Nikodemus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 27 kg)
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Jokioinen, Suomi

4.12.2022
Nikodemus on saanut ihmetellä kotielämää parin viikon ajan. Ja miten paljon siinä riittääkin ihmettelemistä! Hienosti poika on kuitenkin alkanut sopeutua kaikkeen uuteen.

Neljän pitkän tarhalla vietetyn vuoden jälkeen Nikodemus alias Niksu on saanut nyt viettää kaksi viikkoa pehmeän pedin ja täyden ruokakupin ääressä. Alusta asti Niksu on ollut hyvin rauhallinen tyyppi, joskin jännitys varmasti vielä tekee oman osansa. Päivä päivältä Niksulla on kuitenkin ollut nähtävissä iloisempi ilme ja heiluvampi häntä.

Niksu tykkää rapsutuksista, mutta se jännittyy aina kosketuksesta. Kuitenkin esimerkiksi ulkona Niksu tulee useasti viereen ja työntää takapuolensa kiinni ihmiseen ja katseellaan kertoo, että siinä ole hyvä, saa rapsuttaa. Niksu osaa myöskin tassulla vaati lisää, jos liian aikaisin lopettaa rapsuttamisen.

Alusta asti Nikodemus on ollut sisäsiisti lukuunottamatta paria merkkauspissaa, jotka olivat varsin ymmärrettäviä, onhan saman katon alla kuusi muutakin hännänheiluttajaa.

Valjaat ja hihna ovat selvästi tuttu asia ja Niksu tietää, että silloin pääsee ulos. Se innostuu aina kovin, kun hoitomamma ottaa valjaat ja hihnan, vaikka niiden pukeminen vielä jännittääkin. Ulkona Niksu on selvästi reippaampi kuin sisällä. Vielä ulkoilu on kuitenkin rajoittunut omaan aidattuun pihaan ja lähimetsään.

Hoitopaikassa on kuusi muuta koiraa, niin uroksia kuin narttuja. Niksu myötäelää kaikkien kanssa ihan sujuvasti ja seurailee ulkona toisten koirien tekemisiä ja jonkin verran jo juoksee muiden mukana. Ehkä se leikkisämpikin puoli sieltä pikkuhiljaa tulee esiin, sitten kun ei enää tarvitse niin jännittää asioita. Sisälle tuleminen on vielä kovin jännittävää ja silloin Niksusta tuntuu turvallisemmalta, kun se saa tulla muiden koirien kanssa samaan aikaan ovesta.

Tällä hetkellä Niksulle paras kotivaihtoehto olisi omakotitalo tai rivitalo, sillä kerrostalon rappukäytävät saattavat olla liian pelottava asia. Niksu toivoo muuttavansa maalle tai rauhalliseen taajamaan. Myös koirakaveri tai useampikin, jotka näyttäisivät reipasta mallia, olisivat toivelistalla.

18.11.2022
Nikodemus pääsi monen vuoden odotuksen jälkeen Suomeen! Nikodemus jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Nikodemuksen yhteyshenkilönä toimii Laura M.

8.11.2022
Nikodemus on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä.

Nikodemukselta tutkitut vektorivälitteiset taudit olivat negatiiviset lukuunottamatta Mycoplasma haemocanista. Nikodemukselta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

12.10.2022
Nikodemus on kultainen, välitön ja ihmisrakas poika. Se on päässyt kanssamme pariin otteeseen hihnakävelyllä kun pääsimme jälleen jatkamaan tarhareissuja elokuussa.

Sama innostus ja ilo ihmisiä kohtaan loistaa Nikodemuksen silmistä kuin 2,5 vuotta sitten aiemminkin. Aitauksessa ihmisiä nähdessään Nikodemus vetää pientä ilohepulia, korvat ovat littanana niskassa ja häntä heiluu kuin nopeutetulla videolla. Nikodemus onkin lenkkien alussa hetken aikaa kierroksilla, mutta se ei ole ihme. Poika pääsee harvoin hihnakävelylle eikä saa myöskään viettää aikaa ihmisten kanssa juuri koskaan kunnolla. Kahdenkeskiset rapsuttelutuokiot pellolla ovat valitettavasti harvinaistakin harvinaisempia Nikodemukselle, mutta voi miten se nauttiikaan. Nikodemus onkin ihan erilainen poika sen jälkeen, kun se on saanut päästellä pahimmat höyrynsä pois, kuljeksia nenä kiinni maassa hajujen perässä ja istahtaa äänimaailmaltaan rauhoittavalle pellolle. 

13.3.2022
Nikodemukselle lisättiin uusia kuvia sekä uusi video.

Viipurin koirat - Nikodemus 7.3.2022

7.1.2022
Nikodemus pääsi vapaaehtoisten kanssa ulkoilemaan. Katso video ulkoilusta:

Viipurin koirat - Nikodemus 2.1.2022

14.9.2021
Nikodemukselle lisättiin uusi video: 

Viipurin koirat - Nikodemus 12.9.2021

23.1.2020
Hei, huomaako minua kukaan? Nikodemus on ihmisrakas ja ystävällinen poika, joka on odottanut tarhalla oman kodin löytymistä harmillisen pitkään.

