Nikodemus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 27 kg)
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Jokioinen, Suomi

2.12.2023
Sinulle, joka et oikein pentujen kohelluksesta välitä, olisi täällä jo aikuiseen ikään ehtinyt herramies tarjolla!

Niksu on vuoden elellyt Suomessa kotihoidossa ja ihmettelee, miksi kukaan ei huomaa näin komeaa ja mukavaa koiraherraa. Onhan sillä kaikki kotikoiran taidotkin jo tassussa!

Niksu on sisäsiisti, rauhallinen, ystävällinen ja mukavaa lenkkiseuraa. Se muistaa aina äänekkäästi tervehtiä naapurit, kun he saapuvat kotiin. Työpäivät Niksulla sujuvat koiraseurassa rauhallisesti nukkuen.

Sisätiloissa Niksu ei juurikaan liiku, vaan se yleensä nukkuu tai lepäilee pedissä. Niksu jännittää edelleen jonkin verran sisällä kulkemista ja se asuttaa eniten kahta huonetta. 

Niksu tykkää jutella ja ulkona se työntää aina vauhdikkaasti takapuolen rapsutettavaksi jos ihminen ei itse huomaa, että nyt olisi rapsutusten aika. Niksu rakastaa rapsuttelua, mutta vieläkin toisinaan se hieman jännittää ihmisen läheisyyttä. Se osaa kuitenkin sujuvasti tassulla vaatia lisää, jos ihminen kesken rapsutuksen meinaa lopettaa. Niksulla on myöskin hauska tapa vaatia tassulla huomiota myös koirakavereilta. Se laittaa tassua toisen pään päälle ja odottelee huomiota.

Vieraatkin ihmiset saavat jo nykyään rapsuttaa Niksua, etenkin jos nameja on heti tarjolla.

Lähemmäs kuusi vuotta tarhaelämää takana näkyy Niksun kropassa edelleen. Niksulla on ulospäin kääntyvät takajalat sekä selkä taoasasta hieman alaspäin laskeutuva. Niksu ei jaksa kovin pitkiä lenkkejä kerrallaan, vaan se suosii lyhyempiä rauhallisia kävelyitä sekä vapaata liikkumista aidatulla pihalla. Niksu kävi liikkumishaluttomuuden takia eläinlääkärissä, jossa sen takajalat sekä lonkat kuvattiin, ja onneksi kaikki oli kuvien perusteella kunnossa. Eläinlääkäri totesi kuitenkin, että jalkojen lihakset ovat edelleen heikot ja kaipaavat vahvistusta. Eläinlääkärin mukaan jalkojen asento saattaa parantua, kunhan lihakset vahvistuvat. Tulevan kodin onkin hyvä varautua satsaamaan oikeanlaiseen ravintoon, niveliä tukeviin ravinnelisiin sekä lihashuoltoon. Niksun liikuntaa tulee lisätä sen omassa tahdissa, mutta kuitenkin suunnitelmallisesti.

Jos Niksulta kysyttäisiin lempipuuhaa, olisi se ehdottomasti myyrien ja hiirien metsästys ja kaivaminen. Niksu toivookin, että tätä rakasta harrastusta pääsisi jatkossakin tekemään. Niksu nauttii myös suuresti luonnossa liikkumisesta.

Niksu on mielestään hyvä vahtikoira niin sisällä kuin pihallakin, joten asumismuotona omakotitalo olisi varmin vaihtoehto. Eipä ainakaan kukaan pääse huomaamatta pihalle!

Tällä hetkellä Niksu asuu kuuden muun koiran kanssa (2 urosta ja 4 narttua) ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Kuitenkaan vieraista uroksista Niksu ei enää juurikaan välitä, joten narttukoira kaverina olisi parempi vaihtoehto. Toki rauhallisen ja kiltin uroksen kanssa se varmaankin ajan kanssa tottuisi olemaan, mutta totuttamiseen pitäisi sitoutua ajalla ja kärsivällisyydellä. Tuttujen urosten kanssa Niksu pystyy kuitenkin jakamaan saman pedinkin.

Niksu arvostaisi siis tulevassa kodissa rauhallista elämänmenoa, omaa pihaa, rauhallista koirakaveria ja ymmärrystä siihen, että liki kuusi vuotta tarhalla eläneelle koiralle moni asia vie aikaa tottua, ja koira saa olla juuri sellainen kun on. 

