Nuria

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 12/2021
Sijainti: Kouvolan seutu, Suomi

5.1.2022
Ihana partakuono Nuria on solahtanut hyvin mukaan kotihoitoperheen elämään. Monet asiat kuitenkin vielä jännittävät, ja niihin Nuria totuttelisi mielellään rauhallisessa ympäristössä koirakaverin tuella.

Nuria on tullut hyvin toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa ja pääsee jo mukaan "isojen tyttöjen" leikkeihin. Se on luonteeltaan utelias ja uskaltaa ottaa nameja vieraankin ihmisen kädestä, mutta ei uskalla vielä antaa vieraan koskettaa itseään. Valjaiden laitto ja niissä ulkoilu on toistaiseksi Nurialle tosi jännittävää, ja tyttö onkin ulkoillut lähinnä pihatarhassa. Valjaiden käyttö vaatii vielä harjoittelua, jotta Nuria tottuu valjaiden paineeseen.

Muista koirista Nuria ottaa tosi paljon tukea ja turvaa, yksikseen se on hieman hukassa. Mukava koirakaveri Nurian tulevassa kodissa olisi siis ehdottoman tarpeellinen. Vaaka näyttää tytölle tällä hetkellä 11,5 kg, joten painoa on tullut lisää pari kiloa. Ruoka onkin maistunut hyvin ja ruoka-ajat ovat päivän tärkeimpiä hetkiä. Sisäsiisteys on hyvällä mallilla, kunhan ovi avautuu tarpeeksi tiuhaan.

30.12.2021
Nurialle lisättiin video:

Viipurin koirat - Nuria kotihoidossa 28.12.20021

17.12.2021
Kainoa Nuriaa onnisti ja se pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää.

Nuria tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Viipurin Koirat testasi Nurian rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Nurian yhteyshenkilönä toimii Mira.

21.11.2021
Miten sitä osaisikaan uneksia jostain sellaisesta, mitä ei ole koskaan kokenut ja minkä olemassaolosta ei tiedä? Nuria on arka tyttö, joka ei ole saanut kokea vielä muuta maailmaa kuin synnyinmetsänsä ja koiratarhan ankeuden.

Lukemattomat pennut ovat mökkialueilla eli datšoilla vapaana elävien koirien jälkeläisiä. Niin myös kolme suloista ja parrakasta pentua Naava, Nuria ja Noomi. Ne syntyivät Svetogorskissa metsäisellä mökkialueelle villille emokoiralle. Emokoira elelee yhä sekalaisessa koiralaumassa mökkiläisten ruokittavana kesäisin eikä sitä ole saatu kiinni. Elena sai tiedon pennuista ja haki ne luokseen, kun pennut olivat noin kuuden viikon ikäisiä. Muuten ne olisivat tulleet osaksi villikoiralaumaa. Asuttuaan jonkin aikaa Elenan luona, pennut siirtyivät Snezhannalle parempien sosiaalistumismahdollisuuksien takia.

Sotkuisen parran ja värisevien kulmakarvojen takana asuu varovainen tyttö Nuria. Kopin suojissa se elelee omaa, onnetonta elämäänsä tarhalla siskonsa Noomin kanssa. Tyttöjä yhdistää paitsi samanlainen ulkonäkö, myös varovaisuus ihmisiä kohtaan. 300 koiran tarhalla ihmisten kanssa vietetty aika jää auttamatta aivan liian lyhyeksi vaikka paikalliset vapaaehtoiset parhaansa tekevätkin. Nuria kaipaisi kovasti ihmistä, turvallista ympäristöä ja reipasta koirakaveria kylkeen näyttämään, ettei elämä ole kuule kultaseni yhtään hullumpaa. Kun perusasiat saadaan kuntoon ja annetaan Nurialle aikaa, ehkäpä sekin uskaltaisi olla se leikkisä ja iloinen pentu mikä varovaisen kuoren alla todellisuudessa asuu.

Nuria on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.