihakin pitäisi olla, että Inkeri saisi rauhassa totutella ulkoiluun turvallisesti. Jos harkitset kodin tarjoamista Inkerille, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

6.9.2018
Pikku-Inkeri on kovin iloinen ja utelias tyttö ihmisten suhteen, mutta vieraiden koskettaminen jännittää sitä.

Verkkoaidan takaa Inkeri tulee rohkeasti hakemaan rapsutuksia ja tervehtimään häntä heiluen vieraita, mutta ihmisten astuessa aitaukseen Inkerin rohkeus ei ihan riitä siihen, että se tulisi siliteltäväksi. Halua ja kiinnostusta tytöltä sen sijaan löytyy, ja jos ihmisvierailla vain olisi rutkasti aikaa Inkerin kanssa seurusteluun, saattaisi tyttö uskaltautua tekemään lähempääkin tuttavuutta.

Inkeri on jäänyt hyvin siroksi tytöksi ja painoa sille on kertynyt ehkä noin 15 kilon verran. Inkeri on sopuisa ja kiltti tyttö, joka tulee hyvin toimeen aitauksen muiden koirien kanssa.

Viipurin koirat - Inkeri 30.8.2018

12.9.2017
Inkeri on aavistuksen varovainen koira, joka katselee tulijoita mieluummin parin metrin päästä kuin ryntää suoraan syliin.

Valkoinen laikku niskassa erottaa Inkerin muista mustista koirista, joilla on valkoiset liperit ja varvastossut.

Viipurin koirat - Inkeri 9.9.2017

23.3.2017
Kun Inkeriä ehtii erikseen huomioimaan, tepastelee se tutustumaan. Varovaisesti nuuhkaisee kättä, heiluttaa vähän häntää ja vilkuilee silmiin: ehkä me voisimme ruveta ystäviksi.

Irinan tarhalla asuu iso lauma pentuja. Mukana juoksee monta mustaa karvapalloa, joita on ensisilmäyksellä hyvin vaikea erottaa toisistaan. Kun tassuttelijoita jää tarkkailemaan, huomaa niissä eroja: muutama on supersosiaalinen ja ensimmäisenä tekemässä kaiken. Muutama muu taas tarkkailee rauhallisesti hetken, ennen kuin päättää, mihin ryhtyy. Inkeri kuuluu jälkimmäiseen porukkaan: rauhalliseen ja vähän tuumivaiseen, mutta kuitenkin sosiaaliseen ja ihmisrakkaaseen.

Inkeri ei varsinaisesti ujostele, mutta se antaa riehakkaampien pentujen hoitaa ensimmäiset tutustumiset. Kun tilanne vähän rauhoittuu ja Inkeriä ehtii erikseen huomioimaan, tepastelee sekin tutustumaan. Inkeri vaikuttaa sympaattiselta tytöltä, joka vain kaipaa omaa kotia, jossa sille riittäisi huomiota.

Inkeristä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se voi kotioloissa muuttua selvästi vilkkaammaksi kuin tarhalla, joten uuden omistajan tulee ehdottomasti varautua siihen, että tytölle tarjotaan riittävästi puuhaa ja ulkoilua. Paikallisen koirakoulun arkitaitojen kurssikin voisi olla Inkerille mieleen, onhan uuden oppiminen koirasta aina hauskaa puuhaa!

Inkeri etsii sitoutunutta omistajaa - sellaista, joka ymmärtää, millaista arki tulee olemaan pennun ja nuoren koiran kanssa. Kaikki tuskin tulee olemaan ruusuilla tanssimista, kenties ei edes voikukkaniityllä. Mutta yleensä aina lopputulos on kuitenkin hyvä, kunhan nuorta koiraa jaksaa sinnikkäästi ja rauhallisesti totuttaa ja ohjata eteenpäin. Reipas koirakaveri voisi myös olla oiva opastaja Inkerille, mutta välttämättömyys se ei ole.

Viipurin koirat - Inkeri 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.