Nikodemuksen yhteyshenkilönä toimii Laura M.

2.3.2023
Niksulla sujuu oikein mukavasti kotihoidossa! Poika on oikein miellyttävää lenkkiseuraa, kulkee nätisti turhia kiskomatta eikä tunnu mitään sen suuremmin pelkäävän.

Naapurin hevoset piti alkuun haukkua, mutta mitäs tulivat siihen liian liki pällistelemään. Nykyään puolin ja toisin kiinnostus on lopahtanut eikä lenkkeily heppa-aitauksen ohi aiheuta toimenpiteitä kummaltakaan osapuolelta.

Ulkona omalla pihalla Niksu tykkää viettää aikaansa koirakavereiden kanssa. Välillä leikkien, välillä nuuskutellen ja välillä kommentoiden naapurin epäilyttäviä touhuja. Jonkinlaista vahtitaipumusta siis löytyy. Vaikka rapsutukset edelleen aika ajoin jännittävät Niksua, tulee se kuitenkin itse niitä hakemaan ja on aina hyvin iloinen omat ihmiset nähdessään. Tämän Niksu ilmaisee mitä hauskemmilla kurinoilla ja pulinoilla. Niksu onkin siis juttelevainen ja varsin iloinen heppu!

Niksun lempipuuhiksi ovat muodostuneet erilaiset aktivointipelit sekä namien etsintä lumihangesta. Poika on niin iloinen nähdessään hoitomamman tuovan aktivointipeliä, että hyvä kun nahoissaan pysyy. Jos kaipaat kotiisi aikuista, iloista, ihanaa, kilttiä, ulkoilusta nauttivaa koiraa, joka on jo pentuajan myrskyt ja tuhot jättänyt taaksensa niin tässä olisi: Nikodemus. Musta ulkokuori ja sydän puhdasta kultaa.

6.2.2023
Komealle Nikodemukselle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Nikodemus kotihoidossa 5.2.2023

16.1.2023
Nikodemus on 1,5 kuukautta ollut Suomessa kotihoidossa ja hienosti on kotielämä ja arjen ruutiinit entisellle pitkäaikaiselle tarhalaiselle sopineet.

Oma lempipeti on löytynyt, jossa on mukava makoilla joko yksin tai kaverin kanssa. Sisällä Niksu on hyvin rauhallinen ja lähinnä nukkuu tai seurailee omalta pediltään muiden touhuja. Ei juurikaan liiku vielä sisällä. Niksu toki ilmoittaa itsestään erilaisilla hassuilla äänillä, jos haluaa huomiota tai ruokaa. Aamuisin tervehditään äänekkäästi, kun hoitomamma nousee ylös.

Yksinolot koirakavereiden kanssa ovat sujuneet hyvin eikä Niksu tee tuhoja sisällä. Sisäsiistikin Niksu on. Käsittely vaatii vielä harjoitusta, siihen Niksu ei ole tottunut. Käsiteltävänä olemista harjoitellaan kotihoidossa pienin askelin, ajan ja namien kanssa.

Niksu tykkää rapsutuksista ja monesti niitä äänekkäästi vaatiikin, mutta samaan aikaan se kuitenkin hiukan jännittää ihmisen kosketusta. Rapsuttajaksi kelpaa niin hoitoperheen emäntä kuin isäntäkin. Lapsia Niksu ei ole tavannut ja Niksu varmaan arvostaisi aikuiskotia tai perhettä, missä on jo teini-ikään varttuneita lapsia.

Vieraita Niksu käy varovasti haistelemassa ja uskaltaapa naminkin kädestä ottaa. Ihan ei kuitenkaan vielä rapsutettavaksi uskalla jäädä.

Hoitopaikassa asuu useampia eri-ikäisiä narttuja ja uroksia. Toisten koirien kanssa Niksu tulee hyvin toimeen. Ainoastaan aikuisiässä oleviin aikuisiin uroksiin Niksu saattaa suhtautua varauksella. Vanhemman rauhallisen ja nuoren leikkisän ja kiltin uroksen kanssa sujunut alusta asti hyvin, mutta 3-vuotiaan ison uroksen kanssa alku oli hieman tahmeampi. Nykyään yhteinen sävel on alkanut löytymään ja pojat leikkivät välillä keskenään, mutta kuitenkin vain valvotusti ettei leikki vahingossa muutu liian totiseksi.

