Rolf

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Rolf – nykyinen Romeo – ei ole enää koditon. Se sai kodin ja muutti Espooseen.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Rolf kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Rolfilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

Rolf kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

13.9.2023
Rolf on huolestunut surusilmä, jonka paikka olisi oman kodin lämmössä ja turvassa. Rolf on kovin kiltti poika, mutta uudet asiat ja ihmiset jännittävät sitä.

Anna-emo ja sen kuusi vastasyntynyttä pentua päätyivät rankkurin kyytiin Olshanikin (suom. Ahjärvi) kylästä Karjalankannakselta toukokuussa. Koiraperhe tuotiin Snezhannan tarhalle ja sijoitettiin alkuun eristyksiin, jotta pienillä ja rokottamattomilla pennuilla olisi paremmat mahdollisuudet selviytyä. Ihme kyllä, kaikki kuusi pienokaista voimistuivat voimistumistaan ja selviytyivät vaikeista olosuhteista huolimatta. Ihmisrakkaan Anna-emon ei ollut vaikea löytää tietänsä Suomeen, ja nyt jälkikasvu odottaa samaisen onnenpotkun osuvan kohdalle.

Pennuista yksi adoptoitiin paikalliseen kotiin, mutta jäljelle jäävä viisikko katselee yhä aitauksestaan toiveikkaana. Katraaseen kuuluvat tyttö Riimi ja pojat Reino, Remus, Riiko ja Rolf. 

Rolf on sisarusjoukon arkajalka. Se uskaltaa oleilla jonkin aikaa kanssamme aitauksessa, mutta huomatessaan sitä yritettävän kiinni, saavat pikkujalat vauhtia. Rolfin joutuukin pyydystämään kopista syliin kuvattavaksi. Silmät lautasina Rolf ihmettelee mitä sen ympärillä oikein puuhataan, mutta ei sillä kuitenkaan ole pakonomaista tarvetta päästä sylistä pois. Onhan tuo nyt melkoisen surkea ilmestys, mutta kyllä Rolfillakin on hetkensä. Vieraat ihmiset jännittävät, mutta Rolf on silti kiinnostunut tutkailemaan ihmisiä etäämmältä. Se ei ole menettänyt uteliaisuuttansa ihmisiä kohtaan ja nyt olisikin kriittiset hetket päästä keräämään rohkeutta ja kasvattamaan luottamusta ihmisiin omaan kotiin. Toivottavasti sellainen ihme kävisi.

Rolfin emo Anna muutti vastikään Suomeen. Tarhalla ihmisiä hurmannut Anna taitaa olla entinen kotikoira, sillä kaikki asiat liikenteestä sisällä kodissa asumiseen sujuvat kuin vanhalta tekijältä. Ihmisrakaskin Anna on eikä pelkää vieraita. Tämä tosin kävi selväksi jo tarhalla.

Annan pennut ovat saaneet kuitenkin toisenlaiset eväät elämäänsä. Ne ovat joutuneet tarhalle jo aivan pieninä eivätkä ole nähneet aitaustansa pidemmälle. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Rolf etsii kotia rauhalliselta alueelta, missä sille olisi tarjolla koirakaveri ja omistaja, jolla on aikaa ja ymmärrystä varovaiselle pennulle. Rolfilla olisi vielä mahdollisuuksia reipastua, ei se ole kuitenkaan pentu sieltä arimmasta päästä. Omaan kotiin olisi silti päästävä ja äkkiä.

Miksi koirakaveri sitten on niin tärkeä? Lisätietoa löytyy täältä.

Viipurin koirat - Rolf 28.7. & 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.