Nikodemus on mukava poika. Ystävällinen, reipas ja jollain lailla niin välitön. Se olisi aina enemmän kuin mielellään lähdössä vieraiden mukaan, mutta haikein mielin se on aina jätettävä aitaukseensa. Sinne samaan pieneen aitaukseen, missä se on asunut jo yli vuoden ajan. Pientä vaihtelua ankeaan arkeen tuovat tarhalle saapuvat ihmiset, ja kun oikein hyvin käy, poika pääsee vielä nauttimaan pienestä jaloittelusta tarhan ulkopuolella. Vaikka rauhallinen metsänreuna tarjoaa kaikkea mielenkiintoista, on Nikodemus hajujen ohella kiinnostunut myös ihmisistä ympärillään eikä säntäile päättömästi jokaiseen ilmansuuntaan kiskoen. Vieraisiin vapaana kuljeskeleviin koiriin Nikodemus suhtautuu rauhallisesti eikä ole niistä erityisen kiinnostunut.

Luottavainen Nikodemus antaa käsitellä itseään hyvin nätisti. Kynnet napsaistiin lyhyemmiksi tuosta noin vaan. Syliinkin tämän pojan saa helposti nostettua, mutta käsivarret eivät kauaa lähemmäs 30 kiloista ihanuutta jaksa. Kaikkein paras paikka Nikodemuksen hellimiseen ja rapsutteluun olisikin ehdottomasti kotisohvalla. Nikodemuksen aitauksessa asuu tällä hetkellä niin uroksia kuin narttujakin ja se on tullut niiden kanssa hyvin toimeen.

Musta Nikodemus ei ehkä erityisen hyvin erotu suuresta kotia etsivien määrästä, mutta katsokaa nyt. Eikö olekin komea, vai mitä? Nikodemus jää toiveikkaana odottamaan omaa ihmistä, ehkäpä saapuva kevät kuljettaa sellaisen kohdalle.

Viipurin koirat - Nikodemus 16.1.2020

16.5.2019
Nikodemukselle on käynyt kuten monille mustille koirille tuppaa käymään. Se on unohtunut tarhalle. Ihmisrakas Nikodemus pääsee kuitenkin vihdoin oman kodin etsintään.

Nikodemus ilmaantui tarhalle myöhään viime syksynä. Se on kuitenkin joutunut odottamaan harmittavan pitkään sivuille lisäämistä. Pojan aitauskaverit koostuvat nuorista huliviliriiviöistä eikä Nikodemus itsekään ole ihmisten astuessa aitaukseen mikään rauhallisuuden ruumiillistuma. Kuvia onkin ollut melko mahdoton napata siitä ja koska aitaus sijaitsee hankalassa paikassa, on tarvittu useampi ihminen saattojoukoiksi että pojan saa turvallisesti vietyä tarhan ulkopuolelle tarkempaa tutustumista varten. Vihdoin tuli kuitenkin Nikodemuksen vuoro.

Nikodemuksen menneisyydestä ei ole tietoa, mutta vaikuttaa siltä että kaulapanta ja hihna ovat sille entuudestaan tuntemattomia kapistuksia. Onneksi poika saa seurakseen jo hihnaan tottuneemman kaverin, josta saa paljon tukea ja jonka esimerkkiä seuraten Nikodemuskin rohkaistuu. Ojanvarteen on hyvä pysähtyä syömään ruohoa ja onhan siitä aikaa jo vaikka kuinka kun poika on saanut viimeksi tuntea tassujensa alla jotain muutakin kuin tömisevän puulattian. Kaaosmaisesta ja stressaavasta ympäristöstä pois pääseminen selvästi rauhoittaa Nikodemusta eikä sen kierrokset ole läheskään yhtä korkealla kuin tarhalla. 

Nikodemus on hyvin ihmisrakas ja luottavainen poika, joka ei millään malttaisi pysyä nahoissaan kun kaivatut tarhavieraat vihdoin saapuvat. Tarhalla sen elämä on melko stressaavaa ja poika ottaa kovia kierroksia naapuriaitausten koirista. Elämä pienessä aitauksessa päivästä toiseen vailla liikuntaa on myös kenelle tahansa nuorelle koiralle turhauttavaa. Nikodemus jakaa nykyisen aitauksensa useamman narttukoiran kanssa, yhtään urosta ei taida aitauksessa olla. Tyttökavereiden kanssa Nikodemus tuntuu ainakin tulevan hyvin toimeen. 

Nikodemus on nuori koira ja sen todellinen ikä sijoittunee jonnekin puolentoista-kahden vuoden väliin. Etsinnässä on ihminen, joka mielellään liikkuu ja puuhastelee koiransa kanssa. Vaikka Nikodemus ei olekaan viettänyt pentuaikaansa tarhalla, jännittaa sitä tarhan ulkopuolinen ympäristö jonkin verran. Voisikin olla varmempaa, että Nikodemuksen tulevassa kodissa olisi reipas isoveli tai -sisko, josta ottaa tukea ja esimerkkiä. Nikodemus toivoo vähän rauhallisempaa asuinaluetta, ihan ydinkaupungin vilinä ei ole tämän pojan juttu. Toivomuslistalla on ennen kaikkea ihminen, jolla riittää ymmärrystä, aikaa ja motivaatiota harjoitella puuttuvia taitoja eikä heittää hanskoja tiskiin vaikka kaikki ei heti sujuisikaan toivotulla tavalla.

Viipurin koirat - Nikodemus 13.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.