Ulkona omalla, aidatulla pihalla Niksu tykkää ottaa pieniä juoksupyrähdyksiä ja haistella ja tutkia paikkoja. Niksu hakee leikkimään hoitoperheen vanhinta narttua, joka suureksi yllätykseksi on lämmennyt näihin leikkiinkutsuihin. Niksu leikkii myös toisen kotihoidossa olevan 2-vuotiaan uroksen kanssa.

Niksun hoitopaikka sijaitsee omakotitalossa maaseudulla. Vahtikoiran aineksiakin Niksusta hiukan löytyy ja se ilmoittaa kyllä muiden mukana, jos naapurissa on jotain epäilyttävää meneillään. Lenkillä hihnassa Niksu kulkee mukavasti eikä juurikaan vedä. Vierestä ajavat autot eivät aiheuta mitään reaktiota, mutta muuten vastaantulijoista ei ole kokemusta kun niitä ei juurikaan maaseudulla kohtaa.

Niksu ei vaikuta kovin säikyltä lenkkeillessään, joten se voisi sopeutua maalle tai rauhalliseen taajamaan. Ei kuitenkaan ihan kaupungin vilinään. Jonkin verran se haukkuu sisällä ja välillä menee ihan ulvomiseksi. Kerrostalot suljetaan kokonaan pois vaihtoehdoista. Mahdollisesti rauhallinen rivitalo on ok, jos naapureihin on hyvät välit niin etteivät ihan hermostu mikäli joskus kuuluu pieni konsertti. Omakotitalo olisi ihanteellisin vaihtoehto ja oma, aidattu piha tietysti plussaa, jos saisi rauhaksiin nuuskutella ja tutkia. Niksu etsii koirakaverellista kotia, jotta jännissä tilanteissa saisi kaverista tukea.

4.12.2022
Nikodemus on saanut ihmetellä kotielämää parin viikon ajan. Ja miten paljon siinä riittääkin ihmettelemistä! Hienosti poika on kuitenkin alkanut sopeutua kaikkeen uuteen.

Neljän pitkän tarhalla vietetyn vuoden jälkeen Nikodemus alias Niksu on saanut nyt viettää kaksi viikkoa pehmeän pedin ja täyden ruokakupin ääressä. Alusta asti Niksu on ollut hyvin rauhallinen tyyppi, joskin jännitys varmasti vielä tekee oman osansa. Päivä päivältä Niksulla on kuitenkin ollut nähtävissä iloisempi ilme ja heiluvampi häntä.

Niksu tykkää rapsutuksista, mutta se jännittyy aina kosketuksesta. Kuitenkin esimerkiksi ulkona Niksu tulee useasti viereen ja työntää takapuolensa kiinni ihmiseen ja katseellaan kertoo, että siinä ole hyvä, saa rapsuttaa. Niksu osaa myöskin tassulla vaati lisää, jos liian aikaisin lopettaa rapsuttamisen.

Alusta asti Nikodemus on ollut sisäsiisti lukuunottamatta paria merkkauspissaa, jotka olivat varsin ymmärrettäviä, onhan saman katon alla kuusi muutakin hännänheiluttajaa.

Valjaat ja hihna ovat selvästi tuttu asia ja Niksu tietää, että silloin pääsee ulos. Se innostuu aina kovin, kun hoitomamma ottaa valjaat ja hihnan, vaikka niiden pukeminen vielä jännittääkin. Ulkona Niksu on selvästi reippaampi kuin sisällä. Vielä ulkoilu on kuitenkin rajoittunut omaan aidattuun pihaan ja lähimetsään.

Hoitopaikassa on kuusi muuta koiraa, niin uroksia kuin narttuja. Niksu myötäelää kaikkien kanssa ihan sujuvasti ja seurailee ulkona toisten koirien tekemisiä ja jonkin verran jo juoksee muiden mukana. Ehkä se leikkisämpikin puoli sieltä pikkuhiljaa tulee esiin, sitten kun ei enää tarvitse niin jännittää asioita. Sisälle tuleminen on vielä kovin jännittävää ja silloin Niksusta tuntuu turvallisemmalta, kun se saa tulla muiden koirien kanssa samaan aikaan ovesta.

