Rusty

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 11/2019
Tautitestattu: 1/2022

13.2.2022
Rusty sai kodin Imatralta.

1.2.2022
Rusty kävi kastroitavana.

14.1.2022
Rusty pääsi askeleen lähemmäs omaa kotia ja odottaa sopivia hakemuksia hoitopaikassaan Lappeenrannassa.

Rusty tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Rustyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

12.11.2020
Rusty on asunut tarhalla pikkupennusta lähtien. Se odottaa omaa, koirakaverillista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Komea Rusty saapui Snezhannan tarhalle alkuvuonna 2020. Se on tarhaoloissa Snezhannan mukaan sosiaalinen ja ystävällinen, ja viihtyy ihmisten seurassa. Rusty on päässyt vapaaehtoisten mukana hihnalenkeille ja nauttii suuresti kävelyistä. Rusty toivookin löytävänsä perheen, jonka kanssa liikkua ja puuhastella ulkona.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - nuorisoa Snezhannan tarhalla 10/2020