Mars

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa suurehkoksi keskikokoiseksi (nyt 59 cm, 28 kg)
Syntymäaika: 10/2021
Tautitestattu: 10/2022

20.12.2022
Mars löysin kodin Hämeenlinnasta.

11.11.2022
Mars on saanut harjoitella uusia taitoja ja nauttia kotikoiran elämästä viiden viikon ajan. Marsia pääsee tapaamaan Kirkkonummella.

Mars matkusti Suomeen etsimään omaa ihmistään. Sellaista ihmistä, jonka Mars saisi viedä reippaille kävely- tai juoksuretkille luontoon. Ihmistä, joka antaisi JOKA päivä ruokaa, mieluummin kahdesti päivässä. Ihmistä, jonka kanssa voisi reippaan lenkin jälkeen ottaa rennosti sohvalla TV-ohjelmia katsellen - ja vielä parempaa, jos se ihminen myös rapsuttelisi Marsia.

Mars etsii ihmistä, joka olisi turvana silloin kun ujoa poikaa pelottaa tai uudet jutut jännittää, sillä Mars on valmis oppimaan vaikka mitä, jos vain löytyisi se oikea ihminen, jonka kanssa harjoitella ja opetella taitoja, joita sosiaalisen koirapojan kuuluu osata. Fiksu Mars osaa jo paljon; Mars osaa auttaa valjaat itsensä päälle, sillä innokas Mars rakastaa ulkoilua. Mars osaa myös istua pyynnöstä: ''сидеть''. Sen poika on oppinut jo Viipurissa asuessaan. Kotihoitopaikassa Mars opiskelee kommunikointia ihmisten kanssa suomeksi ja englanniksi.

Sisällä Mars on hyvin rauhallinen, kiltti poika, joka ei ole tuhonnut mitään hoitopaikassa, vaikka teini onkin. Siistinä poikana Mars tekee kaikki tarpeensa ulos emmekä ole kuulleet Marsin vielä haukkuvan ollenkaan. Varovainen Mars saattaa pelästyä äkkinäistä vieressä kuuluvaa ääntä tai äkillistä arvaamatonta liikettä, mutta Mars toipuu säikähdyksestä hyvin nopeasti, kunhan ihminen osaa tukea Marsia. Säikähdyksen hetkellä Mars turvautuu oman ihmisen puoleen ja jos ihminen osoittaa, ettei syytä pelkoon ole, ei Mars jää pelon valtaan.

Mars etsii kotia rauhalliselta alueelta ja toiveissa olisi, että Marsin tulevassa kodissa olisi reipas tyttökoira tukea antamassa. Mars saattaisi pärjätä myös ainoana koirana sopivassa ympäristössä, kunhan ihminen on kärsivällinen ja osaa tukea Marsia jännittävissä paikoissa. Mars on komea, fiksu ja älykäs, mutta jos kiinnostuit Marsista, sinun tulee kuitenkin varautua siihen, että Marsista ei välttämättä koskaan kuoriudu ihan kaikkien kaveria. Sen näyttää tulevaisuus. Mars etsii luotettavaa ihmistä, jonka kanssa muodostaa yhteensopiva tiimi = perhe. Marsin hoitopaikassa ei asu lapsia emmekä tiedä kuinka Mars jaksaisi lapsiperheen arkea. Mars etsiikin kotia perheestä, jossa ei olisi pieniä lapsia.

Joku onnekas saa Marsista erinomaisen sydänystävän. 

Viipurin koirat - Mars kotihoidossa 11/2022

8.10.2022
Komea Mars löysi hoitopaikan Suomesta ja muutti odottamaan kotiehdokkaita Kirkkonummelle.

23.8.2022
Tapasimme kauniin Marsin. Mars jännitti vieraita kovasti, mutta siitä huolimatta yritti ja halusi tehdä pientä tuttavuutta. Kunpa Mars pääsisi pian kotiin.

Mars asuu kahdestaan siskonsa Mijan kanssa. Mija on sisaruksista reippaampi. Sekin jännittää alkuun vieraita, mutta on hirvittävän kiinnostunut ja kovaa vauhtia tulossa tekemään läheisempää tuttavuutta. Ei kulu kauaa niin tyttöä saa ensin vähän rapsutella, sitten vähän enemmän rapsutella ja pian koko koira on sylissä tassut olalla rapsuteltavana. Velipoika Mars yrittää seurata siskonsa esimerkkiä, mutta on paljon varovaisempi. Siskonsa turvin Mars uskaltautuu kuitenkin rapsuteltavaksi ja lipomaan kättä. Molemmat sisarukset etsivät koteja, mistä löytyy koirakaveri.

Viipurin koirat - Mars & Mija 13.8.2022

24.5.2022
Mars kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

2.5.2022
Sosiaalinen ja suloinen Mars haluaa olla kaikkien kaveri! Tästä komeasta koltiaisesta varttuu takuulla upea poika aikuisena.

Mars sisaruksineen syntyi maailmaan juuri kylmien öiden ja lähestyvän talven kynnyksellä. Pennut ovat peräisin Chernichnoesta ja ne ovat kotikoiran jälkeläisiä. Emo sai kuitenkin enimmäkseen elää ulkona pihalla, joten ei ole ihme että se sitten eräänä lokakuisena päivänä pyöräytti pienen pentueen. Omistaja ei pennuista välittänyt vaan otti yhteyttä Snezhannaan. Pienille pennuille oli vaikea löytää sopivaa paikkaa täpötäydeltä tarhalta, joten Olga tarjosi luotaan tiloja. Mars sisaruksineen asui ensin jonkin aikaa Olgalla, ja kun niiden rokotukset olivat voimassa siirtyivät ne Snezhannan tarhalle.

Pentuja oli alunperin neljä, mutta yksi tyttö löysi kodin. Nyt omaa kotia etsii kirjava kaunis kolmikko: Mars, Mija ja Motja.

Marsia kuvaillaan sosiaaliseksi ja iloiseksi pojaksi. Mars vaikuttaa luottavaiselta pennulta ja ihmiset ovat sen mielestä ihania. Mars on päässyt vapaaehtoisten kanssa harjoittelemaan hihnassa kävelyä ja muuten vaan nauttimaan erilaisten ihmisten läheisyydestä. Rapsutukset kelpaavat naisten lisäksi myös lapsilta ja miehiltä. Mars ei Snezhannan mukaan ole pentu vilkkaimmasta päästä, mutta eiköhän tästäkin pennusta silti vauhtia tule löytymään.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Marsin ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Mars kevät 2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.