Tällä hetkellä Niksulle paras kotivaihtoehto olisi omakotitalo tai rivitalo, sillä kerrostalon rappukäytävät saattavat olla liian pelottava asia. Niksu toivoo muuttavansa maalle tai rauhalliseen taajamaan. Myös koirakaveri tai useampikin, jotka näyttäisivät reipasta mallia, olisivat toivelistalla.

18.11.2022
Nikodemus pääsi monen vuoden odotuksen jälkeen Suomeen! Nikodemus jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

8.11.2022
Nikodemus on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä.

Nikodemukselta tutkitut vektorivälitteiset taudit olivat negatiiviset lukuunottamatta Mycoplasma haemocanista. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Nikodemukselta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

12.10.2022
Nikodemus on kultainen, välitön ja ihmisrakas poika. Se on päässyt kanssamme pariin otteeseen hihnakävelyllä kun pääsimme jälleen jatkamaan tarhareissuja elokuussa.

Sama innostus ja ilo ihmisiä kohtaan loistaa Nikodemuksen silmistä kuin 2,5 vuotta sitten aiemminkin. Aitauksessa ihmisiä nähdessään Nikodemus vetää pientä ilohepulia, korvat ovat littanana niskassa ja häntä heiluu kuin nopeutetulla videolla. Nikodemus onkin lenkkien alussa hetken aikaa kierroksilla, mutta se ei ole ihme. Poika pääsee harvoin hihnakävelylle eikä saa myöskään viettää aikaa ihmisten kanssa juuri koskaan kunnolla. Kahdenkeskiset rapsuttelutuokiot pellolla ovat valitettavasti harvinaistakin harvinaisempia Nikodemukselle, mutta voi miten se nauttiikaan. Nikodemus onkin ihan erilainen poika sen jälkeen, kun se on saanut päästellä pahimmat höyrynsä pois, kuljeksia nenä kiinni maassa hajujen perässä ja istahtaa äänimaailmaltaan rauhoittavalle pellolle. 

13.3.2022
Nikodemukselle lisättiin uusia kuvia sekä uusi video.

Viipurin koirat - Nikodemus 7.3.2022

7.1.2022
Nikodemus pääsi vapaaehtoisten kanssa ulkoilemaan. Katso video ulkoilusta:

Viipurin koirat - Nikodemus 2.1.2022

14.9.2021
Nikodemukselle lisättiin uusi video: 

Viipurin koirat - Nikodemus 12.9.2021

23.1.2020
Hei, huomaako minua kukaan? Nikodemus on ihmisrakas ja ystävällinen poika, joka on odottanut tarhalla oman kodin löytymistä harmillisen pitkään.

Nikodemus on mukava poika. Ystävällinen, reipas ja jollain lailla niin välitön. Se olisi aina enemmän kuin mielellään lähdössä vieraiden mukaan, mutta haikein mielin se on aina jätettävä aitaukseensa. Sinne samaan pieneen aitaukseen, missä se on asunut jo yli vuoden ajan. Pientä vaihtelua ankeaan arkeen tuovat tarhalle saapuvat ihmiset, ja kun oikein hyvin käy, poika pääsee vielä nauttimaan pienestä jaloittelusta tarhan ulkopuolella. Vaikka rauhallinen metsänreuna tarjoaa kaikkea mielenkiintoista, on Nikodemus hajujen ohella kiinnostunut myös ihmisistä ympärillään eikä säntäile päättömästi jokaiseen ilmansuuntaan kiskoen. Vieraisiin vapaana kuljeskeleviin koiriin Nikodemus suhtautuu rauhallisesti eikä ole niistä erityisen kiinnostunut.

Luottavainen Nikodemus antaa käsitellä itseään hyvin nätisti. Kynnet napsaistiin lyhyemmiksi tuosta noin vaan. Syliinkin tämän pojan saa helposti nostettua, mutta käsivarret eivät kauaa lähemmäs 30 kiloista ihanuutta jaksa. Kaikkein paras paikka Nikodemuksen hellimiseen ja rapsutteluun olisikin ehdottomasti kotisohvalla. Nikodemuksen aitauksessa asuu tällä hetkellä niin uroksia kuin narttujakin ja se on tullut niiden kanssa hyvin toimeen.

Musta Nikodemus ei ehkä erityisen hyvin erotu suuresta kotia etsivien määrästä, mutta katsokaa nyt. Eikö olekin komea, vai mitä? Nikodemus jää toiveikkaana odottamaan omaa ihmistä, ehkäpä saapuva kevät kuljettaa sellaisen kohdalle.

Viipurin koirat - Nikodemus 16.1.2020

16.5.2019
Nikodemukselle on käynyt kuten monille mustille koirille tuppaa käymään. Se on unohtunut tarhalle. Ihmisrakas Nikodemus pääsee kuitenkin vihdoin oman kodin etsintään.

Nikodemus ilmaantui tarhalle myöhään viime syksynä. Se on kuitenkin joutunut odottamaan harmittavan pitkään sivuille lisäämistä. Pojan aitauskaverit koostuvat nuorista huliviliriiviöistä eikä Nikodemus itsekään ole ihmisten astuessa aitaukseen mikään rauhallisuuden ruumiillistuma. Kuvia onkin ollut melko mahdoton napata siitä ja koska aitaus sijaitsee hankalassa paikassa, on tarvittu useampi ihminen saattojoukoiksi että pojan saa turvallisesti vietyä tarhan ulkopuolelle tarkempaa tutustumista varten. Vihdoin tuli kuitenkin Nikodemuksen vuoro.

Nikodemuksen menneisyydestä ei ole tietoa, mutta vaikuttaa siltä että kaulapanta ja hihna ovat sille entuudestaan tuntemattomia kapistuksia. Onneksi poika saa seurakseen jo hihnaan tottuneemman kaverin, josta saa paljon tukea ja jonka esimerkkiä seuraten Nikodemuskin rohkaistuu. Ojanvarteen on hyvä pysähtyä syömään ruohoa ja onhan siitä aikaa jo vaikka kuinka kun poika on saanut viimeksi tuntea tassujensa alla jotain muutakin kuin tömisevän puulattian. Kaaosmaisesta ja stressaavasta ympäristöstä pois pääseminen selvästi rauhoittaa Nikodemusta eikä sen kierrokset ole läheskään yhtä korkealla kuin tarhalla. 

Nikodemus on hyvin ihmisrakas ja luottavainen poika, joka ei millään malttaisi pysyä nahoissaan kun kaivatut tarhavieraat vihdoin saapuvat. Tarhalla sen elämä on melko stressaavaa ja poika ottaa kovia kierroksia naapuriaitausten koirista. Elämä pienessä aitauksessa päivästä toiseen vailla liikuntaa on myös kenelle tahansa nuorelle koiralle turhauttavaa. Nikodemus jakaa nykyisen aitauksensa useamman narttukoiran kanssa, yhtään urosta ei taida aitauksessa olla. Tyttökavereiden kanssa Nikodemus tuntuu ainakin tulevan hyvin toimeen. 

Nikodemus on nuori koira ja sen todellinen ikä sijoittunee jonnekin puolentoista-kahden vuoden väliin. Etsinnässä on ihminen, joka mielellään liikkuu ja puuhastelee koiransa kanssa. Vaikka Nikodemus ei olekaan viettänyt pentuaikaansa tarhalla, jännittaa sitä tarhan ulkopuolinen ympäristö jonkin verran. Voisikin olla varmempaa, että Nikodemuksen tulevassa kodissa olisi reipas isoveli tai -sisko, josta ottaa tukea ja esimerkkiä. Nikodemus toivoo vähän rauhallisempaa asuinaluetta, ihan ydinkaupungin vilinä ei ole tämän pojan juttu. Toivomuslistalla on ennen kaikkea ihminen, jolla riittää ymmärrystä, aikaa ja motivaatiota harjoitella puuttuvia taitoja eikä heittää hanskoja tiskiin vaikka kaikki ei heti sujuisikaan toivotulla tavalla.

Viipurin koirat - Nikodemus 13.5.2019

Nikodemuksen tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.